<bgdev />free

Вход Регистрация

Абе, Сенсей Доналд ще отвее ли Заспал Джо?
0

0 1 2 3 4 ....24 25 26 27 28 ....49 50 51 52 53
#16940 (ツ) Courvoisier
Последно редактирано на 15:06 от Courvoisier, видяно: 132 пъти.

Кастанеда беше модерен във Варна, а не, че съм го чел във Варна. Чел съм го в Пловдив. Сивите и прочее глупости са още по- гаден вирус от Кастанеда, некви шизофреници са ги насадили в съвремения митос, не им обръщай внимание. Тимоти Лиъри е по- интересен, НЛП-то също ;-) Повечето информация за извънземни е ътър булшит на шизофреници и прочее хора с девиации и неосъзнатост на себе-то.

Пада астероид, според зависи размера, може да оцелее някаква група хора, може и нищо да не остане. И еволюцията продължава. Е, ще има малко прекчи в лицето на тоновоте боклук (вкл. пластмасов и ядрен отпадък), който сме произвели, но с времето ще ги рециклира. Но пък виж, космическата игра може да е точно в това, някоя цивилизация да успее и да колонизира други планети, докато може просто така, for no sake, without gods and shit. Може и да е Брахма, а Шива да реши да си отвори окото. Може много неща. Хасан I Сабах е казвал нищо вярно, всичко позволено. Обикновено не е полезно за метааз-а да вярва в ултимарни истини, всяка такава следва да е релативна. Дневните азове може да вярват в ултимарни истини, за тяхното съществуване е нужно. Повечето хора не го усещат, но е fake it till you make it ефекта кога си вярват и го направят, и се изкефят. За момента научните обяснения не ми звучат достатъчно добри, защото не обясняват причината за големия взрив достатъчно добре, просто от нищо става нещо и хоп, след време кълба светлина, кълба скали, некви животни се клецат и некви животни пишат на компютри в този форум. За чий хуй е това? А може би това е free will. Не знаем причината, но може да си създадем такава. Абстракция, която да ни управлява в симбиоза със хардуера наоколо.

От друга страна, като сам Кастанеда, кога моето метааз ми беше Дон Хуан, пил съм и аз чайчета и съм ял гъбки и имам различни отговори по въпроса, но вероятно поради метааз-а ми са силно анимистично-технократски. Вселената може би е една огромна изчислителна машина и накрая ще отговори с 42. Сам Брахма ми го каза, но ми се представи с мезоамериканското си име. Доста силен архетип, заложен е в почти всяка религия. Не знам дали Юнг е прав, но търсейки го, намерих доста доказателства, че е прав. Но пък вселената някак си ми доказва това, което търся (или пък така е устроена психиката), затова нека се върнем на първата истина и тя е, че няма истина. Ние го знаем този архетип като отецът. Хуморът на мада нейча (както казва Лампи), такива преживявания ме тласнаха към погромирането. Иначе до последно щях да ходя в медскуул...

#16945 (ツ) гофи2
Създадено на 15:26, видяно: 118 пъти.

Знаех си аз, че нещата, които си чел след Кастанеда са ти оставили нещо. Имал си и късмет (или проклятие) да опиташ разни неща като LSD, гъби и подобни. Така да се каже, от първа ръка си се докоснал до това, онова, което обикновено е невидимо. Беше казал и за една случка с „подправена“ трева. Е за нас останалите е невидимо все още де. По принцип опасно занимание. Наистина е могло да свършиш в клиника. Но пък сега усвояваш обратния опит, за да стане синхрон. Впечатляващо.

Проблема е точно в абстракцията. За общуване с хора на различни нива на съзнание трябват допирни точки. Христос в писмата си затова, казва, че е използвал селскостопански сравнение в притчите си. Това е било познатото за болшинството върху което да се опре.

До не отдавна се смяташе, че скокове в съзнанието не са възможни. Накрая тавариш Ленин ще излезе прав за количествените натрупвания. Непрестанно извиращата информация в момента (дори приказките за сиви, бели, крокодили и там всякакви) е добра предпоставка за интересни промени.

Ще се наблюдава да се види до къде точно ни е по силите да скочим.

п.п. Между другото уфологията не е чак толкова налудничава, колкото изглежда. Ако човек си направи труд да я систематизира си излиза един модерен хиндуизъм. Едно към едно преведено на съвременен език. Заблуда? Сигурно! Но има полза от нея. И от науката има полза. Даже от Дарвин има полза, нищо, че е объркал и е поставил нещата с главата надолу.

#16953 (ツ) Courvoisier
Последно редактирано на 15:42 от Courvoisier, видяно: 113 пъти.

LSD като спре да ражда жената чак, just in case. Другото беше хубаво. Но будизма е по- опасен. Ходил съм на хатха, бил съм вайраяна, разслоението на личността, което манифестира след определен период, не се понася на всеки, видях доста девиации. И аз се бях изгубил в един момент. Докато от ентеогените съм видял само затъпяване за лековерните наркомани. Дихателните упражнения будят змията, а тя хапе, докато я опитомиш. Хермес затова я е бил с пръчката.

Съвремената уфология е налазена от конспираторите с илюминатите и трудно се прави граница кое са божества, демони, извънземни и прости педераси. Вярно, фримасонството е на почит, но чак така, прекаляват. Истината е по- просто от конспиративната шизофрения. Те просто създават прекалено сложни реалности.

#16960 (ツ) johnfound
Последно редактирано на 15:58 от johnfound, видяно: 106 пъти.
гофи2

че се е появила причина да бъде ударено от астероид. Все пак това вече им се случвало на динозаврите и си имаме един прекрасен спомен под формата на Мексиканския залив.

Очевидно си мислиш, че астероидите падат понякога и специално, поради някаква причина. Ще те разочаровам – астероидите падат постоянно, по много, и съвършено случайно.

Просто, колкото по-голям е астероида, толкова по-малка е вероятността орбитата му да се пресече със земята. И причината за това не е в това, че астероидът е голям. А в това, че големите астероиди са малко на брой. А малките астероиди са много на брой.

И по тази причина, малки астероиди падат много често – също им казват метеорити, но това е само за удобство и едното и другото са просто различни по големина камъни и парчета метал, летящи из космоса.

Така че, просто поради малкият им брой, големите астероиди падат много рядко на Земята. Но все пак падат. И рано или късно, според теорията на вероятностите, такъв астероид ще падне отново. Както редовно са падали в миналото – все пак историята на Земята е поне 5 милиарда години.

Та ако астероидът е достатъчно малък, то все още можем да направим някакви усилия да го разрушим или отклоним от орбитата му (това, ако успеем да го забележим навреме). Но ако е достатъчно голям, то нищо няма да ни помогне – хората на Земята и огромното количество от другите видове ще бъдат унищожени.

Единственото спасение, това е като при артилерийски обстрел – разсредоточаване. Ако човечеството населява няколко планети, то няма как да загине от астероиди. Да, населението на Земята може да измре, но после пак може да бъде реколонизирана от живеещите на Марс или на Венера.

В такъв случай, единствената опасност за вида, остава някаква катастрофа на Слънцето. Която гарантирано ще се случи, но дотогава има реално много време – примерно 4..5 милиарда години.

А смисъла на живота, още от времето на първите бактерии е един единствен – да се размножиш. Който се размножи, той печели играта. Но голямата награда всъщнпст е отборна – който вид оцелее, той печели.

#16966 (ツ) гофи2
Създадено на 16:18, видяно: 101 пъти.

Хе-хе, има си причина то, дори да не я разбираме добре. Може да гледаш на това и като на траектория. Тия дето сте учили физика не само в училище, това е по-лесен начин да се каже.

Значи опряхме до смисъла на живота (който както добре знаем се изчислява като 42) до ядене и йебане?

Интересно.

п.п. Е сега, ако не изям банана, няма кога да е, но не мога да не си задам въпроса. Как някой, който твърди, че е убеден в комунистическата идеология приема конкуренцията за нещо естествено? Там основата не беше ли обратното – колективизъм?!

#16972 (ツ) johnfound
Последно редактирано на 16:43 от johnfound, видяно: 96 пъти.
гофи2

Значи опряхме до смисъла на живота (който както добре знаем се изчислява като 42) до ядене и йебане?

Интересно.

Естествено, само че има нюанс. :-) Тия две неща изобщо не са лесни за осъществяване.

За да ядеш, първо трябва да намериш нещо, което става за ядене. А за това се изискват определени усилия. И с едно ядене не става. Реално, трябва всеки ден да ядеш. Че и по няколко пъти. Това съвсем не е лесна задача за решаване.

После, трябва да си намериш някой от противоположния пол, с който да можеш да се размножиш. И да го убедиш някак си, че това е добра идея. Защото и той всеки ден трябва да яде. По няколко пъти.

После, докато изпълняваш първото и второто, трябва да полагаш усилия да не умреш от прегряване, измръзване, болести и травми. Реално всяка грешна стъпка те прави лузер, отпаднал от състезанието.

Същото важи и за партньора ти за размножаване, така че шансовете за провал се увеличават.

После, когато се родят децата, трябва да се погрижеш и те да имат храна по няколко пъти на ден. Както и да ги пазиш от прегряване, измръзване, болести и травми. И всичко това, до момента в който те ще са се научили да правят всичко това сами. Което не е малко време, по простата причина, че приматите нямат вградени програми за тези неща. Всичко по трудния начин с обучение и дресировка.

И чак тогава, ако някое от децата ти е оцеляло, можеш да приемеш, че си успял в твоята част на щафетата. И спокойно да умреш.

гофи2

п.п. Е сега, ако не изям банана, няма кога да е, но не мога да не си задам въпроса. Как някой, който твърди, че е убеден в комунистическата идеология приема конкуренцията за нещо естествено? Там основата не беше ли обратното – колективизъм?!

А откъде накъде колективизма трябва да се противопоставя на конкуренцията? Има такъв диалектически закон за "единство и борба на противоположностите". Колективизма и конкуренцията се допълват, а не се противопоставят.

Реално защо съществува колективът? За да могат хората да се справят със задачи, които са непосилни за всеки от тях поотделно. И от полза за целия колектив е, когато задачите се решават максимално ефективно и с минимален разход на усилия.

А това става, когато структурата на колектива е възможно най-подходящата – всеки се занимава с това, което прави най-добре и не се занимава с това, което не прави добре.

Такава структура на колектива се получава именно чрез конкуренция вътре в този колектив. И тази конкуренция трябва да е постоянна. Тъй като всичко се променя и ако днес е подходяща една структура, утре може да е по-подходяща друга.

П.П. Не знам защо си мислиш, че можеш да изядеш "банан" на най-свободния форум в интернет, за написано мнение???

#16979 (ツ) гофи2
Създадено на 16:54, видяно: 90 пъти.

Един от най-легендарните хора в българоезичната паяжина като Чертица вчера изяде банан, че гледа накриво. А той не като някога да е бил нещо различно от „сърдито старче“. Какво остава за прост ламер, който разбира от програмиране, колкото амеба разбира от сладолед и мястото хич не му е тук.

А на всичкото отгоре говоря някакви лунатизми. Ама според Стил това винаги си е било в реда на нещата и си го е написал в „The real net“ преди петилетка време. Потребител на Луникс, к'во да пра'иш. Всичките сме такива едни дървари.

#16981 (ツ) гофи2
Последно редактирано на 17:16 от гофи2, видяно: 85 пъти.
johnfound

А откъде накъде колективизма трябва да се противопоставя на конкуренцията? Има такъв диалектически закон за "единство и борба на противоположностите". Колективизма и конкуренцията се допълват, а не се противопоставят.

За момент забравих за диалектиката на Хегел. Моя грешка.

Щом сме свободни и имаме право на мнение, ще си позволя лукса, мегаломанията да не се съглася с Хегел.

Не отричам, че конкуренцията е много силен двигател на прогреса. Колкото по конкурентен пазар имаме, толкова развитието е по-бързо. В момента е почти абсурдно бързо, а дори нямаме свободен пазар под никаква форма. Интересен въпрос е възможен ли е свободен пазар. Ама пак е друга тема и пак е извън тематиката на форума.

Обаче-е-е..., ами няма нищо по-неефективно от конкуренцията. При нея има загуба на най-малко 50% от ресурсите. И това е в минималния вариант, когато имаме само двама конкуренти.

Има един друг лунатик (не е известно да е ползвал Луникс), италианец, казва се Парето. Много уважаван социолог. Неговото наблюдение е за загуба на 80% от ресурса. Ако ме питат, ама не ме питат, загубата е поне по десет на неговото наблюдение.

Ако един инжѝнер направи машина с 50% КПД ще му скъсат дипломата.

Надявам се поне малко да е станало разбираемо въпреки графоманията ми.

#16982 (ツ) johnfound
Създадено на 17:15, видяно: 85 пъти.
гофи2

Един от най-легендарните хора в българоезичната паяжина като Чертица вчера изяде банан, че гледа накриво. А той не като някога да е бил нещо различно от „сърдито старче“. Какво остава за прост ламер, който разбира от програмиране, колкото амеба разбира от сладолед и мястото хич не му е тук.

А на всичкото отгоре говоря някакви лунатизми. Ама според Стил това винаги си е било в реда на нещата и си го е написал в „The real net“ преди петилетка време. Потребител на Луникс, к'во да пра'иш. Всичките сме такива едни дървари.

Нищо не си разбрал. "Легендарният" Пайп вчера изяде 24 часово наказание (не точно бан, а забрана да пише), както и преди това (отнемане на правото да редактира и трие) съвсем не затова, че е изразил някакво мнение. А затова, че се държи грубо с потребителите на форума и редовно ги обижда.

При това, той прави това, когато няма доводи против мненията на опонентите си, но не желае да признае че се заблуждава. С което ефективно пречи на реалната дискусия. А форума, въобще, е създаден именно за да се дискутира. А не да се обиждат участниците.

В твоите постове не съм забелязал подобно поведение. А мнението си можеш да изразяваш и дискутираш колкото си искаш, както казах, това е най-свободния форум в интернет. :-P

#16983 (ツ) гофи2
Създадено на 17:20, видяно: 82 пъти.

Точно в темите дето се ругаят каруцарски, така, че и Азис да се изчерви са най-забавните тук. Няма такъв смях. Вчера докато ги четях, щях да се гътна.

#16984 (ツ) johnfound
Създадено на 17:24, видяно: 82 пъти.
гофи2

Не отричам, че конкуренцията е много силен двигател на прогреса. Колкото по конкурентен пазар имаме, толкова развитието е по-бързо.

Грешката ти е, че поставяш знак за равенство между "конкуренция" и "пазар". А това са съвършено различни неща.

Конкуренцията, изобщо е много широко понятие, а понятието "пазарна конкуренция" е тясно нишево проявление на конкуренцията и далеч не най-важното.

#16985 (ツ) johnfound
Създадено на 17:25, видяно: 79 пъти.
гофи2

Точно в темите дето се ругаят каруцарски, така, че и Азис да се изчерви са най-забавните тук. Няма такъв смях. Вчера докато ги четях, щях да се гътна.

Фактът на съществуването на такива теми илюстрира само колко търпелив и широко скроен администратор на форума съм. rofl

#16999 (ツ) Courvoisier
Създадено на 23:02, видяно: 65 пъти.

Да, ама резна фемирейджа. Фемирейджа си е фемирейдж, хормони, ко да ги правиш.

#17000 (ツ) Courvoisier
Последно редактирано на 23:08 от Courvoisier, видяно: 62 пъти.
johnfound

Конкуренцията, изобщо е много широко понятие, а понятието "пазарна конкуренция" е тясно нишево проявление на конкуренцията и далеч не най-важното.

Ето тук дарвинизма се проваля... или не, зависи от гледната точка. Има брандове, които предлагат качество, но ти си е скъпо. Като запознат с една ниша, вероятно го знаеш добре. А има и брандове, които предлагат бързо ликвидни боклуци траещи в периода на гаранция и след това фейлват. Понеже съм участвал някак си в комерса на такива продукти, виждал съм как правят много оборот. Например, един адидас трае 3 месеца. Един електролукс трае 2 години. Най- доброто има пазар, но най- евтиното има още по- голям пазар. Сега се занимавам малко с крипто финтех. Учудва ме как сульо и пульо са си повярвали. Криптото е високо рисково, само добрите играчи правят нещо. Другите са амбалаж.

#17003 (ツ) гофи2
Създадено на 05:02, видяно: 49 пъти.

Дъг. Адамс в стопаджията има интересен анализ на този проблем. Той разказва малко разказче за смъртта на една планета, която така и не успяла да удовлетвори нуждата от обувки. Произвеждали все повече, които се скапвали все по-бързо, за да са по-евтини.

Адамс е сатирик, но в случая обръща нещата. Каквото и да ни разказва Милтън Фридмън (горе-долу последния от редичката, който се учи) всъщност пазара не зависи от търсенето, а само от предлагането. Така няма „невидима ръка“.

Не е изключен варианта да се появи субект, които да реши да удовлетвори обективно търсене, но само, ако това смята, че ще му е изгодно. Точно в такива случай стават големи промени на пазара.

Ще го илюстрирам с нещо близко на вашия свят. Когато Стив Джобс през две и осма представи iPhone вече имаше обективна нужда от цветен телефон, с ОС и жестове. Технологията съществуваше от години, но никой не я внедряваше. Дори аз имах такава нужда.

Към онзи момент Нокия най-доброто, което предлагаше беше Simbian, който беше нещо като ДОС. Те имаха близо 90% дял, като само няколко години по-рано такъв дял имаше Ериксон, които не успяха да извадят евтин телефон.

Първият iPhone струваше 200 USD продаван през Verizon. Т'ва е нещо като Глобула на САЩ (вечния втори). Това беше поносима цена за почти всеки. На свободна продажба беше 800$, нещо, което звучеше абсурдно.

Вече в последствие вдигнаха цените и в момента един телефон струва някакви умопомрачителни суми. Същото се отнася и за компютрите, де. Но все още има сравнително евтини модели за прошляци като мен. Разликата е, че такива като мен вече не желаят умнофон.

Към две и осма Нокия са били донякъде прави. Тази технология крайно не е готова и много неефетивна. Ние ги обвинявахме, че задържат технологията, което сигурно е вярно. Но са били прави да го правят.

Апъл обаче откликнаха на воя на потребителите и стъпвайки на чисто нов за тях пазар, го завладяха, като днес този акт ги оценява на трилион. След това умело го сегментираха и взеха само най-печелившия сегмент.

Ето ясен пример, как през желанията на клиентите можеш да постигнеш съвсем несвързани цели. Но все така търсененто не е фактор на пазара.

Пак се разписах на някакви теми дето не са интересни за програмисти, но днес се събудих рано, че ще имам работех ден и изчаквах алармата да звънне.

#17006 (ツ) Дон Реба
Създадено на 06:20, видяно: 46 пъти.

като бях дете, имаше една вървежна детска поговорка "една патка мислила, мислила и умряла". аз тогава не разбирах дълбоката мъдрост в тая поговорка, и трябваше да стана на 30+ че да я схвана.

#17013 (ツ) Courvoisier
Създадено на 08:07, видяно: 37 пъти.

Като вървя по улицата чувам много хуйвей, нокиа, от време на време самсунг. Апъли виждам повече при колегите. Реално нямам поглед над пазара. Преди време правех екомерс за два други континента, тогава ми направи впечатление, че евтините боклуци се продават значително повече.

#17016 (ツ) Stilgar
Създадено на 09:53, видяно: 24 пъти.
Дон Реба

като бях дете, имаше една вървежна детска поговорка "една патка мислила, мислила и умряла". аз тогава не разбирах дълбоката мъдрост в тая поговорка, и трябваше да стана на 30+ че да я схвана.

Ей ако срещна Талеб някой ден ще му кажа за тая поговорка, много ще му хареса :)

#17017 (ツ) gat3way
Създадено на 10:03, видяно: 16 пъти.

Един учител по физическо го казваше това. Доколкото знам, вече не е сред живите.

#17018 (ツ) гофи2
Създадено на 10:39, видяно: 6 пъти.
Дон Реба

като бях дете, имаше една вървежна детска поговорка "една патка мислила, мислила и умряла". аз тогава не разбирах дълбоката мъдрост в тая поговорка, и трябваше да стана на 30+ че да я схвана.

Дон Реба, не мога да разбера контекста, в който го казваш.

Ако е за Нокия, те са взели правилното решение, но не са предполагали, че пазара ще се обърне за една нощ. И дори след като се случва те така и никога не осъзнават, както точно се е случило.

Между другото точно същото важи и за М$.

Гългъл са единствените, които разбират обстановката поради характера на самия им бизнес и само година по-късно вече са си купили решение и са започнали да го лансират. Както виждаме твърде успешно. Не знаем дали Гългъл щеше да ги има към днешна дата, ако не го бяха направили. Нищо, че точно тази дивизия им е на загуба.

Яху, Алта виста и так далее ги помним всички.

=*=

А, ако аз съм патката, поправка. Паток съм. А както е известно от зоологията мъжките екземпляри в един вид не мислят изобщо. Затова биват изяждани, гонени извън кошера и още по-лоши неща (не им дават да пипат, ако не са първата буква от гръцката азбука). Затова, някой ден ще си се спомина, но понеже съм мъжко, мисъл няма да намериш.

Ако това си имал предвид, то е можело да си послужиш с по-абстрактна поговорка като: „напънала се планината и родила мишка“.

Поздрави!

0 1 2 3 4 ....24 25 26 27 28 ....49 50 51 52 53

Абе, Сенсей Доналд ще отвее ли Заспал Джо?
0

AsmBB v2.9 (check-in: 072c21edcbadbc51); SQLite v3.31.1 (check-in: 3bfa9cc97da10598);
©2016..2020 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE