<bgdev />free

Вход Регистрация

либертарянска трагедия по есхил в три части
2

0 1 2 3 4 5 ....7 8 9 10 11 12 13 14
#36728 (ツ) Евлампи
Създадено на 23.04.2021, видяно: 1044 пъти.
Дон Реба

смятам че фундаментално свойство на живота е да се бориш за него

То всеки подсъзнателно е програмиран така но в различните програми има различни виждания за начините и пътя на борбата :)

#36731 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 23.04.2021 от Един от многото, видяно: 1039 пъти.

Прав е Ребата - 2/3 от населението на Света живее 2 level-a над кочето (аре, да сме оптимисти сигурно вече 2/4), докато в тая част от Света си говорим за човешки права и свободи.

Затова ми е смях да чета глупостите на некви мрънкачи като Захата, щото некои мангали по Света биха платили пари (ако имаха) да живеят дори като жалкар като него в момента.

Аз пък си мрънкам щото искам да ми е по-добре, не щото ми е зле. :-) Не страдам от "attention whore" синдрома за да си обяснявам в детайли живота по форумите, но кризата беше "доста благосклонна" към мен.

П.П. А ония социопат и нарцис Захата продължава да си пише сам в неговата тема (май в отговор на тази). Аз си изтрих коментарите от "Изолатора", който иска да си ги изтрие и той. Един новодошъл страничен наблюдател във форума ще си извади доста интересни изводи, ако се зачете в темата му. :-D

#36732 (ツ) Stilgar
Създадено на 23.04.2021, видяно: 1037 пъти.

Това дето феодалът бил пръв сред равни сефте го чувам. Тва не е ли мохабет за римския имератор?

#36734 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 23.04.2021 от Един от многото, видяно: 1034 пъти.

Преподавателят ми по История май го използва този термин във връзка с феодалите, които са били на чело на Франция. Един от тях са му дали да е "по-пръв" сред равните, и съответно лека по-лека е станал монарх. Ама кой беше точно не помня. Май беше тоя ама може да се лъжа.

П.П. Май беше той, преди това кралят се е избирал от група от херцози-баш феодали, а Филип II си е присвоил титлата за него си.

#36735 (ツ) Golden Gega
Създадено на 23.04.2021, видяно: 1028 пъти.

Нещо много крива концепция за феодализма извадихте. Основната идея на феодализма са кастите, т.е. от една страна са благородниците, от другата - селяните, това е направено не случайно, смисъла е ако на някое феодалче се разбунтуват селяните другите феодали бързат да ги смажат дружно, щото днес тия селени ще възстанат, утре и твоите. Така се гарантира добър живот на една прослойка, е, в редки случаи с брак може някой забогатял търговец да се уреди в рая. Всичко останало като права на селяните, дали се купуват, продават, обезчестяват и т.н. са бледи детайли в схемата. Това беше очертано най-добре в оня смешен филм "Като рицарите" - има си запазени професии само за благородници, и най-сладкото в схемата е че това се предава по наследство. Ако се погледне с друг поглед - нищо по-различно от социализма, само че там е по-свободно придвиждането по кастите.

#36737 (ツ) Един от многото
Създадено на 23.04.2021, видяно: 1024 пъти.

Е то това Richard Wolff го разправя, че Феодализъм, Марксизъм, Социализъм и т.н. са все некви опити за "справедливост" дето са неуспешни. Но според него "не пречи да опитваме".

Аз пък съм за върлия Капитализъм (ако може без регулации). Верно много хора го д.хат, не е "морален" и "справедлив", но така и трябва. Иначе другата посока води до мисленето на тая бабичка.

#36739 (ツ) Евлампи
Създадено на 23.04.2021, видяно: 1017 пъти.
Един от многото

Аз пък съм за върлия Капитализъм (ако може без регулации)

Всеки който декларира това би бил клета жертва при такава уредба. Големите майстори в тоя стил са ощракани лицемери и ще ги чуеш да разказват колко много ги е грижа за онеправданите маси, по това се познава талантлив върлокапиталист :)

#36741 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 23.04.2021 от Един от многото, видяно: 1015 пъти.
Евлампи
Един от многото

Аз пък съм за върлия Капитализъм (ако може без регулации)

Всеки който декларира това би бил клета жертва при такава уредба. Големите майстори в тоя стил са ощракани лицемери и ще ги чуеш да разказват колко много ги е грижа за онеправданите маси, по това се познава талантлив върлокапиталист :)

Ее, това са некви капиталисти-боклици. Към тях можем да добавим и политици и меринджеи на менте-фондове, както и измамници (като избегалия турски крипто-барон).

Има си и сериозни капиталисти, дето хем си въртят бизнес, хем се опитват да отворят очите на ропчетата, макар че те се съпродивляват ожесточено. Бъфет, Мънгър, и бая стабилни CEO-та могат да се сложат там. Тея последните си казват честно, че животът е борба и каквото сам си постигнеш си е за тебе. Не насърчават да се "разчита на институции и др.".

#36755 (ツ) saruman
Създадено на 23.04.2021, видяно: 987 пъти.
Дон Реба

а, там не знам, по въпросите кое е "справедливо" не съм компетентен.

впрочем аз не го казвам често, но в моя личен мироглед, основната цел в живота е оцеляването,а не справедливост, прогрес, удоволствия, или да бъде "добър", кой каквато и инфантилна тъпотия разбира под това. смятам че фундаментално свойство на живота е да се бориш за него, и когато изглежда че нещата са се променили и това е някакъв отминал етап, то това е за кратко. нещо като вечния двигател - когато изглежда че работи, всъщност е за кратко и скоро ще спре. ултимативната препърщина и нискочела биготерия един вид.

Вие двамата със Стилгара сте с манталитет на мангалите от Столипиново,как може изобщо да се мъчите да разсъждавате на такива теми,живейте си в света на хелиоцентризма и се радвайте,че балъците ви се връзват на глупостите :D

#36765 (ツ) saruman
Създадено на 23.04.2021, видяно: 955 пъти.

Айде тъй като сте прекалено умни,и не говорите на езика на останалите членове на този форум,ще ви наричам криптирано Мангал Едно и Мангал Две - Мангал Едно обича да прави колкото се може повече деца,за да може да ги бие,когато си поиска,а Мангал Две обича да краде от държавата,за да може да си купува биткойни.

Имам един прост въпрос към Мангал Едно и Две - колко е минималната дебелина на стоманобетонна плоча на двуетажна къща?

#36774 (ツ) saruman
Създадено на 24.04.2021, видяно: 922 пъти.

Истината е,че Мангал Едно е изключително дребна душица,все пак той беше сърдит на админа,че му изтри хомофобските постове,и точно затова мрази "мислещите" хора,защото те постигат неговото ниво с десетократно по-малки усилия от него

#36778 (ツ) saruman
Създадено на 24.04.2021, видяно: 915 пъти.

Истината е,че специално обикалях и слагах минуси на циничните и хомофобски теми на Мангал Едно,само и само да проследя как върви след мен и си слага плюсчета за да може рейтинга му да е на нула

#36780 (ツ) Stilgar
Създадено на 24.04.2021, видяно: 908 пъти.

Признай си, завиждаш на Ребата заради децата и на мен заради Биткоина

#36785 (ツ) Дон Реба
Създадено на 24.04.2021, видяно: 898 пъти.

сарумане, какъв е тоя расизъм да се опитваш да обиждаш на мангал, ами ако утре най-накрая земеш че кажеш "майната му на тоя немски дето не можах да го науча 10 години, ще карам на английски" и запрашиш към германия, за такова нещо там уволняват. по тоя случай, пак да изразя задоволството си от ситуацията в българия - българските либерасти обиждат на мангал и педал, и това е масово, докато е така - спокоен съм. нека се пънат суфражетки и дабегейци, нищо не могат да направят, ще си останем "резерват" и това е.

#36786 (ツ) Дон Реба
Създадено на 24.04.2021, видяно: 896 пъти.
Евлампи
Дон Реба

смятам че фундаментално свойство на живота е да се бориш за него

То всеки подсъзнателно е програмиран така но в различните програми има различни виждания за начините и пътя на борбата :)

то никой не му се умира, но периодично в историята се пръкват островчета на благоденствие където битува илюзията за социален прогрес и "от тук насетне тъй жа е". мислиш ли че деструктивното поведение на либерастите е защото искат сегашната западна цивилизация да изчезне? не разбира се, колкото и да я плюят всъщност искат да я "подобрят", а не да я унищожат. просто не вярват че нещо изобщо може да я събори, и са като моите деца в асансьора - скачат със всичка сила, и изобщо не ми вярват че асансьора може да падне от такова нещо. асансьора наистина не пада, и те са още по-уверени че ги лъжа и това е напразен алармизъм.

#36790 (ツ) гофи2
Създадено на 24.04.2021, видяно: 880 пъти.
Дон Реба

… просто не вярват че нещо изобщо може да я събори …

Западната цивилизация е изключително крехка. Точно в момента се държи на косъм да се срине. Положението се усложнява още повече от избуяващия медико-фашизъм. А дрънкането на оръжие ще направи положението необратимо.

Започвам много сериозно да се замислям, че ни управляват хазартни психопати, които не знаят, какво вършат. Нещата отиват много на зле. С единия крак сме в хаоса.

#36866 (ツ) Rabin
Създадено на 24.04.2021, видяно: 855 пъти.
Stilgar
Rabin
Stilgar

Много си зле ако го вярваш това. На Microsoft монопола на браузърите не падна от някво дело, а щото не сложиха табове на браузъра си. Хванали някви хора и ги питали "искате ли табове" и те казали "не". Ей затова не трябва да се питат потребителите какво искат.

IE беше неимоверна бъгня и гнаст. Опитваха да променят стандартите, и на практика се мъчеха да налагат техен си html. Като изгнилите, тотално несъвместима техника, с претенциите за луксозност и уникалност.

И греда, лакомо дупе кръв сери!

Нищо общо нямат стандартите. А теб как те кара да се чувстваш факта, че HTML5 го измислиха Google и Opera като специално решиха да игнорират стандарта на W3C и им казаха да си гледат работата?

Internet Explorer е най-омразното творение на Били, има хиляди шеги и мемета по тоя въпрос. Затуй му смениха и името.

#36869 (ツ) Golden Gega
Създадено на 24.04.2021, видяно: 851 пъти.
Rabin
Stilgar
Rabin
Stilgar

Много си зле ако го вярваш това. На Microsoft монопола на браузърите не падна от някво дело, а щото не сложиха табове на браузъра си. Хванали някви хора и ги питали "искате ли табове" и те казали "не". Ей затова не трябва да се питат потребителите какво искат.

IE беше неимоверна бъгня и гнаст. Опитваха да променят стандартите, и на практика се мъчеха да налагат техен си html. Като изгнилите, тотално несъвместима техника, с претенциите за луксозност и уникалност.

И греда, лакомо дупе кръв сери!

Нищо общо нямат стандартите. А теб как те кара да се чувстваш факта, че HTML5 го измислиха Google и Opera като специално решиха да игнорират стандарта на W3C и им казаха да си гледат работата?

Internet Explorer е най-омразното творение на Били, има хиляди шеги и мемета по тоя въпрос. Затуй му смениха и името.

И как му смениха името, тъпако? rofl

#36882 (ツ) johnfound
Създадено на 24.04.2021, видяно: 840 пъти.
Golden Gega

И как му смениха името, тъпако? rofl

Всъщност, тезата, че Edge е преименуван IE има право на съществуване. Енджина на първите версии на Edge са всъщност форк на Trident, със изчистен легаси код.

Това, че не успяха да разчистят кода както трябва и да осъвременят енджина до приемливо ниво ги накара да преминат на Chromium. И по същество Edge се превърна в нов браузър, без смяна на името.

Така че, може и смяна на името без промяна на проекта, а може промяна на проекта, без смяна на името.

#36895 (ツ) Golden Gega
Създадено на 24.04.2021, видяно: 835 пъти.
johnfound
Golden Gega

И как му смениха името, тъпако? rofl

Всъщност, тезата, че Edge е преименуван IE има право на съществуване. Енджина на първите версии на Edge са всъщност форк на Trident, със изчистен легаси код.

Това, че не успяха да разчистят кода както трябва и да осъвременят енджина до приемливо ниво ги накара да преминат на Chromium. И по същество Edge се превърна в нов браузър, без смяна на името.

Така че, може и смяна на името без промяна на проекта, а може промяна на проекта, без смяна на името.

Ми крива ти е логиката, защото оригиналния Internet Explorer си съществува и никой не му е сменял името, да направиш форк е мноооооооого по-различно от това да смениш името на оригинала, все едно ако сега направя копие на тоя форум и го кръстя bgdev-ultrafree съм ти сменил името на твоя форум, как ти звучи?

0 1 2 3 4 5 ....7 8 9 10 11 12 13 14

либертарянска трагедия по есхил в три части
2

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE