<bgdev />free

Вход Регистрация

Антипатърни, или как да фалираме по учебник
1

0 1 2 3 4 5
#50898 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 23.11.2021 от Rabin, видяно: 294 пъти.

Както чужд език се почва от псувните, големите архитектури се учат от анти-патърните.

Managing by numbers

Measuring programming progress by lines of code is like measuring aircraft building progress by weight. Bill Gates

Ганорникът го учили у НБУ дека само цифричките важат, следователно смятат ефективността в цифрички. Мереха кой QA колко бъга фанал, пишехме им нарочни бъгове да фащат, да има повишение. Мереха ни брой листчета по дъската - декомпозирахме си задачите за по час всяка. Проста Гана тъй или иначе няма акъл да различи кое колко време трябва.

Ето, било описано как се фалира фирма, патърни си имало, ама аз като неук и не знам как се казват. Е, вече знам как се съсипва и демотивира, по учебник.

Следва...

#50902 (ツ) Дон Реба
Създадено на 23.11.2021, видяно: 288 пъти.

рабине това са отдавна известни неща , имаше даже някакъв закон там, все не мога да запомня на кого, но гласи нещо в смисъл че метриките водят единствено до повишаване на числата. въпреки това хората не се отказват, в училище има оценки, повечето мегапиксели водят до повече продажби, дори и драпането за пари не е толкова щото хората са алчни и ненаситни,а защото парите са метрика и пробуждат неистова жажда за повишаването и. ти самия ни набиваше канчетата как "в нормалните държави за същата работа земат десеторно на нас офцете", метриката и тебе поробва. така че какво ни ги размахваш неща дето всички знаем от преди тебе? нещо повече, не само метриките са добра стръв, но не бива да са намаляващи. не е добре да сложиш в спецификацията на лаптоп "стартира за 4 секунди",защото малкото число е по-хубаво. трябва да измислиш увеличаваща се метрика,например "3 пъти по-бързо от модел 0",за да има повече добрите шарани на куката.

#50905 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 23.11.2021 от Rabin, видяно: 279 пъти.

Едит на първия пост - бонус през живота си не съм виждал, и не съм виждал някой освен яйчар отдела да взема бонус. Понеже те си организираха конкурсите, и те си ги печелеха. Туй в 2 последователни Корпорации го гледах. По Коледа фъргаха по неко леф, ама без да е обвързано с резултати. Предната Корпорация даваше 50 лева, последната се изхитри с по една флашка от най-евтините.

За нас - повишение в senior, ама без повишение в заплащането. Не се бъзикам!

#50906 (ツ) Захата
Създадено на 23.11.2021, видяно: 277 пъти.

Четох едно книжле. Много е полезно. Заглавието подвежда. В книгата не се говори за програмиране, а за това което гугълите разбират под софтуерен инженеринг (което е различно от това, което разбират повечето програмисти). В книгата се говори предимно за управление на софтуерни продукти така че да не заприличат на тресавище един ден. Би било добра идея тая книга да се подарява на всеки мериджей или техникъл лийд при постъпване на работа. Въпреки че, вторите могат да достигнат и сами до прозренията описани в нея

#50907 (ツ) Дон Реба
Създадено на 23.11.2021, видяно: 275 пъти.
Rabin

Едит на първия пост - бонус през живота си не съм виждал

е, тука вече си е до тебе, такива са фирмите дето си намираш, както се казва - вода при вода отива.

#50908 (ツ) Rabin
Създадено на 23.11.2021, видяно: 272 пъти.
Дон Реба
Rabin

Едит на първия пост - бонус през живота си не съм виждал

е, тука вече си е до тебе, такива са фирмите дето си намираш, както се казва - вода при вода отива.

По Корпорациите е закон да се спазва мрънкяне driven management. Няма изключение, ганорникът си разбира мисията да пести всяка стотинка, и да вади до колкото може душата на ресурса в обувки. Регулират оборотите с едно копче, колкото да насмогнат да назначават в компенсация на напускащите. Язе се позадържах, щото ми трябваше време да преквалифицирам, или пък се е случвало да се заседя, да си завърша личен проект.

#50909 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 23.11.2021 от Rabin, видяно: 261 пъти.

Goodhart effect, From: EconomicPoint.com:individuals can anticipate the effects of a policy when evaluating the outcome of its actions, thus manipulate the policy

В учебника пише какво точно се постига, като почнеш да им броиш залците, у робската галера.

.................

The Tragedy of Mushroom Management and Keeping Employees in the Dark My picture По нашенски казано - Тъй е "щото Гана каза". Те му викат micro management. Ропчетата имали нужда от къс повод.

Автоматичен превод:

Организацията с нисък достъп се характеризира с ограничен достъп до информация. Комуникационният поток е запушен и възпрепятстван. Обикновено хората в организации като тези са оставени на тъмно — като гъби — прекалено обезпечени и напрегнати от суровите длъжностни характеристики, класиране и йерархична позиция. С такъв тип среда не е чудно, че организациите с нисък достъп изпитват много по-големи трудности да реагират на промяната, да бъдат гъвкави с клиентите си или като цяло да възприемат характеристиките на модерното работно място.

От другата страна на спектъра организациите с висок достъп се характеризират с постижимост на информация, която се споделя в максимална степен. Наличието на повече прозрение позволява на служителите да се адаптират по-добре към промяната в нуждите на клиентите и да реагират на постоянно променящата се среда. Организациите с висок достъп се отличават лесно с ангажимента си към отворена комуникация. Забелязване на организации с нисък достъп

Организациите с нисък достъп имат тежки правила. Фокусът на такива организации е изместен от културата на хората към регулаторна система, пълна с правила, политики и регулации. В организациите с нисък достъп процесът на вземане на решения е централизиран.

Начинът, по който са проектирани системите за възнаграждение, оставя място за малка или никаква промяна или инициатива. И както вече споменахме, решенията се вземат отгоре надолу, което прави одобряването на промените още по-трудно. В резултат на това грешките стават изключително трудни за поправяне. Промяната е нежелана. Такива организации правят всичко възможно да се противопоставят на всяка промяна. В случаите с организации с нисък достъп само криза, заплаха или друго бедствие може да принуди промяната да се случи. Всичко е „разделено на отделни части“. Организациите със силна йерархична структура често имат експерт за всичко.

Най-лошата черта на организациите с нисък достъп е фактът, че повечето от тях са въплъщение на кастова система. Те са йерархия, всичко е отгоре надолу, ролите са диктувани и комуникацията е наслоена с ограничения. Рановете и позициите са от първостепенно значение тук./*

#50910 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 23.11.2021 от Rabin, видяно: 247 пъти.

В добавка към болднатия преведен цитат: My picture

My picture

#50911 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 23.11.2021 от Rabin, видяно: 241 пъти.

Пудейба, не се появяват картинкте. Жонка, gif не важи ли за картинка? My link My picture

п.с. Не мога да ги постна всички дето ми харесват, гледайте си ги за домашно: My link Туй ми е любимото, венецът на еволюцията, сътворението от Бога по Негов Образ, със свободна воля: My picture

#50912 (ツ) Delegate
Създадено на 23.11.2021, видяно: 230 пъти.

Оф деба тия дъждове, ебаха мамата на форОма..

#50913 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 23.11.2021 от Rabin, видяно: 227 пъти.
Delegate

Оф деба тия дъждове, ебаха мамата на форОма..

Греда, след малко отивам да бачкам. Вчера бях по къс ръкав у хангара, туй парниковия ефект голяма работа! Кво толко ни плашат с него!

Таа класика е на 15 години, преди 3 работни места пак беше актуална и си я разменяхме апокрифно, да не ни види Гана. My picture

#50915 (ツ) johnfound
Създадено на 23.11.2021, видяно: 216 пъти.
Rabin

Жонка, gif не важи ли за картинка?

Важат си gif картинките. Но сайта не дава:

Content Security Policy: The page’s settings blocked the loading of a resource at
#50916 (ツ) Major Obvious
Създадено на 23.11.2021, видяно: 213 пъти.

Браво, рабиняк, открил си закона на гудхарт. Феноменален прогрес, има надежда за тебе. Като откриеш и закона на брандолини, мое евентуално да разбереш що никой не гледа видеата дето нахъсано пускаш.

#50920 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 23.11.2021 от Rabin, видяно: 209 пъти.
Major Obvious

Браво, рабиняк, открил си закона на гудхарт. Феноменален прогрес, има надежда за тебе. Като откриеш и закона на брандолини, мое евентуално да разбереш що никой не гледа видеата дето нахъсано пускаш.

Eм гледай видеата на фарма фашимерията. Евреят каза, че той казва кой е евреин, в прав текст си обърса гъза с правото, тия дето не му вярвали на пропагандата били престъпници. Почнаха да си съдят жертвите, за по 13,5 милиона на калпак. Вместо те да плащат.

Похвалих ви ли се, че вече имаме кафе машина в Туче? Отдавна е, ама преди малко я сефтосах.

Не приема Етер, ще почакаме новата икономика първо при вас, после ние. Ама надали!

Браво за Брандолини, затуй са тия форуми, брейнстормваме яко! Пак ще цитирам Христов - народът се раздели на 2 фанатизирани лагера, и никой от тях не разполага с истината.

п.с. То било цяла наука да фалираш фирма и да демотивираш персонала, аз си мислех, че Гана го прави от простотия!

#50923 (ツ) |
Създадено на 23.11.2021, видяно: 193 пъти.

Хахаха, виждам че на Рабина му липсват корпорациите. :)

#50959 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 23.11.2021 от Един от многото, видяно: 177 пъти.
Rabin

Както чужд език се почва от псувните, големите архитектури се учат от анти-патърните.

Managing by numbers

Measuring programming progress by lines of code is like measuring aircraft building progress by weight. Bill Gates

Ганорникът го учили у НБУ дека само цифричките важат, следователно смятат ефективността в цифрички. Мереха кой QA колко бъга фанал, пишехме им нарочни бъгове да фащат, да има повишение. Мереха ни брой листчета по дъската - декомпозирахме си задачите за по час всяка. Проста Гана тъй или иначе няма акъл да различи кое колко време трябва.

Ето, било описано как се фалира фирма, патърни си имало, ама аз като неук и не знам как се казват. Е, вече знам как се съсипва и демотивира, по учебник.

Следва...

Хах, цитирали са сериалчето "Наркомрежа" в статийката. +1

Много реалистично сериалче в което:

- Ганорникът си меринджейства с цифрички, скатава и соли по-долните и расте нагоре.

- Ефективно бачкащите служители са хокани, уволнявани и мотивирани сами да си станат шефчета.

- Наркобосовете си правят кинти, не ги съдят за дълго и си гледат кефа.

- Дребните дилъри ги трепат като кочета за щяло и нещяло.

- Простия човек, става по прост с наркотици, трепат/ебат/бият/палят/уволняват го и т.н. секви ора - ганорници, дилърчета, босове и т.н.

И Светът върви към прогрес. 😀

Ама Рабине - нема какво да се направи по темата. Така е устроена системата - научи се да си част от нея.

#50963 (ツ) Rabin
Създадено на 23.11.2021, видяно: 165 пъти.

Така е устроена системата - научи се да си част от нея.

Ъ, трябва ли?

#50969 (ツ) Един от многото
Създадено на 23.11.2021, видяно: 146 пъти.
Rabin

Така е устроена системата - научи се да си част от нея.

Ъ, трябва ли?

Е па да. Всички сме част от нея - щем или нещем. Просто някои се научават да са част, други не (справка - Захата).

#50971 (ツ) synergie
Създадено на 23.11.2021, видяно: 145 пъти.
Rabin

Така е устроена системата - научи се да си част от нея.

Ъ, трябва ли?

В твоя стартъп няма нищо от горепосоченото и пак една стотинка не си изкарал. Не чини за плюнка за хуй. Умен си - ако никога не си изкарал една стотинка значи никога не можеш и да фалираш.

#50974 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 23.11.2021 от Rabin, видяно: 141 пъти.
synergie
Rabin

Така е устроена системата - научи се да си част от нея.

Ъ, трябва ли?

В твоя стартъп няма нищо от горепосоченото и пак една стотинка не си изкарал. Не чини за плюнка за хуй. Умен си - ако никога не си изкарал една стотинка значи никога не можеш и да фалираш.

Еми казах ти - тез машини ги правят екипи от 20-тина човека. Сам съм, преди малко приключих работния ден, не знам какви чудеса очакваш. Не съм си правил илюзии да стане за 2 месеца.

Ти колко фартъпа подкара, че все ми ядеш галошите? Един напълно сигурен начин има да си останеш на дъното на соц. стълбица. Той е да останеш ропче. Аз поне се опитвам за нещо повече, и Ребата ми се подиграва. 3 деца ще остави, да има кво да мандръсат чернилките, дето ся им строим лагери.

Е па да. Всички сме част от нея - щем или нещем. Просто някои се научават да са част, други не (справка - Захата).

У ганорника ли сме всички?

0 1 2 3 4 5

Антипатърни, или как да фалираме по учебник
1

AsmBB v2.9 (check-in: e72809fde8a3357c); SQLite v3.31.1 (check-in: 3bfa9cc97da10598);
©2016..2020 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE