<bgdev />free

Вход Регистрация

Баш погромистът на море
0

0 1 2 3 4
#66550 (ツ) Major Obvious
Създадено на 16.08.2022, видяно: 1012 пъти.
#66551 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 16.08.2022 от Rabin, видяно: 1012 пъти.

Жони мани ги тез кокони, гейбук и компания са издигнали следенето до висоти. Който иска да се варди си има начини, дося от десетки форуми и сайтове само един не успях да хакна с нов профил, няма да го кажа кой е. Подозирам, че ръчно ограничиха новите акаунти.

Радвам се, че не си изтеглил късата клечка. По последни данни рискът от инокулация го врътят от 1/247 докъм 1/200. Половин процент не си е шега.

Ти виж с бакъпите, че неко като зачезне кат тебе и изтръпвам да не го стигна сетната игла. Може да ми пуснеш VPN до базата, скрипт ме мръзи да пиша, сума ти и тригери имаш освен таблиците. Не оставяй единственото свободно неказармено форумче за погромисти на една игла разстояние до сетен чук! Не съм примерен админ, не закачам юзерите, дори Темата ти осрахме дружно докат те няма. Обаче ще е тъпо да зарежеш проекта без втори пилот.

p.s. Ще обявя тука един събдомейн, ако ти угасне форума да знаем де да го търсим копирания.

#66555 (ツ) Major Obvious
Създадено на 16.08.2022, видяно: 983 пъти.
Rabin

По последни данни рискът от инокулация го врътят от 1/247 докъм 1/200. Половин процент не си е шега.

Рамбе, като 50-годишен чичак твоя риск вече е толкова и без иглата: http://www.bandolier.org.uk/booth/Risk/dyingage.html Смело се боди и да не ти пука.

#66559 (ツ) Дон Реба
Създадено на 17.08.2022, видяно: 961 пъти.

много паднал тоя риск, преди година беше 100%

#66562 (ツ) Rabin
Създадено на 17.08.2022, видяно: 939 пъти.
Major Obvious
Rabin

По последни данни рискът от инокулация го врътят от 1/247 докъм 1/200. Половин процент не си е шега.

Рамбе, като 50-годишен чичак твоя риск вече е толкова и без иглата: http://www.bandolier.org.uk/booth/Risk/dyingage.html Смело се боди и да не ти пука.

Са не знаа дългосрочните поражения какви ще са. Постоянно следя темата, тая инокулация да си я врат в гъза! Зам. шефа на Файзъра, съосновател на фирмата - връл "антиваксър"! Който има очи да гледа, който има уши да слуша! За който няма - сетен чук.

#66572 (ツ) realinformatik
Създадено на 17.08.2022, видяно: 912 пъти.
ХасМоКаро

Почвам да си мисля че през Скейла минават само най-големите програмисти загубеняци. Единия консолидацията го обрала - ходи да чисти тоалетни, другия пътува с автобус, спи по долнопробни хотели в комбина с други мъже и постоянно вижда жени да му се свалят, но е твърде голям алфа за да ги ебе и кара на ножки, третия не може да реши какъв телевизор да купи година и половина. Единия, други истории с ретарди от Скейла имаш ли?

И аз съм бил там пък си живея сносно, чак се крия да не ме урочасат. Даже нямам никакви грижи по принцип, повече ме вълнуват някакви абстрактни проблеми и далечни войни.

#67035 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 26.08.2022 от Един от многото, видяно: 653 пъти.

А бе - ся гледам клипчета от BurgasConf 2021 - лабава работа. Снимат лектора, а не показват залата... дали има повече от 3 човека на лекцията!? 🤔

Гледам Наката - като "образован човек с високи soft skills умения и НЛП" е решил да отиде изтипосан баш аз как си мислех "кат бургаски батка с къси панталони и тениска".

Все пак човека си знае аудиторията - кво да се облича официално, за некви nerd-ове и IT-педалчета? 😏

П.П. Ама мисля да сложа един дълъг панталон, тея дни валеше и си е студенко. Но ще последвам примера на Наков за тениска.

П.П.П. Ей да идва тая "безплатна чекия" и да свършва, че после съм си взел неща за учене по немски, може да се пусна да огледам коврите в Бургас, некви авери ме напъват да ходя към Созопол (ама не съм от най-двигателните личности... да не кажа, че ужасно мразя да пътувам), и изобщо да си се върна към low profile parasite mode-a ми, до следващото ми събитие.

#67047 (ツ) Путкоскубач
Създадено на 27.08.2022, видяно: 625 пъти.

Кво ти пука как ще си облечен, като ти гледам извънкласните занимания, конференцията ще мине под наслов "Аз съм ИТ момче, а ти си секси цигане". Гледай ги поне в ало-то да не са с лилави зърна.

#67516 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 01.09.2022 от Един от многото, видяно: 463 пъти.

Качили са "видео от лекцията ми"! 😃 Ся ще се чуя дали добре съм лаладжийствал или не...

🤔 Хм, още от началото си личи, че говоря "без ентусиазъм" - ама ся като ходя да водя некви bullshit събития "къв ентусиазъм, кви 5 лв.". Можех да тренирам преди лекцията да говоря "по-вдъхновително", "по-мотивиращо", ама напоследък на целата IT сфера гледам като "ебати цирка" и като "златна кокошка", та нема как да говоря "разпалено" за некъв bullshit.

А трябва да се науча, че искам да ходя да лаладжийствам и по чужбина след време. 😑

П.П. И пак - за неща от които грам не разбирам мисля, че ги обясних добре. 😆

В такива моменти обаче се замислям:

"Как въобще допускат хора като мен да водят такива събития?"

"Къде е справедливостта в живота?"

"Защо ме държат на работа?"

"Има ли бъдеще тоя народ?"

Направо се сетих за вица:

Веднъж Ученикът попитал Учителя.

- Дълго ли ще чакаме промяна към по-добро? Какъв е смисълът на живота? Какво е любовта?

- Абе, от къде да знам бе Иване? Аз съм даскал по трудово, дръпни се от банцига, да не ти отреже пръстите деба.

#67518 (ツ) Путкоскубач
Последно редактирано на 01.09.2022 от Путкоскубач, видяно: 454 пъти.

Аве, Юджийн, защо не му изплющя един чумбер на тоя плешив педерас със синята фланелка? От светлата страна бил, да му го намаат манафите от тъмната страна.

Чай са - бокс и муай тай - нали беше само бокс и ММА ?

Много притеснено говориш, сгъваш речта и препускаш все едно си говориш в главата. Губиш публиката. Имаш много да тренираш докато станеш лаладжия. За да те замеряме с пари ще ти трябва един курс по ораторско майсторство.

#67520 (ツ) Един от многото
Създадено на 01.09.2022, видяно: 450 пъти.
Путкоскубач

Аве, Юджийн, защо не му изплющя един чумбер на тоя плешив педерас със синята фланелка? От светлата страна бил, да му го намаат манафите от тъмната страна.

Чай са - бокс и муай тай - нали беше само бокс и ММА ?

Много притеснено говориш, сгъваш речта и препускаш все едно си говориш в главата. Губиш публиката. Имаш много да тренираш докато станеш лаладжия. За да те замеряме с пари ще ти трябва един курс по ораторско майсторство.

Не щях да му кажа, че съм "от тъмната страна" оти се знам и с дилъри, ВИС-аджии и др. Да си плямпа кво си иска "дума дупка не прави". Е го - аз плямпам 30 мин глупости, па нема никво значние. 😄

Иначе на муай тай лагер бях, та бокс и муай тай (а бе силно казано и двете - щото на тех съм една идея по-добър отколкото съм добър с Deep Learning, ама щом му се ръсят глупости на човека).

Оо тука въобще не ми пукаше за публиката - идеята ми е да си цъкна "1 събитийце повече" в CV-то и в LinkedIn. 😎 Иначе съм водил и лекции дето съм бил "въодушевен", не съм заеквал с "Аааа" и т.н. ама ся за неква такава цигания... пък и целта беше да видя как ще водя лекция от която "грам не разбирам" (та пак добре), следващия път директно може да чета от презентацията.

Докато стигнеме нивото на Return, Return и ще съм "завършен лаладжия". 😅

П.П. Но признавам - около 5-тата минута се попритесних, щото мернах у публиката един авер, който ся стана "доктор на науките по Изкуствен Интелект" и с него имаме малко love-hate relationship (и двамата се правехме на "партиоти" едно време и считахме, че другия не е "партиот"... ся го нямам тоя проблем). Мислех, че ще ме затапи яко с въпроси, ама прояви "колегиалност" и си мълча. Ама и да ме беше питал - пак щех да суча лукуми.

#67540 (ツ) Golden Gega
Създадено на 02.09.2022, видяно: 432 пъти.

Ами не е толкова зле колкото изглежда в началото, основните принципи за изготвяне на презентация са спазени. Има чисто психологически моменти които засират нещата като цяло - хубаво е да си гледаш презентацията на проектора а не да си зяпаш порното в лаптопа, да научиш малко жестове (дори и Радев Чорапа се старае), да си намалиш леко темпото на говорене, да не гледаш като пръднал в рейс и т.н. В началото се научи да пускаш шегички, дори да са в стил тир стоянка, например на изтъркания лаф с тъмната страна вземи задишай тежко като Дарт Вейдър и кажи нещо от рода на "мри, джедай!". Като цяло и най-добрата презентация отива у лево ако не се изкаже с уверен тон, ужким си ербап момък а презентацията имам усещането че я водиш като разговор пред кредитен консултант - знаеш какво искаш ама си свикнал да те отебат след като извъртиш свирката. Има и други неща дето е добре да научиш как се презентират - например стаж под 10 години (двуцифрено число) се казва като "многогодишен", "дългогодишен" или нещо подобно, инак се получава реклама стил Рабин - опънал 5 квадрата оранжерия и вече е крупен фермер. Хубаво е да се заиграва малко лично с публиката - виж няколко лекции на Чичко Боб, т.е. да зададеш някакъв тъп въпрос от рода на "Колко от вас са ползвали дийп лърнинг в сайт за лютеница?" и прочее, така създаваш връзка с публиката и дори да го кажеш с тон с който аз казвам какво е нивото на форума пак е по-добре от това да си изпееш квото има от амвона с изражение на серящ със запек и излъчващ на всички нива "ай да се свършва дге". Иначе поздравления, поел си по трънливия път на греха, в тая книга има доста презентационни умения и дори и Швейк може да те научи на много неща, аз лично ти желая скоро да изкласиш до фелдкурат.

#67546 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 02.09.2022 от Един от многото, видяно: 409 пъти.
Golden Gega

Ами не е толкова зле колкото изглежда в началото, основните принципи за изготвяне на презентация са спазени.

Thank you! Туй ми беше целта - да видя дали мога да плямпам за неща от които не разбирам. Явно се получи.

Golden Gega

Има чисто психологически моменти които засират нещата като цяло - хубаво е да си гледаш презентацията на проектора а не да си зяпаш порното в лаптопа, да научиш малко жестове (дори и Радев Чорапа се старае), да си намалиш леко темпото на говорене, да не гледаш като пръднал в рейс и т.н.

Предвид, че не знаех за какво говоря - нямаше как да не гледам като "пръднал в рейс", но съм имал и по-добри презентации.

Golden Gega

В началото се научи да пускаш шегички, дори да са в стил тир стоянка, например на изтъркания лаф с тъмната страна вземи задишай тежко като Дарт Вейдър и кажи нещо от рода на "мри, джедай!".

Не съм много по шегите, а и прецених, че след тъпия лаф, нема как да "стане смешно".

Golden Gega

Като цяло и най-добрата презентация отива у лево ако не се изкаже с уверен тон, ужким си ербап момък а презентацията имам усещането че я водиш като разговор пред кредитен консултант - знаеш какво искаш ама си свикнал да те отебат след като извъртиш свирката.

Лека полека ще се науча да говоря уверено за неща от които не разбирам. Може да водя некоя лекция за Java EE скоро. 😄

Golden Gega

Като цяло и най-добрата презентация отива у лево ако не се изкаже с уверен тон, ужким си ербап момък а презентацията имам усещането че я водиш като разговор пред кредитен консултант - знаеш какво искаш ама си свикнал да те отебат след като извъртиш свирката. Има и други неща дето е добре да научиш как се презентират - например стаж под 10 години (двуцифрено число) се казва като "многогодишен", "дългогодишен" или нещо подобно, инак се получава реклама стил Рабин - опънал 5 квадрата оранжерия и вече е крупен фермер. Хубаво е да се заиграва малко лично с публиката - виж няколко лекции на Чичко Боб, т.е. да зададеш някакъв тъп въпрос от рода на "Колко от вас са ползвали дийп лърнинг в сайт за лютеница?" и прочее, така създаваш връзка с публиката и дори да го кажеш с тон с който аз казвам какво е нивото на форума пак е по-добре от това да си изпееш квото има от амвона с изражение на серящ със запек и излъчващ на всички нива "ай да се свършва дге".

Ем то верно мисълта ми беше:

"Ай да свършва тоя bullshit и да си ходя по коври!"

С тех бех по-уверен, пускахме си шеги и не съм си обяснявал за стажа. 😅

Golden Gega

Иначе поздравления, поел си по трънливия път на греха, в тая книга има доста презентационни умения и дори и Швейк може да те научи на много неща, аз лично ти желая скоро да изкласиш до фелдкурат.

Коя книга? Иначе аз си подбрах бая книги за Public Speaking (дето според плана - ще ги чета догодина или по-догодина... след като осера още няколко събития, но преди да излезна на международна сцена).

My picture

Ама за неква публика у зала на морето пълна с nerd-ове и IT педали реших, че нема нужда да се правя на Чичо Боб. 😏

Attached files:
FileSizeUploadedDownloadsMD5 hash
public speaking.PNG23224 bytes02.09.2022791214c6512da990aca99dfb7d301881ec
#67595 (ツ) Евлампи
Създадено на 02.09.2022, видяно: 387 пъти.
Един от многото

Качили са "видео от лекцията ми"!

Разкарай 'ше' и 'начи', ако си голем ше моеш ги пробутваш тея неща (и квото си искаш) ма ся на тоя левъл требе си културка - 'ще', 'значи'. Всъщност 'значи' е паразитно мучене точно като 'ъъъъъъъъъъ' дори като е 'значи', направо го изфърляш.

Може би една идея по-бавно като темпо и ако си чел там книжки един майнд трик да си представяш аудиенцията кви жалки червеи са без дрехи (тва в айтиту е преобладаващо лесно) и гласа да ти излиза изпод диафрагмата без да си стегнат в раменете, ся тва ако е насилено е смешно ма кат ти се получи дава усещане че си алфата контролираща положението и там паплачта почват да слушат въпреки че и на двете страни е ясно че са просто късметлии пратени служебно на неква тъпа презентация вместо да оправят лайнян код, тикети и да се разправят с дебили.

Тва са малки неща ма като ги поизчистиш мое да почнеш да стоиш добре

#67596 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 02.09.2022 от Един от многото, видяно: 383 пъти.
Евлампи
Един от многото

Качили са "видео от лекцията ми"!

Разкарай 'ше' и 'начи', ако си голем ше моеш ги пробутваш тея неща (и квото си искаш) ма ся на тоя левъл требе си културка - 'ще', 'значи'. Всъщност 'значи' е паразитно мучене точно като 'ъъъъъъъъъъ' дори като е 'значи', направо го изфърляш.

Може би една идея по-бавно като темпо и ако си чел там книжки един майнд трик да си представяш аудиенцията кви жалки червеи са без дрехи (тва в айтиту е преобладаващо лесно) и гласа да ти излиза изпод диафрагмата без да си стегнат в раменете, ся тва ако е насилено е смешно ма кат ти се получи дава усещане че си алфата контролираща положението и там паплачта почват да слушат въпреки че и на двете страни е ясно че са просто късметлии пратени служебно на неква тъпа презентация вместо да оправят лайнян код, тикети и да се разправят с дебили.

Тва са малки неща ма като ги поизчистиш мое да почнеш да стоиш добре

Човек, пак казвам - радвам се, че успех да си довърша презентацията (предвид, че не знаех за кво говоря). Некой ден ще се подготвя и ще направя "перфектната презентация" обещавам - ама срещу пари!

За без пари толкоз, че и по-зле ще става! 😆

П.П. Предвид кво ме очаква идните месеци (ако се абстрахираме и от "кризата с газа" дето мога да я "усетя"), и следващото ми събитие ще го направя на калабалък. Важно е да го бутам у CV-то и LinkedIn.

Да се добутам до международна сцена ме интересува - кво говоря пред тукашните IT nerd-ове и педали ми е през .NET Core-a.

#67597 (ツ) Евлампи
Създадено на 02.09.2022, видяно: 377 пъти.
Един от многото

Човек, пак казвам - радвам се, че успех да си довърша презентацията (предвид, че не знаех за кво говоря). Некой ден ще се подготвя и ще направя "перфектната презентация" обещавам - ама срещу пари!

За без пари толкоз, че и по-зле ще става! 😆

Ползвай лесните ангажименти за да си на нивото което би искал, точно там ти е широко около врата, ако чакаш звезден ангажимент за да изгрееш, нема да го дочакаш.

Металика са станали Металика щото са били Металика преди да станат Металика, така работят нещата :)

#67599 (ツ) Един от многото
Създадено на 02.09.2022, видяно: 376 пъти.
Евлампи
Един от многото

Човек, пак казвам - радвам се, че успех да си довърша презентацията (предвид, че не знаех за кво говоря). Некой ден ще се подготвя и ще направя "перфектната презентация" обещавам - ама срещу пари!

За без пари толкоз, че и по-зле ще става! 😆

Ползвай лесните ангажименти за да си на нивото което би искал, точно там ти е широко около врата, ако чакаш звезден ангажимент за да изгрееш, нема да го дочакаш.

Металика са станали Металика щото са били Металика преди да станат Металика, така работят нещата :)

Не е така - Rolling Stones и един друг куп изпълнители са се осирали здравата, пък кой не знае Rolling Stones!? 🙄

Баце има 60+ политически скандала замесени с него па пак тъпаците гласуват за него.

Веселото при хората е, че не помнят загубите ти, а победите. 🤔 Е го - и Ханибал го помнят не с тва, че е докарал Картаген до финал, а с туй че "прекосил Алпите и стигнал до Рим".

Отдавна съм разбрал, че хората "не мислят логически" и за тва на тоя Свет има место за нас погромистите.

#67602 (ツ) Евлампи
Създадено на 02.09.2022, видяно: 372 пъти.
Един от многото

Не е така - Rolling Stones и един друг куп изпълнители са се осирали здравата, пък кой не знае Rolling Stones!? 🙄

Баце има 60+ политически скандала замесени с него па пак тъпаците гласуват за него.

Веселото при хората е, че не помнят загубите ти, а победите. 🤔 Е го - и Ханибал го помнят не с тва, че е докарал Картаген до финал, а с туй че "прекосил Алпите и стигнал до Рим".

И трите ти примера подкрепят моето мнение :)

А тая презентация ти е успех, съвсем окей е, има къде по-тъпи, просто ако искаш да дигнеш левъла требе некои елементи да ги изчистиш и момента е точно лесните ангажименти, за дебелите вече требе да си ощракан, те всъщност няма да се случат ако не си :)

#67606 (ツ) Един от многото
Създадено на 02.09.2022, видяно: 371 пъти.
Евлампи

за дебелите вече требе да си ощракан, те всъщност няма да се случат ако не си :)

Не съм толкоз убеден. 😏 Пък ако не се случат - ще си взема поука и ще се ощракам

#67612 (ツ) Евлампи
Създадено на 02.09.2022, видяно: 367 пъти.
Един от многото

Не съм толкоз убеден. 😏 Пък ако не се случат - ще си взема поука и ще се ощракам

Нещата се случват на ощраканите. Това е положението :)

0 1 2 3 4

Баш погромистът на море
0

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE