<bgdev />free

Вход Регистрация

Ще се ваксинирате ли?
2

0 1 2 3 4 ....7 8 9 10 11 ....17 18 19 20 21 22 23 24
#21260 (ツ) Stilgar
Последно редактирано на 10.12.2020 от Stilgar, видяно: 983 пъти.

Всички фирми които искат да са в Украйна вече са в Украйна. И в Полша. Изобщо не се притеснявам от украинците щото те вече се конкурират с нас. Не твърдя че са по-зле, от нас, просто вече са наети. Много по-притеснително ще е да си подобрят нивото на английски отколкото да влязат в ЕСССР

@Delegate - все пак Assassin's Creed си имаме, недей така.

#21262 (ツ) gat3way
Създадено на 10.12.2020, видяно: 981 пъти.
Stilgar

Всички фирми които искат да са в Украйна вече са в Украйна. И в Полша. Изобщо не се притеснявам от украинците щото те вече се конкурират с нас. Не твърдя че са по-зле, просто от нас, просто вече са наети. Много по-притеснително ще е да си подобрят нивото на английски отколкото да влязат в ЕСССР

Аве това е доста вярно, да.

#21269 (ツ) Дон Реба
Създадено на 11.12.2020, видяно: 961 пъти.

и аз мисля че това дето сме в ЕС специално за софтуера не е голямо предимство, дори може да е зле, утре като нашият централно данъчно облагане като в "нормалните" държави ще видиш ти. според мене даже преди да влезем в ЕС бяхме в по-добра позиция, и средния програмист имаше по-висок стандарт от сега.

#21273 (ツ) гофи2
Създадено на 11.12.2020, видяно: 958 пъти.
Дон Реба

и аз мисля че това дето сме в ЕС специално за софтуера не е голямо предимство, дори може да е зле, утре като нашият централно данъчно облагане като в "нормалните" държави ще видиш ти. според мене даже преди да влезем в ЕС бяхме в по-добра позиция, и средния програмист имаше по-висок стандарт от сега.

Tова категорично не е вярно.

#21274 (ツ) Дон Реба
Създадено на 11.12.2020, видяно: 957 пъти.

ами аз бях програмист много преди да влезем в ЕС, и то у варна, в българска гаражна фирма, съдя от 1во лице наблюдения. а ти от какво съдиш?

#21276 (ツ) гофи2
Последно редактирано на 11.12.2020 от гофи2, видяно: 954 пъти.

От второ лице съдя. Очевидно не съм бил ни тогава, ни сега. Но щом държиш, извади статистика, колко си взимал тогава, колко сега. И нека сравним с МРЗ.

Допълнително без ЕС просто нямаше да имаме сегашния си пазар, включая щатски.

#21277 (ツ) Дон Реба
Създадено на 11.12.2020, видяно: 952 пъти.
гофи2

Но щом държиш, извади статистика, колко си взимал тогава, колко сега. И нека сравним с МРЗ.

това не е статистика, за статистика трябват повече хора. не знам как да я направя тая статистика, защото преди ЕС всички вземаха под масата. чак след плоския данък заплатите станаха такива каквито реално са, така че трудна задача. а това с пазарите не е убедително, аз не знам как седи въпроса с митата върху софтуера, има ли изобщо такива, обаче ние например не продаваме само в европа, а по целия свят, европа доколкото знам дава малък дял от приходите ни. също така доколкото знам чуждите компании у нас не са само европейски, а има и много американски. а визите за бизнеса не са кой знае какъв проблем, всички охотно дават бизнес визи дето траят 10 години ли колко там, и никой не се занимава на всяко ходене да си вади виза

#21278 (ツ) гофи2
Последно редактирано на 11.12.2020 от гофи2, видяно: 944 пъти.

Това писах в предното си мнение. Щатите погледнаха насам, заради присъединяването. Самия европейски дял не е малък.

Точно ти преди няколко дни, каза нещо, което ще цитирам по памет. Няма да е съвсем точно, но се запазва смисъла.

„А една трета от нас работят по европейски проекти. Никой не се занимава с нищо нормално“. Последното беше, защото преди теб Единия каза, че една трета работят в хазарт, фин. техн. и т.н., после Ятака или кой добави, че друга една трета са по отпочващи компании и рискови активи.

Така излиза, че може би без хазарта, при който няма граници, то другите две трети не биха се настанили тук без ЕС.

=*=

За взимането под масата. Наистина Р.Овч. твърди, че плоския данък е въведен, за да се изсветли сивата икономика. Но когато сивия кардинал каже добро утро, трябва да гледаш на изток дали е изгряло слънцето. Прави се на по-хитра лисица, отколкото е и ще последва Луканов. Дано не, но натам отиват нещата.

Причината за изсветляването са административните действия на държавата. Едно от тях е споменатата МРЗ. Малко след влизането ни в ЕС, бях от не многото щастливци на пълни осигуровки. Осигуровките ми бяха с размер на МРЗ. Последната ми официална работа от преди почти две години, заедно с частта под масата бях малко над МРЗ. Това е защото има едни прагове по професии, но няма да те занимавам с това.

Държавата административно надува МРЗ почти всяка година. Не можеш да си представиш, колко много неща са вързани с нея. Така „резервите“ на работодателите да плащат заплати бяха дори подминати в голяма част и много хора в момента ги осигуряват на повече, отколкото вземат реално. Това е и в напълно бели бизнеси.

Втория „виновник“ за изсветляването бяха банките. Те до ден днешен ще приемат почти на доверие, че вземаш под масата и ще те попитат колко. Но това те вкарва в по-рискова група, в която и да вземеш кредит, ще е при по-неблагоприятни условия. И пак ще те натиснат да изсветлиш поне такава част от него, че да покрива два или три пъти вноската ти. А за предприятия е много по-тежка процедура.

Третия фактор е самия пазар. Влизането в ЕС, доведе след себе си множество напълно нови за действителността ни регулации. Всяка регулация, независимо, каква е и за какво е, води като последващ резултат, окрупняване на пазара. Окрупняването на пазара е естествено, негово изсветляване. Това е поради простата причина, че голямо предприятие не може да се управлява с тефтери. Излиза им по-евтино да си внедрят ресурсна система (това, на което казвате ERP), колкото и да е скъпа тя, и да излязат напълно на бяло.

В резултат на тези три неща, бюджета се очетвори от ново събраните приходи, което позволява на разни раз-Бойковци да си купуват F16.

#21279 (ツ) Дон Реба
Създадено на 11.12.2020, видяно: 942 пъти.

хм, мисля че казах "доят венчър балъци", това носи според мен доста повече дял в нашия сектор от доенето не европроекти. венчър балъците са много повече като парична маса, доенето им е по-близко до техничарския светоглед, докато за европроекти трябва да развиваш есета на тема екология и равенство, което инстинктивно гнуси всеки нормален човек (не че ще върнем парите, наема се гана с шестици по литература да напише бизнесплана, после и се поверяват рабиняци за мачкане). от друга страна за венчър шараните блъскаш яко ML и блокчейн, украсено тук таме с augment reality, по-смелите наместват и квантов компутинг - това последното не може да вирее в една вселена с блокчейна, но vc шараноидите няма да се усетят, и смелия подход се възнаграждава.

#21280 (ツ) Дон Реба
Създадено на 11.12.2020, видяно: 940 пъти.
гофи2

Държавата административно надува МРЗ почти всяка година. Не можеш да си представиш, колко много неща са вързани с нея.

мога, и точно за това ти казвам че 2007ма ние (програмистите) бяхме в по-изгоден рейт

#21284 (ツ) гофи2
Създадено на 11.12.2020, видяно: 929 пъти.
Дон Реба

"доят венчър балъци"

Аз ги нарекох по-мило от теб. Все пак дават хляб и не е редно да им се подиграваме. За тях ти написах, че са дошли заради ЕС, нищо, че повечето са от САЩ. Същото го пише и по-горе в темата. Там е украсено като точка в докладите.

В най-добрия случай щяхте да сте Украйна. За нея сами написахте, че се намират забележителни проекти, но като цяло са подизпълнител на подизпълнител на подизпълнителя по второстепенни проекти на третостепенните.

#21289 (ツ) Дон Реба
Създадено на 11.12.2020, видяно: 921 пъти.

абе дояха си венчър балъци още преди да влезем в ЕС, незнам от къде си с такова дълбоко убеждение че ЕС нещо промени. така или иначе аз и един ден не съм бачкал в аутсорс или чужда фирма, целия ми скромен (от към фирми) стаж е само в български продуктови фирми. разбира се наясно съм че ако нямаше огромното търсене заради венчър балъци, евронадой, ротативки и тн, пазарната цена на програмистите щеше да е по-ниска и това би ударило и моите доходи. от друга страна обаче и програмистите щяха да са много по-малко,така че не знам кое надделява. аз винаги съм орал ниви които са с много ниско търсене, но и много ниско предлагане (като специалисти). а и дори доходите ми да бяха по-ниски - голям праз, нямаше да съм ходил на малдивите и шриланките. тия неща са второстепенни, ако човек се увлече по доходите става или джендър или смешко като унгарците - хем искат да се опазят от джендъризъма, хем искат да цоцат еврофондове. не може хуя до края и душата в рая

#21291 (ツ) saruman
Създадено на 11.12.2020, видяно: 917 пъти.
gat3way
Stilgar

Всички фирми които искат да са в Украйна вече са в Украйна. И в Полша. Изобщо не се притеснявам от украинците щото те вече се конкурират с нас. Не твърдя че са по-зле, просто от нас, просто вече са наети. Много по-притеснително ще е да си подобрят нивото на английски отколкото да влязат в ЕСССР

Аве това е доста вярно, да.

Не мисля,че е така,просто защото в Украйна преди пет години имаше гражданска война,не вярвам да е много гот докато си пишеш кода да се трепят по улиците. Казахте Полша,Украйна,България,как точно си мислите,че някой американец прави разлика между тия три страни като си избира къде да инвестира?Както Евлампи спомена,правят се едни огромни проучвания с всякакви анализи - оценка на риска,благоприятен бизнес климат,местоположение,образование и т.н. шитни,и на база това се избира.

#21294 (ツ) Дон Реба
Създадено на 11.12.2020, видяно: 914 пъти.
saruman

в Украйна преди пет години имаше гражданска война,не вярвам да е много гот докато си пишеш кода да се трепят по улиците.

еми наще може и заради това да затвориха офиса ни в балтимор, украйна и сега е във гражданска война, но в киев е по-спокойно от разните балтимори и детройти

#21300 (ツ) гофи2
Създадено на 11.12.2020, видяно: 909 пъти.

В ЕС не се влиза за ден. Ние започнахме присъединяването шест години по-рано.

#21307 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 11.12.2020 от Rabin, видяно: 894 пъти.

Вижте канала на Сергей Немчински, в тубата. Живее в Киев, разправя за заплати обърнати в долари. Като го слушам са доста по-напред от кмб.

В дупката на дупката сме, гъзъ осран, ама опашката вирната. Ганглиите ще се сетят за кое животно става въпрос, няма пък да им подам сийд за сервизен режим.

@Мотика, не бих се гордял с изсветлени доходи на мин. работна заплата. И за кренвирши "аз ям" не стигат. Живял съм го, вино "мераклийско" съм пил, имам идея.

#21308 (ツ) johnfound
Създадено на 11.12.2020, видяно: 890 пъти.

Хе, днес се появи информация, че АстраЗенека щели да се кооперират с Гамалея и да използват едната от техните ваксини за комбинация с тяхната (за двете ваксинации), за да повишат ефективността ѝ.

Което значи, че ще получат лиценз за производство – какъвто руснаците вече дадоха на много други фармацевтични фирми.

Накрая пак ще дойде Спутник-V в България, но произведена от АстраЗенека по лиценз. rofl

#21309 (ツ) qtakabg
Създадено на 11.12.2020, видяно: 884 пъти.
johnfound

Хе, днес се появи информация, че АстраЗенека щели да се кооперират с Гамалея и да използват едната от техните ваксини за комбинация с тяхната (за двете ваксинации), за да повишат ефективността ѝ.

Което значи, че ще получат лиценз за производство – какъвто руснаците вече дадоха на много други фармацевтични фирми.

Накрая пак ще дойде Спутник-V в България, но произведена от АстраЗенека по лиценз. rofl

ЕС колко е зле просто. Нищо не можем да направим.

#21312 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 11.12.2020 от Rabin, видяно: 875 пъти.
Дон Реба

според мене даже преди да влезем в ЕС бяхме в по-добра позиция, и средния програмист имаше по-висок стандарт от сега.

Винаги съм подозирал, че ви държат на пост и молитва. Сега вече нямам съмнения, с тоя древен комп у вас и 20 годишния дръгел.

Аз като млад дихател съм бацал на минималната, мисля 210 лева беше, и половината от тях струваше таванска квартира.

Имах бабка роднина в тоя град, и откровено се грижеше за мен да не умра от глад.

Бацах в голяма Корпорация, не е като да речеш да са бедни. Гана смяташе, че е на работа, за да държи каторжниците малко над ексизтенц минимума.

Чак като ги напуснах се сетиха колко работа съм вършел и колко им трябвам. Дори се мъчиха да ми намерят новия работодател, да се спазарят с него да им съпортвам проектите.

Познавам и един дето има издателство за модерен мениджмънт. Учи хората как да си движат бизнеса, пък той самия фалира щото всички го напуснаха.

Такив вот дела, после що съм викал, че Ганите само тровят ИТ бизнеса.

#21313 (ツ) Дон Реба
Създадено на 11.12.2020, видяно: 869 пъти.

какво е дръгел, кола ли? пенсионирах го, купих шкода рапид преди три години. дръгела обаче повече ми харесваше, всичко ново е педалско. жалко че колите са механични и щеш не щеш купуваш новите педалски творения

0 1 2 3 4 ....7 8 9 10 11 ....17 18 19 20 21 22 23 24

Ще се ваксинирате ли?
2

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE