<bgdev />free

Вход Регистрация

Истинската "IT мафия"
0

0 1 2 3 4
#64316 (ツ) qtakabg
Създадено на 03.06.2022, видяно: 894 пъти.

Според мен за най-добра печалба купувай паркоместа и гаражи в най-натоватрените квартали - Бели брези, Лозенец и т.н. На тия как им хвърчат цените, не е истина.

#64980 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 24.06.2022 от Един от многото, видяно: 728 пъти.

Агентът на Консолидацията и IT мафията (аз) осъществи контакт с още една мафиотска групировка вчера.

Видех се с един "енвестер" дето ме зарибяваше и се опита да ме вербува.

Само дето не знае, че агентът на Консолидацията се е внедрявал и в секти и им е проучвал схемите, без да успеят да го вербуват. 😁

-

Ден преди срещата:

Обмислих какви са вариантите като се срещнем с енвестера:

1. Ще се представи и ще ме разпитва "къв съм, що съм" - което ще покаже, че е "сериозен човек".

2. Ще е сдържан, ще се представи и ще ме разпита някакви неща и той ще сподели няколко неща.

3. Няма да се представи (ще се укрие) и ще се разпее като птичка за схеми и успехи - което ще покаже, че се опитва да ме вербува

Замислих се и какви са вариантите за типа енвестер с който се срещам:

1. Пишман енвесер - ще ми иска лични данни, ще ми праща файлче тип "Nema-ti-kradna-dannite.exe" и ще се чуди как да ме ограби по "ентелегентен начин".

2. Енвесер - ще ми даде реална информация на хартиен носител за сериозни инвестиционни сделки, ще ми даде информация къде мога да проуча повече за тях и т.н.

-

Срещата:

Енвестерът се разпя като птичка (даде две имена, но не се представи къв е що е), аз също казах, че съм само погромист. Оказа се пишман-енвестер, говори ми за събитие на което трябва да дам лични данни и искаше да ми праща файлчета.

Уж щехме да се виждаме по центъра, па ме покани в Mall Sofia на обяд (разбрах в последствие, че на близо е фирмата за която работи и явно кани балъци на обяд често).

От вратата ми предложи следните схеми:

-

Схема 1:

Отключване на крипто-портфейли с много bitcoin-и вътре (ще ми прати файлчета) и аз взимам комисионна от 100 000 - 200 000 лв. Вика:

"Може и кеш да ти ги дам, едни чанти с пари. Нема как да ти ги преведа по банкова сметка, че ще те погнат службите."

Дотук добре! 😄 Нищо незаконно за което да се лежи повече от 20 години!

Аз се правя на лаладжия (тъп, алчен и заинтересован) и му викам:

"Знам едно момче дето много ги чатка нещата - то може да помогне"

А той ми вика:

"Нема проблем. Направи си екип - и ще си разделите парите както ти решиш."

Схема 2:

Да направиме CRM система за разплащане с банкови карти.

🤔 Веднага ми стана ясно, че тоя ме беше проучил - щом спомена "CRM" (доста рядко срещана дума, но доста често асоциирана с мен и опита ми), та се направих на "положително изненадан и заинтересова" (преди 6-8 години ако бях чул "CRM" щях да клъвна, но вече не кълва на тая кука).

Казах му:

"Ама Dynamics CRM се интегрира и с Blockchain за разплащания!"

и тоя ми вика:

"Да - това ми е другата идея. Освен с разплащания с карти да може да се плаща и с Bitcoin. Ще те запозная с мойте инженери, а и ти си доведи екип!"

Екстра! Ако има нещо незаконно и разплащанията не отидат на правилните места - нема да обвинят погромиста, разбира се! 😏 Нема да се лежи много!

Схема 3:

Почна да ми продава неква инвестиционна полица с ROI 8% възвращаемост. Бех тръгнал да му отговарям, но си викам:

"Дай да го оставя да си мисли, че съм заинтересован и да го оставя да ми пее!" - и продължих да го гледам като тъпанар-енвестер (със захлас)

Понеже се научих да чета езика на тялото - тоя докато ми говореше за тая полица, и за част от другите схеми се пипа за носа и лицето поне 50-70 пъти (т.е. "съмнява се в това което казва", "лъже").

Аз чат пат тръгвах да заставам в "затворен body language" (с ръце пред тялото), но се поправях (поставях ръце отворени на масата, да изглежда, че съм страшно податлив на това което ми говори).

Схема 4:

Вика ми:

"Ела станеш представител на една застрахователна агенция. Ела на едно наше събитие в един хотел - извади си свидетелство за съдимост. Копие на лична карта от две страни. Плати 100 лв. и ще послушаш какво говорим. И аз ще съм там. Ще влезеш в екипа на ей тая колежка (една руса мацка дето седеше до него) и ще продаваш застраховки."

Вика ми също:

"Туй не е "пирамида" или схема. Честен бизнес. Вервайте ми! Но през тая агенция прекарвай само застрахователните полици. Може да предлагаш и кредити за имоти, коли, жени и др. ама те през моята фирма. Ще ти давам 10 пъти повече."

Дотук добре - нищичко дето да прилича на пирамида! Истинска инвеститорщина на макс! 😅

Вика ми:

"Аз кредити раздавам на всеки. Ако не връщат - банката се занимава с тва. Важно е комисионната да се вземе." и също "Другите брат ги лъжа, а с тебе съм честен!"

Също ми вика:

"Аз едни други IT-та като тебе дето взимат 2 - 3000 лв. съм ги навил да си изкарат по още 2-3000 лв. от застраховки. Екстра си е."

Мислех да му кажа:

"Брат - аз отказах наскоро на ония еднорог Христо Борисов, да му бачкам за 12 000 лв. (около 5 000 лв. отгоре на заплатата ми) щото ще се "бачка", па ти мислиш, че ще ти бачкам за 2 - 3000 лв. отгоре!?" 😏 Ама си викам: "Нека си живее с мечтите човека!"

Схема 5:

Вика ми - ся за брокера ти:

"Имам едни апартаменти и заведения по морето дето трябва да се отпушат. Да им се намерят наематели. Също така, търся да купя сграда - един авер си купи сграда с 8 етажа по 3 апартамента, дето ги отдал под наем по 1000 евро на неква турска компания дето сите им работници са home office у Турция и 2 години не са стъпвали, но фирмата плаща наем."

Но ми казва:

"Брокерът ти трябва да намери инвестери да бутнат кинта за сграда, или ти и брокера ти да се включите с кинта, и ке вземеме сградата."

Мисля си: "Да бе ей ся ще вкарам десетки левове в купуване на сграда дето не знам къв хуй ще излезе от тва!"

Обобщение на срещата:

Енвестерът се разпя здраво - каза си, че имал и "тъмен бизнес" дето бачкал с мафиоти, но "за мене само светлия". Приложи ми повечето тактики от "Sales for dummies", даже ми даваше акълитет как внимателно да подбирам тези на които да продавам застраховките, и бавно да ги зарибявам и др. Аз се правих на страшно заинтересован - казах му, че ще правя "инвестиционен блог" и ще ги рекламирам. И явно тоя си мислеше, че съм клъвнал здраво. 😆 Ебати и пишман продавачите.

Само дето не извади некво договорче да ми каже:

"Момче - тегли тука една чертичка. Ще ти дам бомбончета (амфетки). Е го - топни си носа в мастило и ще ти начертая бела линия на мястото на подписа."

След срещата:

Звъннах на един преател да го питам:

"Брат - разбиват ли ти се крипто-портфейли с мелеони левове за което ще лежиш 20 години у затвора?" - той ми вика "Еми не особенно!"

Проверих тея MLM компании дето са "пирамиди" и продават застраховки. У BGMamma и др. пишат, че некви такива си изкарват по 10-20 бона отгоре с зарибяване, ама трябва да се бачка яко.

Осъзнах, че тая държава е "ебати схемата" - всеки се чуди как да изменти другия и се мисли за "бизнесмен" и "инвеститор".

А хора като Наката и Билянски на Scale дето само ментят студентчета и малтретират и изнасилват жунки като Захата са "ангели божии" спрямо другите "енвестери" у тая кочина - КМБ.

Мислех да ходя да се изповядам в някоя църква, ама сигурно попа ще ми каже:

"Брат, като каза схеми - аз тука правя трафик на момченца, към западни манастири. Можеш ли да инвестираш некой лев?" 😨

Другата седмица ще се виждам с некъв енвестер дето се занимава с online търговия. Очаквам да ми каже как търгува с "пакети бело" и "органи" по Интернет. 😒

Сасипаха а тъйя држава!

П.П. Ако случайно ме очистят - да знаете, че една IT-мафиотска фамилия е загинала (моята) и остава само "Telerik Mafia" и "Консолидацията". Аз съм бивш "агент на Консолидацията", но си направих моя IT-мафиотска фамилия и бачкаме отделно.

#64982 (ツ) bobyb
Последно редактирано на 24.06.2022 от bobyb, видяно: 715 пъти.
Diddy

Абе интересно животно си, хем искаш много да изкяриш от живота, хем обаче си и стиснат. Тез брекети за 7+ бона ги натъртваш. Учи се от батко ти Стую :

1)Загуба от форекс в размер на 10 хиляди евро

2)Загуба от инфлация в размер на над 30 хиляди евро

3)Загуба от "енвЕстЕционнИ" фондове в размер на 3 хиляди евро

4)Печалба от злато в размер на илядо лева :)

Бог дал - бог зел. Това е жизни.

Боби, май трябваше да купя някои от панелките, които панелните таласъми обсъждат във forum.investor.bg ?

Е не. Като ще гледаме назад, да сме купили биткойни на центове или Епъл акция за центове, Тесла акция за 4 долара.

Или направо числата от някоя голяма лотария.

Иначе панелка или въобще апартамент никога не съм възприемал за сериозна инвестиция, но оглеждах парцели, някои от тях са скочили десетки пъти за 18 години. Минало и заминало.

#64983 (ツ) bobyb
Създадено на 24.06.2022, видяно: 712 пъти.
qtakabg

Според мен за най-добра печалба купувай паркоместа и гаражи в най-натоватрените квартали - Бели брези, Лозенец и т.н. На тия как им хвърчат цените, не е истина.

А това сериозно го мислех преди десетина години и очаквах че така ще стане. То няма ненатоварени квартали, стана дори по нагъчкано отколкото някога съм си представял. Ама едва сега реално имам някакви средства за инвестици, преди деца, строежи, училища, университети, то си беше въртележка.

#65075 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 27.06.2022 от Един от многото, видяно: 617 пъти.

Днеска се видях и с втория "енвестер". Разликата между него и мене беше колкото между мене и първия "енвестер" (даже май доста по-голяма).

Вторият "енвестер" бе момче, набро 83, дето неколко месеца го излъгали да бачка у стартъп online търговийка. Той и екипът му излъгали некъв хамериканец дето имал 200 - 300 хиляди долара да енвестира 30 000 в online търговия и ги пропиляли и енвестерът спрел да инвестира... 😰 Е за тва тея срещички дето правя - бързо отсяват такива "енвестери".

Вика ми - пусал един гараж и едно апартаментче за общо 600 лв. на месец и ся седи безработен и търси работа. А иначе бил бачкал счетоводителче за по 1000-2000 лв. Направо ми дойде да се разплача. 😭

Но ми разказа много за MLM (Multi Level Marketing) схемите, дето и той бил "застрахователен брокер" едно време и много зависело, кой клиент застраховаш. Дейба и мама им дейба, у застраховките са големите пари (ей тоя канал дето ме запали да "ставам богат" - шефа му и той шеф на застрахователна компания... може би направи 100 мелеона вече).

My picture

Дейба и тея "застрахователни компании"...

Вика ми - шефа му едно време взимал 15 000 лв. и карал служебна кола за 100 000 лв. Един ден я тафили и до края на деня се разбрало кой и му я върнали.

🤔 Поне, положителното от целата среща е, че разбрах, че ако си сменя работата за 400-550 € на час, ще взимам колкото Mid Level Manager във ВИС-2 (15 000 - 19 000 лв. на месец).

П.П. Подозирам, че и "първият енвестер" е бил некъв Mid Level застрахователен брокер - разправяше ми за коли по 20 000 - 40 000 бона (сигурно служебни), че имал апартаменти в Бурга (дето аз сульото ей ся мога да си купя поне 1... ако продам и тоя в Овча Купел 2, даже 4) и повече ме навиваше за MLM застраховки (да бачкам ропче) и да тараша крипто-портфейли. 😒

Май требе да си уредя среща с Киро Японеца - да видя кво е "истински инвеститор"!

#65076 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 27.06.2022 от Един от многото, видяно: 612 пъти.

😠 А бе дейба - ще заложа некви 500 лв., че "първия енвестер" дето ми се представи с името "Теодор Андреев" е всъщност "Стойчо Недев".

"Ей тоя пич" - значи изглежда на 95% по същия начин, говори по същия начин, държи се по същия начин. Като го питах дали е чувал за "Стойчо Недев" каза, че "не е чувал" и извърна очи.

Хората са казали:

"Ако нещо изглежда като патица, плува като патица и квака като патица, то най-вероятно е именно... Стойчо Недев!" 😨

В горното видео той говори с един мой бивш шеф дето мислех, че е "лаладжия" (гонят го от фирми, управлява ги и ги фалира, ся ръководи инвестиционен фонд... и сигурно го фалира, но е мелеонер), ама ако Стойчо верно ми се е представил с друго име... тоя ще излезе по-голем лаладжия и от шефа ми. 😄 Ебати Джеймс Бонда...

Ама верно - ако е бил той (а почти сигурно, че е бил той), то имах шанса да се уча от "баш лаладжията на Бъ"...

My picture

Ех, не се поддадох на тъмната страна... за малко да ме вербуват "тъмните сили"...

My picture

#65102 (ツ) realinformatik
Създадено на 29.06.2022, видяно: 529 пъти.
Един от многото

Агентът на Консолидацията и IT мафията (аз) осъществи контакт с още една мафиотска групировка вчера.

Видех се с един "енвестер" дето ме зарибяваше и се опита да ме вербува.

Как може човек да се свърже с Тях и да влезе в голямата игра? Сигурно имаш голямо visibility, силен LinkedIn профил, ходиш и говориш по евенти или си работил в правилните фирми?

#65108 (ツ) Един от многото
Създадено на 29.06.2022, видяно: 519 пъти.
realinformatik
Един от многото

Агентът на Консолидацията и IT мафията (аз) осъществи контакт с още една мафиотска групировка вчера.

Видех се с един "енвестер" дето ме зарибяваше и се опита да ме вербува.

Как може човек да се свърже с Тях и да влезе в голямата игра? Сигурно имаш голямо visibility, силен LinkedIn профил, ходиш и говориш по евенти или си работил в правилните фирми?

Аа не - имам ги тея неща, ама се засекох с "енвестерите" на едно събиране в заведение на Витошка. 😅

А за да си част от Консолидацията трябва да работиш в правилните фирми и другите неща дето изброи - и те правят "агент".

#65114 (ツ) ThunderFuck
Създадено на 29.06.2022, видяно: 511 пъти.

Ебаси майката е станало тука ...

#65116 (ツ) Евлампи
Създадено на 29.06.2022, видяно: 495 пъти.
ThunderFuck

Ебаси майката е станало тука ...

Кво очакваше?

#65121 (ツ) Rabin
Създадено на 30.06.2022, видяно: 464 пъти.

Едине, само мутри ти у главата ве мой! Нямаш ТТ данни за мутра, гледай си микросървисите. Има и предимства подскачането на един крак сабахлем и задвратниците от Гана. Поне няма да те гръмнат пред неко дискотека.

#65123 (ツ) ThunderFuck
Създадено на 30.06.2022, видяно: 459 пъти.
Евлампи
ThunderFuck

Ебаси майката е станало тука ...

Кво очакваше?

Очаквах да сме всички милионери ...

Как беше - мада нейчър не прощава.

#65125 (ツ) Rabin
Създадено на 30.06.2022, видяно: 457 пъти.
ThunderFuck

Очаквах да сме всички милионери ...

Как беше - мада нейчър не прощава.

И кво замелеони ли ги?

Аве дебел, кво стана с онаа рускиня с инфинитито, взехте ли се накрая?

#65126 (ツ) ThunderFuck
Създадено на 30.06.2022, видяно: 452 пъти.
Rabin
ThunderFuck

Очаквах да сме всички милионери ...

Как беше - мада нейчър не прощава.

И кво замелеони ли ги?

Аве дебел, кво стана с онаа рускиня с инфинитито, взехте ли се накрая?

С бая рускини съм бил. Но, вече съм женен с деца. Милионер, но с деца и жена.

#65128 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 30.06.2022 от Rabin, видяно: 442 пъти.
ThunderFuck
Rabin
ThunderFuck

Очаквах да сме всички милионери ...

Как беше - мада нейчър не прощава.

И кво замелеони ли ги?

Аве дебел, кво стана с онаа рускиня с инфинитито, взехте ли се накрая?

С бая рускини съм бил. Но, вече съм женен с деца. Милионер, но с деца и жена.

Аха, и 2 бона до обед, ако дадат заплатите сабахлем.

Двойкажиите от нашия випуск имаха кола и къща. Тройкаджиите - кола къща и жена. Тия с четворките - кола къща жена и вила. Петоркаджиите - кола къща жена вила и любовница. Пълните читанки - високо кръвно, наднормено тегло, дебела проклета жена, ипотека, кофти работа и чавета олигофренчета като него.

п.с. и 7 диоптъра, имах такива колеги. Бяха си донесли монитори от тях си, 24 инча беше хипер лукс в Корпорацията. Дано са им дали да си ги вземат обратно, че като знам кви цигани са в яйчарника...

#65130 (ツ) ThunderFuck
Създадено на 30.06.2022, видяно: 432 пъти.
Rabin
ThunderFuck
Rabin
ThunderFuck

Очаквах да сме всички милионери ...

Как беше - мада нейчър не прощава.

И кво замелеони ли ги?

Аве дебел, кво стана с онаа рускиня с инфинитито, взехте ли се накрая?

С бая рускини съм бил. Но, вече съм женен с деца. Милионер, но с деца и жена.

Аха, и 2 бона до обед, ако дадат заплатите сабахлем.

Двойкажиите от нашия випуск имаха кола и къща. Тройкаджиите - кола къща и жена. Тия с четворките - кола къща жена и вила. Петоркаджиите - кола къща жена вила и любовница. Пълните читанки - високо кръвно, наднормено тегло, дебела проклета жена, ипотека, кофти работа и чавета олигофренчета като него.

п.с. и 7 диоптъра, имах такива колеги. Бяха си донесли монитори от тях си, 24 инча беше хипер лукс в Корпорацията. Дано са им дали да си ги вземат обратно, че като знам кви цигани са в яйчарника...

Сега съм към 400к на месец. 2 бона до обяд е ... за начинаещи :)

#65141 (ツ) Евлампи
Създадено на 30.06.2022, видяно: 415 пъти.
ThunderFuck

Очаквах да сме всички милионери ...

Как беше - мада нейчър не прощава.

Как беше - increasing performance by lowering expectations :)

#65195 (ツ) Един от многото
Създадено на 03.07.2022, видяно: 305 пъти.
Rabin

Едине, само мутри ти у главата ве мой! Нямаш ТТ данни за мутра, гледай си микросървисите. Има и предимства подскачането на един крак сабахлем и задвратниците от Гана. Поне няма да те гръмнат пред неко дискотека.

А бе постегнах се, а и не ми дреме (скачал съм на бой и на по-яки, нищо че са ме били). То мутренството си е до "психика" не само "физика" (за тва некви по-едри от мен, често ми правят път като ходя).

То и ся се записах на бокс, с ясното разбиране, че неколко месеца ще съм "боксова круша", а след това "ще вкарвам и аз удари", но ще продължа да съм "боксова круша". 😕

Само са ме били пред дискотеки - за ся не са ме гърмяли.

#65196 (ツ) Един от многото
Създадено на 03.07.2022, видяно: 303 пъти.
ThunderFuck
Rabin
ThunderFuck
Rabin
ThunderFuck

Очаквах да сме всички милионери ...

Как беше - мада нейчър не прощава.

И кво замелеони ли ги?

Аве дебел, кво стана с онаа рускиня с инфинитито, взехте ли се накрая?

С бая рускини съм бил. Но, вече съм женен с деца. Милионер, но с деца и жена.

Аха, и 2 бона до обед, ако дадат заплатите сабахлем.

Двойкажиите от нашия випуск имаха кола и къща. Тройкаджиите - кола къща и жена. Тия с четворките - кола къща жена и вила. Петоркаджиите - кола къща жена вила и любовница. Пълните читанки - високо кръвно, наднормено тегло, дебела проклета жена, ипотека, кофти работа и чавета олигофренчета като него.

п.с. и 7 диоптъра, имах такива колеги. Бяха си донесли монитори от тях си, 24 инча беше хипер лукс в Корпорацията. Дано са им дали да си ги вземат обратно, че като знам кви цигани са в яйчарника...

Сега съм към 400к на месец. 2 бона до обяд е ... за начинаещи :)

Бай дъ уей - верно ли думаш, или само се ебаваш с Рабина?

Щото в БГ такива пари не са невъзможни (хората на Баце правят и повече). Каква ти е длъжността, ако не е тайна - или парите са от "енвестиции"? 😏

#65206 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 04.07.2022 от Rabin, видяно: 266 пъти.
Един от многото

Бай дъ уей - верно ли думаш, или само се ебаваш с Рабина?

Щото в БГ такива пари не са невъзможни (хората на Баце правят и повече). Каква ти е длъжността, ако не е тайна - или парите са от "енвестиции"? 😏

Гъзъ му порунтаве, акълъ му не увре! Продължава да си мисли, че има кой да му вярва на фантасмагориите. Виж за деца му вярвам, това е гордост за мангалите. После цял живот по-нисък от тревичките, кат бесней ганорника на сутрешния СКУМ. 4 гладни гърла чакат на подаянията му.

Аве тоя ли турчин беше телефонен оператор, дето не бил поддръжка ама почти. Или бъркам с Чупака. My picture My picture

0 1 2 3 4

Истинската "IT мафия"
0

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE