<bgdev />free

Вход Регистрация

Ще се ваксинирате ли?
2

0 1 2 3 4 ....11 12 13 14 15 ....20 21 22 23 24
#19283 (ツ) Courvoisier
Създадено на 20.11.2020, видяно: 1029 пъти.
гофи2

В едни по-други времена всяка религия би ме обявила за вещер, еретик или нещо такова, а помним, какво са правили с тях. При най-добри обстоятелства щях да съм обесен край пътя.

Знам те, че си легионер, обаче ти упорито отричаш 😀 Шем ха мефораш!

#19285 (ツ) johnfound
Създадено на 20.11.2020, видяно: 1025 пъти.
гофи2

Ако става въпрос за мен, нито съм религиозен, нито антиваксър. В едни по-други времена всяка религия би ме обявила за вещер, еретик или нещо такова, а помним, какво са правили с тях. При най-добри обстоятелства щях да съм обесен край пътя.

Явно използваш термина "религиозен" в някакъв прекалено тесен смисъл. Вещерите, еретиците и всички "нещо такива" са си 100% религиозни. Просто имат верски противоречия с текущата власт – затова ги горят и бесят.

Лично за мене, всеки който смята, че съществуват "непознаваеми същности", в които може само да се вярва (поради принципната им непознаваемост), са религиозни, дълбоко заблудени хора.

#19286 (ツ) гофи2
Създадено на 20.11.2020, видяно: 1022 пъти.
Courvoisier

Знам те, че си легионер, обаче ти упорито отричаш 😀 Шем ха мефораш!

И предния път ти казах, че може да съм легионер, но не знам, какво е това. Свързвам го само с чуждестранния легион от френските филми.

Така, докато Стил не спомена и не ми обясни, какво е минархизъм, аз не знаех, че съм такъв. Ако не го беше споменал или аз не го бях помолил да обясни, то нямаше изобщо да знам за съществуването му и щях да си мисля, че е моя, налудничава идея.

#19287 (ツ) Courvoisier
Последно редактирано на 20.11.2020 от Courvoisier, видяно: 1021 пъти.

@john, знаеш ли по какво може да познаем къде е имало инквизиция и са горели вещици? По броят на хубавите жени днес. Ето, вземи за пример косматите испанки и дебелогъзите французойки срещу всичките девушки от бившето СИВ.

@гофи, един твой съгражданин имаше лавейски форум навремето, много блек метълисти се събираха там.

#19288 (ツ) johnfound
Създадено на 20.11.2020, видяно: 1016 пъти.
Courvoisier

@john, знаеш ли по какво може да познаем къде е имало инквизиция и са горели вещици? По броят на хубавите жени днес. Ето, вземи за пример косматите испанки и дебелогъзите французойки срещу всичките девушки от бившето СИВ.

Е, точно тази теза е забавна, но не е много добре доказана.

Във всеки случай, красотата на жените зависи от някакъв отбор – естествен или изкуствен, не е много важно. По-важното е, че в този смисъл, всеки народ си заслужава и харесва красавиците, които са налични. rofl

#19289 (ツ) гофи2
Създадено на 20.11.2020, видяно: 1012 пъти.

Това ми припомня, че много обичам френско порно. А сериала за руския лицей на Марк Дорсел, ми е любим. Този човек е снимал още в началото на осемдесетте. Виждал съм негов филм от '82-ра.

Майсторите обичат да работят на голям тезгях, както казват дъртите хора по нашия край.

#19290 (ツ) Дон Реба
Създадено на 20.11.2020, видяно: 1010 пъти.
johnfound

Лично за мене, всеки който смята, че съществуват "непознаваеми същности", в които може само да се вярва (поради принципната им непознаваемост), са религиозни, дълбоко заблудени хора.

аз пък го виждам точно наопаки, имаме 3 класа религии - политеисти, монотеисти, атеисти. хората които не са религиозни се наричат "агностици" което буквално преведено е точно това което ти обявяваш за религия. агностиците смятат че че на метафизичните въпроси не може да се отговори по никакъв начин, не просто сега, а никога няма да може. въпроса за произхода на вселената разбира се е най-чиста метафизика, макар и семантично напълно коректен.

#19292 (ツ) гофи2
Създадено на 20.11.2020, видяно: 1001 пъти.
johnfound

Явно използваш термина "религиозен" в някакъв прекалено тесен смисъл. Вещерите, еретиците и всички "нещо такива" са си 100% религиозни. Просто имат верски противоречия с текущата власт – затова ги горят и бесят.

Лично за мене, всеки който смята, че съществуват "непознаваеми същности", в които може само да се вярва (поради принципната им непознаваемост), са религиозни, дълбоко заблудени хора.

Много мязаш на баш религиозните. Те се събирали на конгреси, които наричали събори и обявявали всички за еретици. Ама няма значение ариани, павликяни, мануисти, богомили, всякакви. Всичко под ножа, няма разлика.

Но пък според теб религията на светлото бъдеще не е религия, та може да се окаже, че обвинението в религиозност, казано от теб, може да се счете за комплимент.

#19298 (ツ) gat3way
Създадено на 20.11.2020, видяно: 996 пъти.
гофи2

Усетих се, че написах две мнения в темата, а не отговорих на въпроса поставен в нея.

Аз лично не бих се ваксинирал против, каквото и да е. Ваксинацията е високо-технологична форма на хомеопатия. Само дето е по-неефективна.

Смятам ли самия вирус за опасен? Ами най-вероятно е, след като симптоматиката му е на кофти плевмония. От такива неща се умира понякога и в най-модерната болница.

Мога ли да се предпазя от него? Никакъв шанс. Нито знаеш от къде, нито кога ще дойде. Не можеш да го спреш. Курвазие с неговите мега мощни маски изкопани от Полша, може и да успее. Ама може и той да не може.

Едно е сигурно, от тия платнените и медицинските маски няма никакъв ефект. Почти всички заразени са били с такива и въпреки това, не са спрели заразата.

Ятака твърди, че училищата са развъдник. Е училищата ги затворихме преди месец, а случаите не само, че не намаляват, ами растат в прогресия, точно както ни казаха, че ще стане.

Вируса няма да изчезне и ще си остане тук. Трябвали са му милиони години еволюция за да мине от змиите в човек, но вече е извървял този път. Мангъров е прав. Просто трябва да живеем с него. Няма, какво да направим.

Имам силното подозрение, че цялата тази паника през текущата година е убила повече хора от самия вирус.

Да,дам, медицината е като цяло нещо безсмислено и само стресира хората, най-добре е да оставим на господ да се оправя с тези неща, обаче мистериозно всички като им дойде зор, включително май като гледам дори амишите, ходят у болница а не у църква да се лекуват, странна работа. Подозирам че е защото лекарите имат относително добра идея колко отзивчив е господ на молитвите и това до голяма степен убива интригата (а и извън това, в немалко случаи без хоспитализация и здравни грижи, господ ама грам не е отзивчив).

Що се отнася до антиваксърщината (и в по-широк смисъл анти-5г и прочее явления), според мен това са хора които имат проблеми да слагат нещата в пропорции и да сравняват и поради това често се фиксират в иначе съвсем нелепи неща, примерно специално антиваксърите вярват че ваксината е по-голямо зло от болестта, защо - примерно защото в нея имало живак. Това обаче изобщо не им пречи да набиват риба, където тоя живак е с 1-2 порядъка повече. Или па анти-5г хората по цял ден вряскат за некакви bts-и по покривите на съседните блокове....и дам, вряскат у фейсбук групите си там през телефона, без който не могат да отидат и до кенефа и то нелепото в цялата работа е че тоя инструмент на протеста им реално ги "облъчва" доволно повече от това срещу което протестират.

#19306 (ツ) гофи2
Създадено на 20.11.2020, видяно: 989 пъти.

У нас няма пето поколение. Нали раз-Бойко им нареди да върнат техниката на Хуявей?

Не съм казал, че съм против медицината изобщо, макар да нямам здравни права. Нямам, защото не мога да си ги позволя, а не защото не ги искам.

Казах, че пътя, който е поела е грешен и задънена улица. И дадох два конкретни примера. Ваксините и антибиотиците са различни неща, но и двете се правят с идеята да изхитрим природата. Е, не можем да я изхитрим. Засега дават резултати, понякога отлични, но това няма да продължи вечно. Ще дойдат нови вируси, ще дойдат нови бактерии, които няма да можем да преборим с тези средства. А то ние и сега не можем. Както сам казваш, те продължават да си съществуват.

#19312 (ツ) gat3way
Създадено на 20.11.2020, видяно: 985 пъти.

Ами това е силно твърдение, което трудно може човек да защити. "Изхитряване на природата" са също пушките, лъковете и копията, но като цяло хората са на върха на хранителната пирамида, а по улиците не се шматкат тигри, вълци, мечки-стръвници и прочее гадове които ръфат човешко, значи очевидно си работят много добре.

#19315 (ツ) Дон Реба
Създадено на 20.11.2020, видяно: 981 пъти.

правенето на антибиотици не е надхитряване на природата, а най-обикновено и обичано от природата убиване на врагове

#19316 (ツ) гофи2
Създадено на 20.11.2020, видяно: 976 пъти.

Между другото вчера ми казаха, че баш на пъпа на града са видели добре угоена лисица. А по селата свободно се разхождат всякакви зверчета чак до вълци.

И все пак предимството е, че всички тях можем да ги видим със собствените си очи и да ги отстреляме, с каквото имаме. Дори прашка върши работа. Може и сопа, ако не си говорим за глутница. Бацила можеш да го видиш само под микроскоп. Ама неговата еволюция за разлика от нашата не е спряла. Даже според самите учени е много, много бърза. Може и да не е скоро (както предполагам), но ще стигнем до момента, когато ще трябват толкова силни лекарства, че дилемата ще е, кое от двете да ни убие.

Значи трябва да се измисли друго.

#19317 (ツ) gat3way
Създадено на 20.11.2020, видяно: 973 пъти.

Ами срещу тигрите и мечките много трудно ще се оправиш с прашки и тояги, трябва си пушка, така както трябва микроскоп за да видиш въпросните "бацили".

Това кой по-бързо еволюира е много спорен въпрос. Половото размножаване се е пръкнало точно поради тази причина и това е огромно еволюционно предимство. Но хайде все пак, може да гледаме на нещата по различен начин - хората съществуват относително от скоро, но еукариотен живот има от стотици милиони години - за това време уж бързо еволюиращите бактерии и вируси не са успяли да се разправят с него, значи явно не е толкова лесна тази работа.

#19318 (ツ) Дон Реба
Създадено на 20.11.2020, видяно: 968 пъти.
гофи2

. Може и да не е скоро (както предполагам), но ще стигнем до момента, когато ще трябват толкова силни лекарства, че дилемата ще е, кое от двете да ни убие.

това хипотетично явление е така наречения пост антибиотичен апокалипсис. аз обаче мисля че е малко преувеличено. вярно, без тях много повече хора (но не чак толкова много) ще умират от обикновена пневмония, но масовите чуми и холери са изчезнали не толкова заради антибиотиците, колкото заради канализацията и отровите за мишки.

#19320 (ツ) гофи2
Създадено на 20.11.2020, видяно: 966 пъти.
Дон Реба

...

масовите чуми и холери са изчезнали не толкова заради антибиотиците, колкото заради канализацията и отровите за мишки.

Тъкмо се отчайвах, че не мога да извадя довод. И ето – подаваш ми жокер. Точно това имам предвид. Ще трябва да променим нещо, та „невидимия враг“ да спре да бъде заплаха. Чистата вода е много хубав пример.

Трябва да се променим. Да живеем повече в синхрон със заобикалящия ни свят.

И не, не съм вегетарианец, но според мен това ще стане основна стъпка към промяната ни в бъдеще. Разбира се, имаме да разрешаваме и енергиен проблем. Тая работа само с директиви не става.

#19355 (ツ) Courvoisier
Създадено на 20.11.2020, видяно: 951 пъти.
гофи2

И не, не съм вегетарианец, но според мен това ще стане основна стъпка към промяната ни в бъдеще.

Месоядните ще вдигнем въстание. Ур за веганите!

#19356 (ツ) |
Създадено на 20.11.2020, видяно: 951 пъти.
Дон Реба

аз пък го виждам точно наопаки, имаме 3 класа религии - политеисти, монотеисти, атеисти. хората които не са религиозни се наричат "агностици" което буквално преведено е точно това което ти обявяваш за религия. агностиците смятат че че на метафизичните въпроси не може да се отговори по никакъв начин, не просто сега, а никога няма да може. въпроса за произхода на вселената разбира се е най-чиста метафизика, макар и семантично напълно коректен.

И десет пъти месечно да го повтаряш, атеизма пак не става религия.

#19359 (ツ) Courvoisier
Създадено на 20.11.2020, видяно: 946 пъти.

Ако сте толкова полит коректни за атеизма, то по вашата класификация и будизма не е религия. Описано от Реба, всъщност и двете са религия. С неговите думи мейкс сенс.

#19360 (ツ) |
Създадено на 20.11.2020, видяно: 944 пъти.
Courvoisier

Ако сте толкова полит коректни за атеизма, то по вашата класификация и будизма не е религия. Описано от Реба, всъщност и двете са религия. С неговите думи мейкс сенс.

Има дефиниция за религия. Прочети я.

Комунизмът, както се практикуваше в Източна Европа си беше чиста религия.

0 1 2 3 4 ....11 12 13 14 15 ....20 21 22 23 24

Ще се ваксинирате ли?
2

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE