<bgdev />free

Вход Регистрация

Цитати от книги + умозаключения
5

0 1 2 3 4 ....26 27 28 29 30 ....55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67
#70675 (ツ) BIGBUGEX
Последно редактирано на 10.10.2022 от BIGBUGEX, видяно: 283 пъти.

Тряа да тролиш тънко ве човек. А ти влизаш с бутонките. Мене вече само за подозрение в тролене ме наказват в хвбг. За това:

М не, нямаше такова нещо. Предубедени сте нещо. Герб са доста икономично от към харчове управление. Добре е да посъберат малко кинта за Възраждане като дойдат на власт. Защото ПП, ДБ, и БСП изхарчиха всичко събрано и ни вкараха в още дългове.

лежах на скамейката 1 седмица без достъп, - 10 точки, наказанието изтича след 1 година. Остър политически коментар. Във фейса ви галят с перце.

#70676 (ツ) Един от многото
Създадено на 10.10.2022, видяно: 277 пъти.
Путкоскубач
Един от многото
Путкоскубач

Ахахахахахха, баниха ме и ми свалиха поста за тротинетките в ДевБеГей групата - било хейт спийч!

Все повече се озлобявам към ИТ кадрите ненавършили 30 години, следаващит път като срещна такова хюмне ще му направя хейт крайм.

До тука ще съм с троленето на умнокрасиви педали, като ми падне бана догодина може пак да мина да им се изсера със самосвала. А и заключиха темата за алумнитата на ФМИ поддръжници на умнокрасивите педали. После що не съм се събирал с програмисти и не съм ходил по конференции.

You weak pathetic fool - а бе брат, направи си още 5 random акаунта и ги счупи от troll-ене. Кво е тва ся? Оставяш некви педалчета да те блокнат? Не е сериозно тва. 😒

Фейсбук ме блокира, не просто DevBeGay групата. Следят явно и на ниво групи, е на гледай, за 2 дена писане в гейбука съм "изпратен на съд" 3 пъти.

На Account Status имам : Your account is restricted, Your group activity is restricted. Когато напиша "бич нигга" на кирилица гейбука ме хваща в расизъм. До тука съм си писането там, като ти е много мерак продължавай делото ми. Макар, че като знам как тролиш като ученичка най-много да засереш делото ми.

My picture

Е направи си още 5 Facebook профила от различни IP адреси. Тва е trolling 1-on-1.

А тва си е твоя инициатива - аз си троля само у форума, не ми трябва да троля на други места.

#70677 (ツ) Един от многото
Създадено на 10.10.2022, видяно: 277 пъти.

😔 Ех, почивката май свърши - от другия месец съм по нов проект. Там пак ще има запознаване, та ще е айляк още 1 месец след тва сигурно, но после ще се бачка. А и курса ми по немски нещо още го нема - изобщо май ме принуждават да мина към "по-изгодните варианти", макар че да не исках.

Ще хвана в близките месеци да си регистрирам едно ЕООД, ще се консултирам с един познат айдукат и ще се пусна на 10-15 интервюта по чужбина (ще подбия цените и ще се навия да бачкам за 400 € на ден, което ако са верни калкулаторите си е 14500+ лв.), и все некъде вервам ще ме вземат.

Както и да го въртя и суча "катеренето на корпоративната стълба" се очертава да е "много нерви и малко пари". Гледах jobs-a, гледах некви проучвания - над 13000 лв. за меринджей и архитект не видех, а по тукашните чорбаджийници ще те скъсат от срещи и нерви... и ся кат "прос погромист" правя повече пари от разни познати Team Lead-ове, Program Manager-и и др. 🙄 Нема смисъл да се бутам "за чест и слава". А и аз съм от хората дето сами си генерират Marketing и слава, та не ми требват "титли" и "Marketing отдели" за тва.

#70678 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 11.10.2022 от Един от многото, видяно: 276 пъти.

Но и друго - освен повечето кинти, май "remote dev позиция" си е и antifragile за разлика от "корпоративния shit". Некои разправяха, как в корпорация има "по-нисък риск да те уволнят", ама кат дойде Ковида, 120 чавета съкратиха от Scale (и мен с тях). 🙄 Отпадъчен ресурс сме за тях, дори меринджеите им са ропчета и се гаврят с тях.

Но наистина "remote dev позиция" е много по-antifragile щото:

1. Бачкаш си за чужбина. Ако стане некъв етнически конфликт - хващаш си лаптопа и бегаш нанекъде. Бачкайки за корпорация не е толкоз лесно (може даже компанията да фалира).

А ако тръгна да катеря "корпоративната стълба" има поне 10-15 години докато стигна некво добро ниво (и хем ще съм направил по-малко пари през тва време, хем ще си скъсам нервите), а може и да не мога да се измъкна от държавата като станат проблемите.

Е го - ГДБОП и ченгетата ни масово се друсат. Хора почнаха да си се трепят редовно. След има нема 10-15 години кръв ще се лее редовно по улиците. И не защото "аз така си мисля", а щото "няма никаква контра на тоя процес":

1.1. Народът е страхлив и мързелив и малоумен (не може да се самоорганизира правилно).

1.2. Службите ни са яко корумпирани, некадърни и не работят.

1.3. Ченгетата също са малко, ще правят некви наказателни спец операции, но лека полека и тяхното влияние ще намалява.

1.4. Малцинствата ще стават все по- и по-нагли. (ее примерно преди време некви цигани бяха изнасилили жена в Бургас посред бял ден и ченгетата бяха влезли в един цигански катун и ги бяха смелили от бой... след 10-15 години едва ли ще имат "ресурсите" и "смелостта" да направят такова нещо).

2. Правиш повече пари по-бързо (което за "българската реалност" където се живее на "високи обороти", и след 10-15 години мое да сме "малцинство", е добре) - и имаш повече ресурси да бягаш.

3. Блъскаш пари в ETF-и и чужди фондове, не държиш пари тук и по никакъв начин не се свързаш с тукашни фирми и др. (което ме кара да се замисля, да пробвам по-нататък да регистрирам фирма извън тая държава). 🤔

Ако бех в "държава с бъдеще", щех да се отдам на "катерене на корпоративната стълба", въпреки нервите и липсата на пари, ама тука требва да правя парите бързо и да бегам. 😔 Няма как.

#70679 (ツ) Путкоскубач
Последно редактирано на 11.10.2022 от Путкоскубач, видяно: 268 пъти.

Бил съм с жени, които си сменят мнението по-рядко от Юджийн. Поне като се излагаш (за пореден път) с взимането не решения, не го прави с фермани и сборник от кратки разкази.

Ще се пуснеш по 10-15 интервюта в чужбина... Ще се пуснеш гей със соево лате и тротинетка в ДевБиГей. То както винаги нещата не стават въобще така както си ги мислиш, но ще оставя мада нейча сама да ти сервира киселата си путка.

Antifragile... ти серя на умнокрасавщината, дори не е виждал контракторски договор, обаче седи и говори за antifragile... Ще те изтрия и от линкедин и от гейбук ако продължаваш да дрищиш малоумщини.

#70684 (ツ) Golden Gega
Създадено на 11.10.2022, видяно: 255 пъти.

Хубаво е малко да се поразреди че напоследък стана ебати ръгоча от архитектчета и архитектуроподобни кадри, така че приветствам решението (сегашното де, след час-два ще е друго) Единично да се пусне по широкия свят

#70686 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 11.10.2022 от Един от многото, видяно: 239 пъти.
Путкоскубач

Бил съм с жени, които си сменят мнението по-рядко от Юджийн. Поне като се излагаш (за пореден път) с взимането не решения, не го прави с фермани и сборник от кратки разкази.

Ще се пуснеш по 10-15 интервюта в чужбина... Ще се пуснеш гей със соево лате и тротинетка в ДевБиГей. То както винаги нещата не стават въобще така както си ги мислиш, но ще оставя мада нейча сама да ти сервира киселата си путка.

Antifragile... ти серя на умнокрасавщината, дори не е виждал контракторски договор, обаче седи и говори за antifragile... Ще те изтрия и от линкедин и от гейбук ако продължаваш да дрищиш малоумщини.

Хах, радвам се, че удобно изпускаш правилните ми разсъждения, как тука ще ни избият като кучета, просто щото никой не ни пази, а ние изобщо не умеем да се пазим. Ама аз ще гледам да съм от "правилната страна на кура" преди това да стане.

А по принцип повечето неща се случват точно както ги мислех, само дето имах "песимистични" и "оптимистични" сценарии (връщам се на "песимистичните" - при тях очаквах, че ще ме махнат от проекта и че нема да видя курс по немски... ее сбъдна се).

А аз съм видял един куп неща, точно щото не ме е страх да ги видя, та нп - може да се бъркам за contractor-ството (тука е твойта зона), но повярвай ми, че за бъдещето на тая кочина Република Бананова не се бъркам (тука е мойта зона). 😓

Golden Gega

Хубаво е малко да се поразреди че напоследък стана ебати ръгоча от архитектчета и архитектуроподобни кадри, така че приветствам решението (сегашното де, след час-два ще е друго) Единично да се пусне по широкия свят

Не ме разбирай погрешно - пак ще си стана архитект, ама Remote. Колко му е да се пиша в LinkedIn "Software Architect Contractor"? 😄 Ама ще изчакам 1-2 години, от както стана контрактор, пък тогава ще се пиша тъй. Не бързам.

И кво да праа - за Contractor заплатите почват от 14 000 лв., а за Solution Architect в Република Бананова свършват преди тая сума. За некви топ босове - Senior Vice President-и у некви корпорации са ми разправяли, че взимат по 30 000 лв. Ама тая стълба имам да я катера 20 години (а цела България нема толкоз бъдеще).

Давай да взимам "бързите пари", па ще катеря стълби и асансьори, като се преместя в чужбината. 😎

#70687 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 11.10.2022 от Един от многото, видяно: 231 пъти.

Просто до ся винаги подбирах "песимистичните сценарии" и се "изненадвах приятно" (верно изпускал съм некви шансове, ама не съм се и преебавал яко). Ама последните 1-2 години като почнах да чета онея книги и си помислих, че "мога да стана Бок" и всичко зависи от мене (ама за жалост зависи от мен и други чукундури). 😒 То квото зависи от мене си го правя.

Примерно "позитивният сценарий" за Република Бананова е:

1. Населението да си каже:

"А бе стига сме бегали толкова бе - дайте да почнем да се ебем, без да си изневеряваме и да правим чавета!"

2. Службите да почнат да се борят с тая обидна за Ребата дума "корупция" и да изпоуволнят старите, некадърни и купени шефчета. Да наемат "млади и мотивирани кадри" и да "затегнат мерките".

3. Циганите да си помислят, че "тая държава е и тяхна", да ги "обземе родолюбие" и да кажат на аверите убийци и изнасилвачи:

"А бе пичове - стегнете се малко бе! Не правете поразии, че не българите, а ние ще би потрошим!"

4. Българи и цигани заедно да почнат да опазват "обществения ред" и да видим полицейски екипи, кат тоя от Miami Vice (българин и циганин):

My picture

5. Турция да изпадне в етнически конфликт с кюрдите, да се вкара в още по-голяма инфлация и да загърби плановете си за тука.

А "песимистичният сценарий" за Република Бананова (дето е много по-вероятен да се случи) е:

1. Още повече млади хора на които им е писнало да живеят в държава пълна с корупция, мизерници, завистници и боклуци - да вземат да емигрират на запад. Та до 10-20 години България да е с 50% население в пенсионна възраст, а циганите да са голяма част от по-младото население.

2. Службите да правят отчаяни и некадърни опити да задържат властта, да правят наказателни операции срещу нагли цигани, докато местни тартори си управляват на места.

3. Циганите да разберат, че нищо не им пречи да си колят и бесят наред и да се отприщят.

4. Турците да видят удобен момент да насъскат "партиотите" (последната надежда на останала част от малоумния народ) срещу малцинствата (и да инсценират някакъв "инцидент") след което да се намесят за да "опазят турското малцинство в България".

5. Да отцепят неква част от България, докато в остатъка продължават да си беснеят циганите.

#70688 (ツ) Shelby
Последно редактирано на 11.10.2022 от Shelby, видяно: 224 пъти.

Естествено, Камю е прав. Животът е абсурден. Пак помедитирах върху историята на Джордж Сорос за неговия баща. След като се върнал от военнопленничество не проявявал никакво желание за професионално развитие. Сякаш е разбрал колко е безсмислено всичко. Ето, Единия трупа кинти като гламав, но Путин утре пуска нюкчетата и Единия се изпарява. Не е живял и един миг както е могъл с тия пари, а само е трупал. И за какво? За да не се самоубие. Само заради това. За да има залъгалка, която да заглуши Погнусата, която му шепне постоянно колко е безсмислен животът. Както добре го е описал Камю в "Митът за Сизиф". Сорос, обаче, става пълна противоположност на баща си. Но дали е щастлив? Някой виждал ли го е да се усмихва? Животът няма смисъл от нашата гледна точка. Ние нямаме никакви факти, че сме нещо повече от тая Стабилна Дифузия, която рисува много яки неща. Но те не са нейни творения. Тя е една сянка на човечеството, защото се е обучавала от нашите творения. А нашите творения са една сянка на Природата, защото ние сме се обучавали от това. Единствената цел в живота е да намериш начин да заглушиш гласът на Погнусата, за да не се самоубиеш. Камю го е разбрал. Ето, Захата дълго време беше като Единия. Беше намерил някакъв метод да заглуши гласът и, но не достатъчно ефективен. А когато беше на Слънчака и гонеше туристките, Погнусата мълчеше. И той знаеше, че това е най-добрият метод за нейното заглушаване. Никой около него не разбираше това. Дори и той тогава не го разбираше. Но ето че сезонът завършава. Туристките си заминават. Слънцето отслабва. Грозота и ходещи некролози. Това остава. Захата лежи сам, а до ухото му шепне Погнусата за безсмислието на животът. Ледени тръпки започват да преминават по тялото на нашия герой. Навън си играят деца. Рускоговорящи майчици нещо си говорят. Но Захата е като парализиран. Той мисли само как да избяга някъде, където ще може да заглуши Погнусата. Ново място, което да привлече умът му временно. За постоянно няма смисъл да мисли дори. Но къде? Има ли значение? Бягай, просто бягай, преди да е станало късно. Захата отваря Блендера. Свалил си е референции. Има желание да твори, но умът му е парализиран от гласът на Погнусата. Какъв е смисълът, остави всичко това. Всичко това е безсмислено. Захата трябва да направи нещо, за да заглуши тоя Глас. Купува си леко наргиленце от близкия супермаркет. Пуши. Това временно отслабва парализирания му ум. Успокоява го леко. Той не откъсва лице от лаптопа. Трябва да прави нещо. Да чете, да играе игра. Все едно какво. Не трябва да допусне Погнусата да обземе целият му ум. Ако това стане идва Апатията. Трябва да бяга. Кипър, Малта, къде? Не е подготвен да замине за някое студено място. Няма значение. Трябва да бяга преди да е станало твърде късно. Пари. Трябват му пари. Без пари не може да се бори срещу Нея и Нейния глас. Без пари няма слънце, красиви жени, качествен алкохол и наргиле с повече химия в него. Това са оръжията, които могат да го спасят от Нея и нейния безмилостен глас.

#70689 (ツ) Един от многото
Създадено на 11.10.2022, видяно: 224 пъти.

🤔 Хм, ся се замислих - турците кат решат да си прибират територии не е нужно да правят нищо сложно. Само трябва да внесат оръжие и да финансират мангалите (т.е. това дето правят и в западна Европа сега).

То ченгетата за сега се оправят с мангалите, щото им знаят тарторите, и щото имат оръжия, бронирани коли и др., ама тва при подходящо снабдяване с оръжия ще се промени.

И най-забавното е, че даже не трябва да учат мангалите да боравят с оръжията. 😄 Те ченгетата ни квито са опитни, мангалите ще си ги изтрепат дори без сериозен опит.

Единствените дето могат да стрелят добре са "жалката ни армия", и ако тех ги пратят да "вътворяват мир", може да се намеси "турската армия" и да се свърши с "анексирането".

😏 Мда - в България, неща които ни изглеждат "сложни" са много прости за другите народи. Ще ни анексират и ще забравят, че са го направили...

#70690 (ツ) Един от многото
Създадено на 11.10.2022, видяно: 222 пъти.
Shelby

Естествено, Камю е прав. Животът е абсурден. Пак помедитирах върху историята на Джордж Сорос за неговия баща. След като се върнал от военнопленничество не проявявал никакво желание за професионално развитие. Сякаш е разбрал колко е безсмислено всичко. Ето, Единия трупа кинти като гламав, но Путин утре пуска нюкчетата и Единия се изпарява. Не е живял и един миг както е могъл с тия пари, а само е трупал. И за какво? За да не се самоубие. Само заради това. За да има залъгалка, която да заглуши Погнусата, която му шепне постоянно колко е безсмислен животът. Както добре го е описал Камю в "Митът за Сизиф". Сорос, обаче, става пълна противоположност на баща си. Но дали е щастлив? Някой виждал ли го е да се усмихва? Животът няма смисъл от нашата гледна точка. Ние нямаме никакви факти, че сме нещо повече от тая Стабилна Дифузия, която рисува много яки неща. Но те не са нейни творения. Тя е една сянка на човечеството, защото се е обучавала от нашите творения. А нашите творения са една сянка на Природата, защото ние сме се обучавали от това. Единствената цел в живота е да намериш начин да заглушиш гласът на Погнусата, за да не се самоубиеш. Камю го е разбрал. Ето, Захата дълго време беше като Единия. Беше намерил някакъв метод да заглуши гласът и, но не достатъчно ефективен. А когато беше на Слънчака и гонеше туристките, Погнусата мълчеше. И той знаеше, че това е най-добрият метод за нейното заглушаване. Никой около него не разбираше това. Дори и той тогава не го разбираше. Но ето че сезонът завършава. Туристките си заминават. Слънцето отслабва. Грозота и ходещи некролози. Това остава. Захата лежи сам, а до ухото му шепне Погнусата за безсмислието на животът. Ледени тръпки започват да преминават по тялото на нашия герой. Навън си играят деца. Рускоговорящи майчици нещо си говорят. Но Захата е като парализиран. Той мисли само как да избяга някъде, където ще може да заглуши Погнусата. Ново място, което да привлече умът му временно. За постоянно няма смисъл да мисли дори. Но къде? Има ли значение? Бягай, просто бягай, преди да е станало късно. Захата отваря Блендера. Свалил си е референции. Има желание да твори, но умът му е парализиран от гласът на Погнусата. Какъв е смисълът, остави всичко това. Всичко това е безсмислено. Захата трябва да направи нещо, за да заглуши тоя Глас. Купува си леко наргиленце от близкия супермаркет. Пуши. Това временно отслабва парализирания му ум. Успокоява го леко. Той не откъсва лице от лаптопа. Трябва да прави нещо. Да чете, да играе игра. Все едно какво. Не трябва да допусне Погнусата да обземе целият му ум. Ако това стане идва Апатията. Трябва да бяга. Кипър, Малта, къде? Не е подготвен да замине за някое студено място. Няма значение. Трябва да бяга преди да е станало твърде късно. Пари. Трябват му пари. Без пари не може да се бори срещу Нея и Нейния глас. Без пари няма слънце, красиви жени, качествен алкохол и наргиле с повече химия в него. Това са оръжията, които могат да го спасят от Нея и нейния безмилостен глас.

Бегай бе Заха - ти си толкоз умрел, че нема накъде. Само трябва да минат още 10-20 годинки и да ти лепнем некролога. Ако сам не се споминеш преди това.

А мене не ме мисли - ся като се преместя в Овча Купел (за което също бях "оптимистичен", че ще стане бързо, макар че предполагах, че предвид, че ремонтът ми се прави от "идиоти" ще има забавяния) ще направя единственото дето има смисъл да се прави в тая държава - ще ходя по яко коври!

Докато съм в гетото ще си живея като цигане:

My picture

- Ще живея в Овча Купел 2.

- Ще си ходя често по коври.

- Ще си тренирам бокс. После ще мина на кик-бокс и муай тай.

- Ще се науча да стрелям добре. И ще си взема оръжие.

- Ще си купя спортни дрешки.

Па от гледната точка на бел човек:

- Ще си инвестирам парите на запад.

- Ще бачкам за западни фирми.

- И ще избегам в даден момент.

#70691 (ツ) Shelby
Последно редактирано на 11.10.2022 от Shelby, видяно: 217 пъти.

Нищо не разбираш, брат. Всеки умира рано или късно. Това не е важно. То ще се случи така или иначе. Най-важното е как да преживееш животът без да се самоубиеш или без да полудееш. Ницше не се е справил с втората задача :-D Почти съм сигурен, че само той от екзистенциалистите не е бил заклет женкар и пияница. Някой по запознат с животът на Сартр, Камю, Киркегор и другите депресари да каже дали съм прав.

#70693 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 11.10.2022 от Един от многото, видяно: 216 пъти.
Shelby

Нищо не разбираш, брат. Всеки умира рано или късно. Това не е важно. То ще се случи така или иначе. Най-важното е как да преживееш животът без да се самоубиеш или без да полудееш. Ницше не се е справил с втората задача :-D Почти съм сигурен, че само той не е бил заклет женкар и пияница. Някой по запознат с животът на Сартр, Камю, Киркегор и другите депресари да каже дали съм прав.

Заха - според мен трябва да научиш за истинската си същност.

А и впрочем нали по едно време искаше да се самоубиваш - що се отказа? Щото си слаб ли? 🙄

П.П. Ее тука половината коментиращи си признаха в темата за "уникалните факти за Република Бананова", че не биха емигрирали, щото "ги мързи" и е "занимавка".

А мен трудностите в живота ме привличат. Ама трудности с които имаш "реален шанс да се справиш" (примерно подозирах, че ако отида на муай тай турнир, ще се върна с контузия, ама не е голям проблем), а ако остана в това гето ще приключа у моргата след 20 години. 😔

Та съм склонен да страдам X време, ама да съм по-добре, отколкото да се отдам на "живот и мързел" и да ме пречукат циганите.

#70694 (ツ) Shelby
Последно редактирано на 11.10.2022 от Shelby, видяно: 215 пъти.

Обратното е, брат. Защото се боря с абсурдността, но не съм слаб. Както пише Камю, след като осъзнаеш абсурдността на животът, не ти остава друго освен да се самоубиеш. Но това означава да се предадеш пред абсурдността, животът да те победи със своята безсмисленост и еднообразие. Разнообразието е инструмент, с който можем да се борим срещу това. Бохемството и хедонизмът са въведени от хора водени от тази нужда за борба срещу абсурдността, изглежда rofl

#70695 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 11.10.2022 от Един от многото, видяно: 215 пъти.
Shelby

Обратното е, брат. Защото се боря с абсурдността, но не съм слаб. Както пише Камю, след като осъзнаеш абсурдността на животът, не ти остава друго освен да се самоубиеш. Но това означава да се предадеш пред абсурдността, животът да те победи със своята безсмисленост и еднообразие. Разнообразието е инструмент, с който можем да се борим срещу това. Бохемството и хедонизмът са въведени от хора водени от тази нужда за борба срещу абсурдността, изглежда rofl

Че то ти самият генерираш абсурдност - как точно се бориш с нея? 😄

Бъркаш са - точно бохемството, хедонизмът и разнообразието са причината за повечето проблеми по Света.

My picture

Или както биха казали някогашните българи дето вече не съществуват:

"Да бе мирно седяло - не би чудо видяло!"

#70696 (ツ) Shelby
Създадено на 11.10.2022, видяно: 214 пъти.

Аз не генерирам абсурдност. Моят живот е абсурден, както и твоят, като е животът на всеки човек. Просто аз го осъзнавам, а ти се самозалъгваш, че животът ти има смисъл, нигро. Но за едно ти свалям шапка. Осъзнал си важността на коврите за здравословното съществуване. Без тях ни чака съдбата на Ницше. А е по-добре да свършиш като Сартр, мисля.

#70697 (ツ) Shelby
Създадено на 11.10.2022, видяно: 214 пъти.

Тоя сухар Паскал да ми го цитираш за пример. Мерси. Цитирай някоя фаворитка на Луи 14-и. Французойките са по-духовити. Дори твоя приятел Талеб е забелязал, че работещите в легнало положение заслужават повече доверие. Ти го каза. Помниш?

#70698 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 11.10.2022 от Един от многото, видяно: 214 пъти.
Shelby

Аз не генерирам абсурдност. Моят живот е абсурден, както и твоят, като е животът на всеки човек. Просто аз го осъзнавам, а ти се самозалъгваш, че животът ти има смисъл, нигро. Но за едно ти свалям шапка. Осъзнал си важността на коврите за здравословното съществуване. Без тях ни чака съдбата на Ницше. А е по-добре да свършиш като Сартр, мисля.

Чакай бе Заха - аз съм от хората дето от години разправят, че абсолютно нищо няма смисъл. Реално погледнато сме некъв добитък на неква планета на майната си, дето не е направил нищо кой знае колко значително. Т.е. да дойде и да ме пречука мангала - нема да има значение.

Ама некак си искам да си "поживея както аз си искам", и ако след 10 години дойде и ме пречука мангала, ще ми попречи на целите.

Нито искам семейство (най-вече па с българки), нито искам да живея в тая мизерна държава. Просто искам да отида некъде дето знам, че "държавата ще съществува до/след смъртта ми" и да си живея как си искам.

Единствения начин да не генерираш абсурдност е да се "абстрахираш от нея", не да се "бориш с нея". Щото ако се замислиш (знам, че не го правиш често Заха) - Света просто така си работи.

Казали са хората:

"На крива ракета - Космоса и е крив!"

Т.е. ти си "абсурдният" - не Света. 😕

#70699 (ツ) Shelby
Създадено на 11.10.2022, видяно: 213 пъти.

Камю ти го е обяснил ясно, не можеш да се абстрахираш от абсурдността, защото самото съществуване е абсурдно. Не може да съществуваш и да се абстрахираш от съществуването. Дори няма логика в това, което пишеш. Но, ето, Сартр е показал как може да се бориш срещу това. Ницще е решил, че може да се абстрахира, че е по-силен от Погнусата. И тя го е смазала.

#70700 (ツ) Един от многото
Създадено на 11.10.2022, видяно: 213 пъти.

Примерно аз горе долу съм научил "как работи Света" и не се сърдя, а и нямам нищо против (то и да имах "няма значение") след 20-30 години (айде да не давам срокове, ама "в близко бъдеще") да ни превземат турците.

Не мое да се отдадеш на повечето пороци дето съществуват (както правят българите) и да се надяваш, че ще оцелееш. 😏 Не работи така Светът!

Но най ще ми е кеф да видя, как и дебелите тарикати дето си мислят, че "вечно могат да си въртят далаверите у България" паднат под ножа на мангалите. 😄

Турците в туй отношение са в пъти по-морални и по-мъдри хора. Даже ако ни анексират - след първоначалните кланета и др. може да стане по-добър и по-справедлив животът тук.

Поне имат и истинска полиция и армия.

0 1 2 3 4 ....26 27 28 29 30 ....55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67

Цитати от книги + умозаключения
5

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE