<bgdev />free

Вход Регистрация

Голямата политика
0

0 1 2 3 4
#120745 (ツ) roncho
Последно редактирано на 14.10.24 13:38 от roncho, видяно: 207 пъти.

angel Hristov говори с Фаргат българина (от волжска България)

Абе не зная колко е истинска, но историята разказана по този начин ми изглежда интересна. И понеже виждам голяма част от младежите не разбират руски, давам превод мм:сс (Искайте "open in new window" за да виждате в отделен прозорец видеото)

00:00 Територията на България е от Виена до Охотско море По тези територии се намират десетки реки с название булгар, стотици населени места, запазили название булгар. Най-източната река с название булгар е ляв приток на Амур. Друга такава река се влива в река Лена, която тече през Якутия. По тази тека е имало златодобивни зони. Оттам българите са добивали злато. Пак оттам са идвали и ценни кожи.

02:51 Славяни не е имало. Думата славяни се е появила през 6-ти век. Славянин - това е превод на думата българин. Бул-славен, гар-човек. В гръцката литература славяните са българи. Славянските племена- това са всички български племена, започвайки от дунав до охотско море- якути, немци,.. башкири, балкарци, руснаци, украинци, белоруси, поляци, литовци, латвийци, фини, унгарци и прочие всички те са българи. Такава е историческата правда. фино-угри, тюрки - всички те са български племена, говорещи на свои български езици.

04:48 Българите са имали седем езика - от 30 хилядолетие преди новата ера всичките седем езика българите са ги смятали за свои. Агилски (който сега наричат древнославянски) тракобългарски (не туркобългарски, турк означава крадец). Волжските българи са наричали себе си тракобългари, тоест българи от Тракия, защото винаги са помнели своята родина.

05:28 Тракия е родината на всички българи по света. Балканите и Мала Азия - това е Тракия. Там те са живели под различни имена- пелазги, ..., фригийци, но всичко това са българи. Никои, освен българи в балканите, съвременна Гърция и Турция не е имало. Всичко това са коренни стари тракийски земи.

06:01 Преди повече от 30 хил. години там пристигат племена от Азия. Част от тях се смесват с коренните жители и така се е образувал българския народ. Аз смятам, че всички седем езици - унгарски, фински, тюркски и славянски (агилски)- те са се формирали на балканите. И от там заедно с разселването на българите са се разпространили по целия свят. Днес някои учени от дунавска българия се опитват да ни кажат, че отнякъде отвън българите са дошли при Дунав - не, балканите винаги са били място заето от българи. Берберите от северна Африка са също българи. Волжските българи са се наричали още бърга (берга) - това е българско самоназвание.

07:30 Българите винаги са били красив и добре сложен народ. Когато сме се разселвали на изток, българската култура е привлякла други народи, те също са били включени в българското семейство, затова с думата българи са били наричани хора от различни раси. Част от монголоидите също започнали да ги наричат българи.

08:25 Например якутите са българи. При тях самоназванието е сах. Сах е старо название на българите (сахалив??). И чехите и поляците до 17 век са помнели, че са българи.

10:07 Кубрат не е първи цар на българите и той не е основал велика България. Скития е първата държава на българите - от Дунав до тихия океан. Тя е възникнала 30 хилядолетие преди новата ера. И оттогава българите са живели по тези територии. Но повтарям, прародината на българите е балканите. От тук те са се разселили - от начало към Украйна, после към поволжието, Кавказ.. Сега българи са запазени в Пакистан, Индия...

10:52 Общо българите по света са 500 милиона. 400 милиона българи са само в Индия. Милион афганци досега се наричат българи. Ние знаем това, защото редица учени са пътували и разговаряли с тях.

11:20 Ционизма сега се асоциира с борба против българите. По български обичай хората са се покланаяли само на бог, но не и на хора. В знак на уважение пред царя свалат шапка, слагат я под мишница.

12:32 Кубрат не е основал стара велика България. Гърците не са наричали така уважително никоя друга държава, макар че за българите са писали и доста негативни сведения. Гърците са знаели за 30-хилядната история на България преди Кубрат.

14:07 Ционистите са забранили да се използва името българи в Казан- руското правителство не се е занимавало с това. Руснаците не са с вълнували от названието "български". От това са се вълнували ционистите. Защо ли- защото думата "болгар" означава "избран от бога", тоест богоизбран народ, а това е в противоречие с ционисттите, защото те твърдят, че те са богоизбран народ. Но ционистите владеят банки и с това имат власт. От тук е тайната защо ние днес не можем да наричаме земята си както преди - българия, а народа си - български официално.

15:20 Кубрат е бил православен. Преди него някои хунски царе са били също православни. Православието върви при българите не по-късно от 4-ти век.

17:00 Вижте тази книга (болгар тарихи). Било е забранено да се ползва дума "български", затова писатели, поети и др. са добавяли в заглавията "албулгари"

18:00 Самият Атила е принадлежал към хунски български династии, които са царували в източните български земи. .. Практически той е станал правител на целия свят. Той е казал къде кой народ да живее. Франките да заемат територията на Франция- това е наредил той и французите го смятат за основател на френската нация. Лангобардите да заемат северна Италия е разпоредил пак той. След смъртта му лангобардите са заели северна Италия. Така се е формирала италианската нация.

20:33 Българи са се разселили в Германия както им е наредил Атила. От известните племана се знаят Бурджани, които са били наречени бургундци - бургунд и бурджан е една и съща дума. Саксините са приели немския език, но са запазили своите български названия. Тюринги са още едно българско племе заселено в Германия (Тюрен - това е Туран). Това са част от племената заселени в Германия и всички те са заселени там, където е указал Атила. Така, че Атила е баща на съвременната географска карта на европейскя свят. И както виждаме досега това разпределение си остава.

21:51 Той е заделил територия за балканските българи. Той внесъл свой договор с Рим (Византия), че тази територия е под управлението на българите. Това е съвременна дунавска България и Македония. Македония по български е вълча долина (мак-вълк, дан-долина). Името "Талин" (столицата на Естония) означава градът на Атила. Осло също е наречен в чест на Атила.

24:30 Най-голямата река в Европа - Волга е наречена на българите.

26:40 Последния български цар е Каратакал. Той отблъснал руските войски от Урал - Казахстан. Казахите са смятали себе си за българи до 18 век. Узбеките са смятали себе си до 18 век... С прилагателно "български" са били наричани доста качества, стилове.

27:54 На български думата "булка" е за невеста. Но защо? Дунавските българи не могат да го обяснят. Обяснението е запазено само от волжските българи. "Бул" на езика на волжските българи е женски полов орган, а "булай" - дреха с пояс, която покрива това място. Латинската дума "вулва" е също от там. Тези са все български думи. "Булка"- това е девойка, прикрита с пояс. Мъжкият пояс се нарича билбао. Същата дума се ползва в Испания. Испанските тореадори носят български пояси. И така до Китай. Това всичко са български пояси. И в Скандинавия-също. Намираме при скандинавските крале български пояси. Също и у руските царе. Целия свят е носил български пояси. Откъде в индиския език са запазени пет значения на думата булгар само за вид кожи. Това е от живеещите там 400 милиона българи. Това са потомци на живеещи там българи хилядолетия преди новата ера. И те са помнели, че са българи - дошли от севеор от България. Те са наричали своите династии до 10-11 век български династии.

30:55 Много неудобства възникват между волжските и дунавските българи заради религията. Религията не трябва да се меси в националните въпроси никога! Религията да се занимава с бога, молитвите, нравствеността. Ако смесваме националностите с религии, тогава се получава разногласие. В никакъв случай не замесвайте религията. Да се молят както желаят, но в думата "българи" не замесвайте религията. Кубрат е приел християнството в детска възраст- във Византия (Римската империя, Византия е условно название). Той е бил православен по възпитание. Въпреки това той приема исляма заради политика - без колебание, със цялото си семейство. От тях исляма е запазил само Аспарух. Бат Баян после се е върнал към християнството- приел го е от арменците.

32:50 Хазарски народ не е имало. Не е имало и татарски народ. Татар е обидна дума. Чингис хан е наказвал всички, които наричат монголците татари. Българите наричали монголците татари.

34:11 Хазарите - това са българи. Хаз-ар старо название за българи. Кавказките народи са наричали българите хазари. Самите българи не са се наричали хазари. Никой българин не се е наричал татар. Но за пари-да. Днес политици за големи пари се наричат татари. Но за големи пари какво ли няма д наречеш. В Македония за големи пари ръководителите наричат себе си македонска славянска нация, забравяйки, че в Македония няма никой освен българи. Тамошните албанци са също българи.

35:10 В историята има много изкуствени термини и не изобщо, а именно в историята на българите. Тези термини са въведени с цел да се заплете историята на българите. Има плътна история на българите и българския народ, който е бил, е и ще бъде български. Има искуствени термини, които са включени не само от запад, но и от руската наука специално за да объркат тази проста и ясна история на българите. Защо? За да изтрият българите от историята. Затова са се появили хазари, татари, каквито не е имало. Още са се появили други термини - Казанско ханство, а такова не е имало; Златната орда- такава държава не е имало. Велика България съществува от 30 хилядолетие преди новата ера. Не е от Кубрат. Тя вече е съществувала. При Кубрат започнала да се нарича "Стара" - защото всички знаели, че тя е най-старата държава на света. За Атила на запад са създадени осем опери.

37:20 По радиото и телевизията се изливат лъжи и клевети срещу българите, вместо да се подчертава тяхната важност.

39:20 Паисий е написал историята през 18 век. По същото време е писана и тази история от Исаменедин Булгари? (показва книгата). Паисий е монах, а другия - мюсюлмански дервиш. Еднакви професии - единия християнин, а другия - мюсюлманин.

42:40 (Показва книга) В тази книга е написано, че в Русия живеят 15 милиона българи. Руското правителство им е дало официално наименование татари. Дотогава никой народ не се е наричал така. Тази дума е обидна. Пак така в Македония се е появила македонска нация, каквато не е имало. Когато България попада под византийско робство, територията на дунавска българия се е казвала дунавска провинция, но македония се е наричала България- само македония е запазила българското си име. Това може да се случи отново.

45:39 Чуваш произнася думата "балхар". Такъв е езика му. Удмурти казват ... Французите казват бугур, бугр. Балкарците казат балкар. Волжските произнасят блгар (у-то не се произнася).

48:32 За първи път българите се фиксират от Омир в Илиада. Троя е български град. И са го нападали българи начело с Ахил. Това е първото сражение на българи с българи. После гърците присвоили Ахил, а троянците загубили националност.

50:30 Академик Николай Яковлевич Мар - академик на три академии е знаел 184 езика без да броим диалектите. Изследвал ги е и казал: Най-древния език е българския. От него са произлезли всички езици на света. Лигвистите го отричат, но не знаят колкото него. С българите не бива подигравки. Те са били войнствени народи.

52:24 Когато бягате от името българи вие вече сте предатели.

57:22 (театрална сцена, в която звучат думите "булгар" и производни)

#120747 (ツ) Последният акаунт на Единия
Създадено на 14.10.24 13:45, видяно: 195 пъти.
roncho

angel Hristov говори с Фаргат българина (от волжска България)

Слушал съм го тоя отдавна.

Пак ти казвам roncho - ти накъдето отиваш, аз искам да забравя, че съм бил някога.

#120749 (ツ) roncho
Последно редактирано на 14.10.24 13:50 от roncho, видяно: 190 пъти.

Чудех се защо този танц ми изглежда толкова привлекателен. Саха е името на република Якутия. А те видите ли били българи тези хора-якутите.

#120751 (ツ) Последният акаунт на Единия
Създадено на 14.10.24 13:50, видяно: 189 пъти.

Да се чуди човек, що като българите са "толкоз велик народ", що всичките им наследници са се отказали от името "българи", че и българите дето НАИСТИНА можем да проследим, че са наследници на някогашните българи - също бягат със скороста на библейско преселение от България.

Явно има нещо у "българите", дето ни е обрекло на "изчезване"... по тая логика!

А аз roncho съм си говорил с истински волжки българи (мюсюлмани от Татаристан и Чувашия) и тея си мислят, че "турците са ни братя" и кълват на турска пропаганда, както Рабинката на "антиваксарска" и "чернокракска".

Имаме общи корени, но не се съмнявай, че ако турците някой ден си върнат българските земи, те ще ги подрепят тях, а не нас.

#120752 (ツ) johnfound
Създадено на 14.10.24 13:50, видяно: 186 пъти.
roncho

от 30 хилядолетие преди новата ера всичките седем езика българите са ги смятали за свои.

Хм, защо да играем на дребно! Някакви си 30000 години! Пфу. Милиони, милиони! Защо въобще са измрели динозаврите? Древните българи са ги изяли, разбира се.

Разбира се, астероид е имало, но това не е съвсем астероид, а космическо кинетично оръжие, което древните българи са използвали във войната с древните укри. Разбира се, ние сме победили, но милостиво сме съхранили живота на няколко укри – по-късно от тях произлезли украинците.

И разбира се, в послевоенния глад се е наложило да изядем всички динозаври. Защото от използването на космически оръжия е настанала вулканична зима.

Възхода на бозайниците на какво се дължи си мислиш? Като е нямало вече динозаври и са се разплодили бозайниците неконтролируемо. По-късно от приматите, с активното участие на българите (селекция му е майката!) се появява хомо сапиенс.

#120755 (ツ) Последният акаунт на Единия
Създадено на 14.10.24 13:53, видяно: 174 пъти.
johnfound
roncho

от 30 хилядолетие преди новата ера всичките седем езика българите са ги смятали за свои.

Хм, защо да играем на дребно! Някакви си 30000 години! Пфу. Милиони, милиони! Защо въобще са измрели динозаврите? Древните българи са ги изяли, разбира се.

Нее - и динозаврите са българи. НАУЧНО ДОКАЗАНО Е! rofl

#120761 (ツ) waldorf
Създадено на 14.10.24 13:56, видяно: 168 пъти.
roncho

Чудех се защо този танц ми изглежда толкова привлекателен. Саха е името на република Якутия. А те видите ли били българи тези хора-якутите.

Първо на "хорото" са само мъже. Второ са в концентрични кръгове а не на спирала както са нашите хора. За липсата на координация няма да коментирам, Гената да намери едно хубаво българско хоро да видиш разлика rofl

#120764 (ツ) Последният акаунт на Единия
Създадено на 14.10.24 13:58, видяно: 161 пъти.
waldorf
roncho

Чудех се защо този танц ми изглежда толкова привлекателен. Саха е името на република Якутия. А те видите ли били българи тези хора-якутите.

Първо на "хорото" са само мъже. Второ са в концентрични кръгове а не на спирала както са нашите хора. За липсата на координация няма да коментирам, Гената да намери едно хубаво българско хоро да видиш разлика rofl

Бе мани - аз ти казвам, че roncho не може да покрие още първата летва за да стане "тракиец".

Да се радва за умрелите и да плаче за раждащите се. Както аз правя за българите.

Оттам нататъка, къв "трак" е бе - НИКЪВ! >:-(

#120767 (ツ) roncho
Създадено на 14.10.24 14:03, видяно: 148 пъти.

Дотук коментарите ми говорят, че никой, ама никой от писателите не е гледал клипа на Фархат (или го е гледал, но не разбира казаното).

#120770 (ツ) Последният акаунт на Единия
Създадено на 14.10.24 14:04, видяно: 142 пъти.
roncho

Дотук коментарите ми говорят, че никой, ама никой от писателите не е гледал клипа на Фархат (или го е гледал, но не разбира казаното).

Прав си - не разбирам нищо. А ти гледа ли клипа на проф. Иво Христов!? :-)

Иначе ако искаш - мога и аз да ти пратя приказки за лека нощ, но без доказателства, нищо не значат.

#120776 (ツ) waldorf
Последно редактирано на 14.10.24 14:10 от waldorf, видяно: 129 пъти.
roncho

Дотук коментарите ми говорят, че никой, ама никой от писателите не е гледал клипа на Фархат (или го е гледал, но не разбира казаното).

А, аз се кефя, просто коментирах хорото, че не е много хоро. Иначе клипа май съм го гледал отдавна. Ако не бъркам същия човек разправяше, че даже и виетнамците се наричали българи - толкова сме били известни. То хубаво ама без доказателства е на ръба на лудостта и конспирациите. И по важното - и какво от това? Виж ни днес в какво сме се превърнали - посмешище - ай само погледни Гената и Рабина и да ти се отще да говорим - единия българин пък мрази българите, другия не може да спре да мрънка и да гледа да не се мине.

#120780 (ツ) Последният акаунт на Единия
Създадено на 14.10.24 14:17, видяно: 120 пъти.
waldorf
roncho

Дотук коментарите ми говорят, че никой, ама никой от писателите не е гледал клипа на Фархат (или го е гледал, но не разбира казаното).

... И по важното - и какво от това? ...

Е как кво, бе!? >:-( Цел свят ни е длъжен!

НА КОЛЕНЕЕЕЕ! >:-(

#120784 (ツ) roncho
Създадено на 14.10.24 14:29, видяно: 104 пъти.

https://bgdev-free.asm32.info/!attached/3303 Щом накои искат милиони:) johnfound - тази пещера съдържа останки от човешка дейност отпреди 1.5 милиона години. Датировките, които много хора приемат за достоверни всъщност не са такива. А историята писана от враговете- всъщност не е история.

Attached files:
FileSizeUploadedDownloadsMD5 hash
image.png3292680 bytes14.10.202422d7b032bb6e8b0a637b16d177184091e5
#120788 (ツ) Последният акаунт на Единия
Създадено на 14.10.24 14:38, видяно: 90 пъти.
Последният акаунт на Единия
waldorf
roncho

Дотук коментарите ми говорят, че никой, ама никой от писателите не е гледал клипа на Фархат (или го е гледал, но не разбира казаното).

... И по важното - и какво от това? ...

Е как кво, бе!? >:-( Цел свят ни е длъжен!

НА КОЛЕНЕЕЕЕ! >:-(

От тея съм се учил на ряпаджийство у време оно... 😎

#120789 (ツ) Rabin
Създадено на 14.10.24 14:39, видяно: 85 пъти.

Да бяха снимали манекенките на по-високо качество. Нищо се не види.

#120791 (ツ) johnfound
Последно редактирано на 14.10.24 14:44 от johnfound, видяно: 75 пъти.
roncho

Щом накои искат милиони:) johnfound - тази пещера съдържа останки от човешка дейност отпреди 1.5 милиона години.

Ако под "човешка дейност" разбираш дейност на някой от рода "Хомо", то ще се съглася. Хомо еректусите са населили практически цяла евразия, горе долу преди 1.5 милиона години.

Те са изглеждали ето така:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Homo_erectus_Steveoc_86.jpg/250px-Homo_erectus_Steveoc_86.jpg

Изработвали са каменни инструменти (ашелска култура) и не са можели да палят огън. Но възможно е да са можели да го използват и съхраняват от природни източници.

Ако напишеш коя е пещерата, може да проверя какви точно хора и кога са живели.

Но можеш да си сигурен, че каквито и да излязат, не са се смятали за "Българи". И въобще, понятието националност е измислено примерно в 17-ти - 18-ти век и е рожба на капитализма. Преди не е съществувало въобще.

#120793 (ツ) Последният акаунт на Единия
Създадено на 14.10.24 14:45, видяно: 62 пъти.
johnfound

Те са изглеждали ето така:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Homo_erectus_Steveoc_86.jpg/250px-Homo_erectus_Steveoc_86.jpg

Аз няколко такива видях до една спирка в Овча Купел. И май говореха на български.

Сигурен ли си, че не са българи!? 🙄

#120795 (ツ) johnfound
Създадено на 14.10.24 14:49, видяно: 56 пъти.
Последният акаунт на Единия

Аз няколко такива видях до една спирка в Овча Купел. И май говореха на български.

Сигурен ли си, че не са българи!? 🙄

Съвсем такива ли? Пиши дисертация, ще вземеш нобелова награда.

#120798 (ツ) roncho
Последно редактирано на 14.10.24 15:09 от roncho, видяно: 53 пъти.
johnfound

Ако напишеш коя е пещерата, може да проверя какви точно хора и кога са живели. ...

И въобще, понятието националност е измислено примерно в 17-ти - 18-ти век и е рожба на капитализма. Преди не е съществувало въобще.

Пещерата е Козарника, близо до Белоградчик. Не можеш да провериш какви хора са - други са опитвали безуспешно.

А това че капитализма е измислил националностите е пресилено... вероятно имаш предвид тънко разграничаване не понятията. Но българите са оставили немалко паметници на български език. Междувпрочем именно те добре показват колко много се променя езика - става неузнаваем. Има и друго. Днешните хора възприемат езика до голяма степен като писменост (и то стандартна). Хората преди стотина години - различно, у тях все още е живял тънък усет (виж Раковски какво е писал). А пред няколкостотин години - езика е бил почти чист говор, писмеността е била съвсем рядко явление.

#120799 (ツ) roncho
Създадено на 14.10.24 14:59, видяно: 53 пъти.
waldorf

А, аз се кефя, просто коментирах хорото, че не е много хоро. Иначе клипа май съм го гледал отдавна. Ако не бъркам същия човек разправяше, че даже и виетнамците се наричали българи - толкова сме били известни. То хубаво ама без доказателства е на ръба на лудостта и конспирациите. И по важното - и какво от това? Виж ни днес в какво сме се превърнали - посмешище - ай само погледни Гената и Рабина и да ти се отще да говорим - единия българин пък мрази българите, другия не може да спре да мрънка и да гледа да не се мине.

Клипа на якутите показва боен танц, не хоро, макар да прилича.

waldorf не си ли мислил, че хората приемат за доказателства многото повтаряне. Човекът ти казва, че ционистите нарочно прокарват антибългарска политика, за да не им бъде отнет ореола на "божия народ". И в много случаи успяват да накарат дребните душици да мразят българите. Какви аргументи, те просто печатат много пъти една и съща лъжа, подобно на ЕДИНИЯ от по-горе, който мисли, че като много говори, ще получи повече внимание. Ще ти дам пример с Нютон- известен физик. Известността му се крепи на четири неща - трите закона на механиката, нютоновия бином, диференциалното смятане и нютоновия телескоп. В действителност нито едно от тях не е от Нютон.

Трите закона на механиката са препис от Декарт, Нютоновия бином е препис от древна Индия, диференциалното смятане е краднато от лайбниц, а телескопа е изобретен от един младеж-помощник на Нютон, Нютон е присвоил изобретението по най нагъл начин.

0 1 2 3 4

Голямата политика
0

AsmBB v3.0 (check-in: 34aa9a5279e9fc93); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2024 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE