<bgdev />free

Вход Регистрация

На 12-ти тоя месец, в 12 ч. пред Народно Събрание!
0

0 1 2 3 4 ....6 7 8 9 10 ....15 16 17 18 19 ....22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
#56143 (ツ) Brian
Последно редактирано на 15.01.2022 от Brian, видяно: 685 пъти.

Прието. Хич не си цепил басма на Ганите, кат не те кефи много много - сменяй :)

Няколко въпроса :

1)Защо наливаш акъл в на наков простотията ?

2)Какво го правиш този курс по блокчейн ?

#56189 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.01.2022, видяно: 666 пъти.
Brian

Прието. Хич не си цепил басма на Ганите, кат не те кефи много много - сменяй :)

Няколко въпроса :

1)Защо наливаш акъл в на наков простотията ?

2)Какво го правиш този курс по блокчейн ?

Ще видя, тази или догодина ще сменям да ставам Архимандрит. Шефовете ми викат - "Момче, много ти трябва - учи Java, AWS, GCP, Salesforce", а на мен ми е пределно ясно (па и съм прегледал 10+ обяви за Архимандрит), че и с 1/3 от това (+ това което вече зная) се става такъв, ама ще им покажа, че съм достатъчно луд, че да ги изуча тея неща (накупих си 20+ курса в Udemy и си ги гледам + сертифицирам се) па ще им видя реакцията. 😅 После току виж малко ми трябва и за Ентърпраз Архимандрит позиция. Имах честта да бачкам с един такъв - не ме впечатли с "брилянтност".

Ще наруша първият "Law of Power" по книгата на Robert Greene - "Law 1: Never Outshine The Master". И ще трябва да си ходя, няма как.

По-въпросите:

1) Епа нещо като side-quest ми е. Услуга за услуга. Честно казано, хич не ми е до водене на събития и писане на лекции за SoftUni (даже, ако може никой да не знае за мене и да ми превеждат милеоните - още по-добре), ама е вид реклама, а и вероятно мога да ги използвам за препоръки. Иначе най-общо казано се занимавам с некви "образУвателни дейности" докато се докопам да водя международни конференции (не съм си дал много зор - изпълнявам горния план в момента).

2) Първоначално ми беше интересно да науча как работи. Писах разни Ethereum контрактчета на Solidity, D-Apps (Decentralized Apps) си правех с React (за Frontend) и Ethereum (за Backend) и т.н.

Иначе ми беше, част от една идея. Бех се договорил с едни приятели дето отвориха брокерска агенцийка да им стана CTO и да им подържам IT инфраструктурата срещу процент от приходите. И бех направил стратегия за развитие на IT инфраструктурата, почваща от прости сайтчета първите години и стигаща до "Публичен уебсайт + маркетинг tool-чета + интеграция с държавни услуги + CRM + Blockchain".

Като идеята беше уебсайта и др. неща до CRM включително да автоматизират обработването на Sales и Marketing процеса, а CRM интегриран с Blockchain да позволява директна обработка на плащанията (директни преводи от да кажем "продавач" към "купувач" и "брокер" и т.н.). Ама тея преатели се оказаха мързеливци и хем не се съгласиха на процент, хем се разделиха, хем 5 години по-късно, 1 човек бачка у агенцията. 😒

Но ми предлагаха миналата година от една английска компания дето обработва 80% от сделките за недвижими имоти в Англия и като почнаха да ми разправят е тея неща дето аз ги описах "интеграция с държавни услуги", "Blockchain", "микроуслуги" и др. си казах "So the legends are true! Unbelievable!" и си викам на акъла "Ей тва са бели държави - не като Резервата!" ама в крайна сметка ми направиха контраоферта от текущата компания и си викам "За какво да бачкам повече за по-малко пари?" та си останах в текущата. 😄

#56191 (ツ) Brian
Последно редактирано на 15.01.2022 от Brian, видяно: 663 пъти.

Много си се концентрирал над "какво иска бизнеса в БГ", вместо над "какво искам аз". Прекалено много им играеш на хурката и за какво ? След като си скъсаш задника от магистратури, докторантури, курсове, академии и накрая какво ? 2 хиляда лева отгоре на заплатата ти, която се определя обикновено от човек, който си няма голяма представа с какво се занимаваш. И същият този човек реално те препродава някъде в чужбина, точно като брокераст на имоти.

Вместо да се занимаваш с тея глупости като искаш много пари (а аз това разбирам, че искаш) по-добре излез на международният пазар, прибери си реалните пари и си пипай шмайзера после.

#56193 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 15.01.2022 от Един от многото, видяно: 652 пъти.
Brian

Много си се концентрирал над "какво иска бизнеса в БГ", вместо над "какво искам аз". Прекалено много им играеш на хурката и за какво ? След като си скъсаш задника от магистратури, докторантури, курсове, академии и накрая какво ? 2 хиляда лева отгоре на заплатата ти, която се определя обикновено от човек, който си няма голяма представа с какво се занимаваш. И същият този човек реално те препродава някъде в чужбина, точно като брокераст на имоти.

Вместо да се занимаваш с тея глупости като искаш много пари (а аз това разбирам, че искаш) по-добре излез на международният пазар, прибери си реалните пари и си пипай шмайзера после.

Те ми дигнаха кинтата с над 2k, само като 1 година четох яко книги и използвах 1-2 възможности. Ако си изпълня плана - напълно реалистично е да си вдигна кинтите с 10-15k. 😎 Като тука иде реч PhD, 10+ сертификата, microcredential-и от Harvard, цяла Executive MBA от Harvard и др.

Иначе ти разбирам идеята, но аз не гледам на "играта" като FPS дето имаш само 1 път, а като "шах" дето 1 ход ти отваря още няколко хода. Примерно това да стана Архимандрит, не изключва хода "да се продавам като Архимандрит на запад". Много мои ходове не изглеждат логични сами по себе си (като това да "помагам на SoftUni"), но в цялостната игра имат смисъл. Някои от ходовете ми са и чисто заблуждаващи. 😅

Един куп мои познати и приятели станаха Lead-чета и ги гърбят като магарета за по-малко пари от моите. Курвоазие примерно по милост са го направили Архитект, а като бех на интервю у фирмата му, шефовете му ми викат "Ако си отпуска и открием бъг - ще ти звъннем да дойдеш да си го оправиш". Аз си бича айляка, уча си, планирам си следващите ходове, и си инвестирам, докато некои хора мислят, че "градят кариера".

Та примерно ето ти 2 SWOT анализа, за това "дали да вдигам level в Резервата" или да се "продавам на запад".

Да стана контрактор за западни фирми

Strengths:

- Повече кинти от БГ пазара (и сега ми пускат у LynchedIn-а оферти за по €400 на час, а това сигурно е Level 1, у тоя пазар).

Weaknesses:

- Повече бачкане. Хората плащат значително повече за теб и вероятно ще очакват, че ще бачкаш. Сигурно ще се намерят и балами да ти плащат без да бачкаш, но по-трудно от на БГ пазара.

Opportunities:

- Сам да си records.

- Сам да си определяш rate и др.

- След 1-2 проекта можеш да се наложиш като "силен контрактор" и да си бачкаш здраво на западния пазар.

- Потенциално винаги може да се върнеш към БГ пазара и с опита си да се цаниш за Lead, Architect или т.н.

Threats:

- По-внимателно трябва да се сключват договорите.

- Някои договори са краткосрочни и са от днес за утре.

- Бързо може да се озовеш на улицата, заради съкращения заради КОВИД.

Да си бачкам по Outsourcing фирми + големи фирми

Strengths:

- Поради начина по който са структурирани тези фирми и особенностите на клиентите им, често се случва само с присъствието си контракторите да "намаляват OPEX за пред инвеститорите" и реално да има много малко работа.

- Бая пари, ако се договориш като хората.

- Различни проекти. Различни технологии.

- В книгата си "Warren Buffett's Management Secrets" Бъфет обяснява ползите да се бачка за "голяма компания". Що годе има "наченки на процеси" и "разделение на отговорностите" (за разлика от малките фирми дето могат да те нагърбят с 10+ неща, както Курвоазие го бичат в момента) и топ меринджей може да не прави нищо, но да изглежда като "супер успешния и добър меринджей", благодарение на трудещите се под него (което автоматично го дърпа в кариерата, за сметка на другите).

Weaknesses:

- Не учиш "добри практики" - ама те и без това са "митология".

- По-малко пари от други опции.

Opportunities:

- Да катериш "кариерийната стълбица" експлоатирайки системата (ако знаеш как).

- Да си вдигнеш level-a здраво и да се продадеш на запад.

- Да станеш C-Level, ако не с повишения, лека полека с job-hopping.

- Да учиш полезни за теб неща - Sales, Marketing, E-Business, Management, Psychology and Manipulation, Investments, Real Estate и още куп куп неща, дето ти вдигат level-a експоненциално и после правиш топ меринджеи да изглеждат като тъпаци (което си носи и своите рискове).

- Да водиш вътрешни обучения и др. "второстепенни спомагателни дейности" дето ти надуват CV-то.

Threats:

- Бързо може да се озовеш на улицата, заради съкращения заради КОВИД.

- Да се налага да се подмазваш за да се вдигнеш в кариерата (туй не го умея - тъй че директно job-hopping).

- Да се наложи в даден момент да бачкаш (и то яко).

Та какво да ти кажа - не ми даваш лоши идеи, но на тоя етап ми трябва най-вече свободно време, с което нема как да разполагам ако се бутна да бачкам за повече кинти на запад. А аз гледам да играя Long Term игра. Не ми трябват един куп пари в момента. Там на където съм се засилил - има кинти. 🙂

#56195 (ツ) Brian
Последно редактирано на 26.01.2022 от Brian, видяно: 647 пъти.

.

#56197 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.01.2022, видяно: 645 пъти.
Brian

Няма да ти се свърши свободата - напротив, често ти сам ще си разпределяш времето. Относно парите 10-15 над 8к в бг фирма забрави. На контрактор живеещ на балканите, централна европа абсолютният макс е около 12к в зелено и то за мастър бай хуй архитект де му звънят в 3 през ноща. Ти си се размечтал за 23к лева у бг фирма. Абе удри там пък квото дойде.

Подозирах, че има неква летва на БГ пазара (но не знам още колко точно). С един Senior меринджей си говорихме и знам, че взима 15k, а не знам до колко е постижимо.

Ахаа, като каза 12k зелено - на един приятел, авер бачка такъв и разправяше за толкова пари. Ясно - благодаря за информацията.

А иначе, още у време оно бех чел, че C-Level-и, CTO-та в топ чуждестранни фирми в БГ могат да правят и по 20-30k и нагоре (за CEO-то на SAP BG се носеха легенди, че взима 100k - нз колко е верно). Друг е въпросът, че C-Level-ите във топ чуждестранните фирми си ги "отглеждат" и рядко наемат външни шефчета.

А бе да - карам си по плана, пък като ударя летвата ще се продавам на запад.

Но това ми е само 1/3 от плана. Част "наемен служител" от квадрата на Рабина. Междувременно ще си бича инвестиции, а до 10 години може и некъв бизнес да си завържа, та както казваше един мой бивш шеф "има аспекти".

#56198 (ツ) synergie
Създадено на 15.01.2022, видяно: 644 пъти.
Brian

Няма да ти се свърши свободата - напротив, често ти сам ще си разпределяш времето. Относно парите 10-15 над 8к в бг фирма забрави. На контрактор живеещ на балканите, централна европа абсолютният макс е около 12к в зелено и то за мастър бай хуй архитект де му звънят в 3 през ноща. Ти си се размечтал за 23к лева у бг фирма. Абе удри там пък квото дойде.

Дефинирай БГ фирма и 8к в каква валута са? Аз оставам с впечатлението че говориш за лева, което от много отдавна не е горна граница за компании опериращи в България(та дори и чисто български такива). Споделям информация от първо лице. Горната граница за инженерни не C level позиции по мои впечатления е 13-14к лева нето в момента.

#56199 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 15.01.2022 от Един от многото, видяно: 644 пъти.
synergie
Brian

Няма да ти се свърши свободата - напротив, често ти сам ще си разпределяш времето. Относно парите 10-15 над 8к в бг фирма забрави. На контрактор живеещ на балканите, централна европа абсолютният макс е около 12к в зелено и то за мастър бай хуй архитект де му звънят в 3 през ноща. Ти си се размечтал за 23к лева у бг фирма. Абе удри там пък квото дойде.

Дефинирай БГ фирма и 8к в каква валута са? Аз оставам с впечатлението че говориш за лева, което от много отдавна не е горна граница за компании опериращи в България(та дори и чисто български такива). Споделям информация от първо лице. Горната граница за инженерни не C level позиции по мои впечатления е 13-14к лева нето в момента.

+1 👍 И аз имам некви такива "усещания".

П.П. Впрочем да не си помислите, че съм алчен - живел съм и на 1000 лв. Просто "пара ми треба за злоупотреба" (опа за "инвестиции").

#56202 (ツ) Stilgar
Създадено на 16.01.2022, видяно: 632 пъти.

Споко пичове, Кристинчето Лагард работи да вдигне тоя таван от 12К до 5-6 години ще го удвои :)

#56203 (ツ) Един от многото
Създадено на 16.01.2022, видяно: 624 пъти.
Stilgar

Споко пичове, Кристинчето Лагард работи да вдигне тоя таван от 12К до 5-6 години ще го удвои :)

Оо, аз не съм притеснен изобщно. Правих си "прогнозен анализ", какво би станало ако "остана на същите пари до края на живота си" и "пак правя мелионите", просто по-късно по веригата.

Виж, не съм си правил "прогнозен анализ", какво би станало ако утре мангала ме удари със "сетния чук", ама мога да си представя. 😅

А бе важно е да е забавно. Обективно погледнато "нищо нема значение", тъй че важното е да "си правим кефа".

#56204 (ツ) Brian
Последно редактирано на 26.01.2022 от Brian, видяно: 624 пъти.

.

#56205 (ツ) Brian
Последно редактирано на 26.01.2022 от Brian, видяно: 624 пъти.

.

#56206 (ツ) Brian
Последно редактирано на 26.01.2022 от Brian, видяно: 624 пъти.

.

#56207 (ツ) Дон Реба
Създадено на 16.01.2022, видяно: 619 пъти.
Един от многото

П.П. Впрочем да не си помислите, че съм алчен - живел съм и на 1000 лв. Просто "пара ми треба за злоупотреба" (опа за "инвестиции").

пари ти "трябват" защото така си програмиран от наратива. сега да не вземеш да се изцепиш "ама как така, наратива е точно обратното - че важното било душата,а не парите, че трябвало да сме добри и тн". в твоите книги по поп философия не знам дали го пише, но си има "официална" пропаганда, която е точно тая "не трябва да сме алчни", но има и неофициална,ако щеш "мълчалива" пропаганда която е по-силна и която днес поставя парите в центъра на света. да не каже някой че това е скрита цел на илюминати и заговор, не е така - винаги е имало тоя ефект,със или без илюминати, и примерите са много. през соца например "официалната" пропаганда насърчаваше раждаемостта,даваха за трето дете придобивки. неофициалната обаче (както обикновено) е точно наопаки - многодетието се считаше за мангалщина,днес има много повече българи с 3 деца, отколкото тогава. двете пропаганди някак си се канселираха на две деца,което е сбъднатата мечтана социалните инженери, и ако е било умишлено и целенасочено, голямо евала на тогавашните. не съм сигурен обаче че е било нарочно. да се върнем на парите - реално не само не вдигат стандарта,а го смъкват. за мен "натуралния" измерител на жизнения стандарт е площта в която живееш, ситуацията вкратце е такава: привлечени от софийските заплати, всички се бутат у кибритените кутийки и оставят дядовите си огромни къщи празни. абсолютно реално снижаване на стандарта срещу хартийки. разбира се освен хартийки получават и "цивилизация", ползата от която е все по-съмнителна. разбира се все някакви пари имаш нужда. но и от все някакви обувки имаш нужда, съвременния човек обаче е по-скоро като ония кифли (всеки познава поне една) обсебени от купуването на обувките и заринати с тях. всеки който види жилището на такава се чуди "добре де, тая как живее толкова нагъчкана натясно заради едни глупави обувки, не вижда ли че сама си сговнява живота". тя разбира се "не вижда", но самия критикар не вижда и той че е в същата ситуация - живее на 60-100 квадрата, докато дядо му е живял в двуетажна къща, башка 5-6 пристройки за плевня, курник, кочина, хамбар + 3-4 декара двор. и тук само говорим за "стандарт", още не сме стигнали до дълбоки води като войната между "удоволствие" и "удовлетворение" , която повечето хора водят без да знаят и която в края на краищата губят. урбанизацията всъщност е първата крачка по дългия път "You'll own nothing and you'll be happy"

#56209 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 16.01.2022 от Един от многото, видяно: 616 пъти.
Brian
synergie
Brian

Няма да ти се свърши свободата - напротив, често ти сам ще си разпределяш времето. Относно парите 10-15 над 8к в бг фирма забрави. На контрактор живеещ на балканите, централна европа абсолютният макс е около 12к в зелено и то за мастър бай хуй архитект де му звънят в 3 през ноща. Ти си се размечтал за 23к лева у бг фирма. Абе удри там пък квото дойде.

Дефинирай БГ фирма и 8к в каква валута са? Аз оставам с впечатлението че говориш за лева, което от много отдавна не е горна граница за компании опериращи в България(та дори и чисто български такива). Споделям информация от първо лице. Горната граница за инженерни не C level позиции по мои впечатления е 13-14к лева нето в момента.

БГ фирма - ЕООД-тата на Ганите, предимно препродаване на робчета по 2 на рейтовете им.

8к в лева.

Имам същата информация, за не знам дали се води C level, но там според на VeskoMarinovWare великите титли долу горе е 14-ка, и пишеш на Go. Но това не е стандарт за повечето фирми. Реално сумати нетаджии, джавари, питонаджии, пъхъпари и прочие със сериозен опит на отговорни позиции вземат под 10к.

Спомних си, че 2010+ еди коя си, бех на едно Microsoft-ско събитие и Beat Schwegler (тогава беше "Microsoft Evangelist" и ни пръскаше със светена водичка, и се базикаше, че имейлът му е betsch@microsoft.com - "кучката на Microsoft") разправяше, че заплатите за Big Data Architect стигат до $300k годишно.

Аз след събитието го поразпитах, какво мисли за конкурентните продукти като Hadoop, дето се представят по-добре от PowerBI, а той се измъкна хитро казвайки, че "В Azure можеш да си вдигнеш VM-ки с Hadoop" (прав се оказа - вече всичко може, само не и Azure Blockchain да градиш). 😅

Ся ше кажете "ама то $300k е заплата за бели хора, не за мангал от Резервата". Ем нз, но един бивш колега ми разправяше за негов авер (мангал от Резервата), дето отишъл със семейството си в Германия и бил Архимандрит в неква много голема компания и правел €150-180k годишно (не помня коя цифра беше).

А бе "като бех малък" бех правил проучване къде до колко стигат заплатите (не конкретно за Резервата) и има Hedgefund меринджеи дето правят над $450k годишно и CEO-та дето правят над мелионче. Та таванът е височък. Манете ни нас мангалите от Резервата.

Та "има игра" - но верно ако "има таван в Резервата" ще трябва да бегам на запад. Ще открия некъв начин да ги стигна тея пари - ако требва ще стана и негър.

Ама засега съм малко като пощальона дето чува че у вилата на богаташа има яко секс и оргия, ама не знае още кой-кого и по-колко, и се чуди дали да не влезе, ама не знае какво ще стане "той-тех" или "те-него". И предвид, че е пощальон, по вероятно е "те-него". Един куп познати така се набутаха Lead-чета и сега "тях ги мандръсат", аз си вървя бавно и внимателно с цел "аз да мандръсам, не мен да ме мандръсат". 🙂

#56210 (ツ) Един от многото
Създадено на 16.01.2022, видяно: 613 пъти.
Дон Реба
Един от многото

П.П. Впрочем да не си помислите, че съм алчен - живел съм и на 1000 лв. Просто "пара ми треба за злоупотреба" (опа за "инвестиции").

пари ти "трябват" защото така си програмиран от наратива. сега да не вземеш да се изцепиш "ама как така, наратива е точно обратното - че важното било душата,а не парите, че трябвало да сме добри и тн". в твоите книги по поп философия не знам дали го пише, но си има "официална" пропаганда, която е точно тая "не трябва да сме алчни", но има и неофициална,ако щеш "мълчалива" пропаганда която е по-силна и която днес поставя парите в центъра на света. да не каже някой че това е скрита цел на илюминати и заговор, не е така - винаги е имало тоя ефект,със или без илюминати, и примерите са много. през соца например "официалната" пропаганда насърчаваше раждаемостта,даваха за трето дете придобивки. неофициалната обаче (както обикновено) е точно наопаки - многодетието се считаше за мангалщина,днес има много повече българи с 3 деца, отколкото тогава. двете пропаганди някак си се канселираха на две деца,което е сбъднатата мечтана социалните инженери, и ако е било умишлено и целенасочено, голямо евала на тогавашните. не съм сигурен обаче че е било нарочно. да се върнем на парите - реално не само не вдигат стандарта,а го смъкват. за мен "натуралния" измерител на жизнения стандарт е площта в която живееш, ситуацията вкратце е такава: привлечени от софийските заплати, всички се бутат у кибритените кутийки и оставят дядовите си огромни къщи празни. абсолютно реално снижаване на стандарта срещу хартийки. разбира се освен хартийки получават и "цивилизация", ползата от която е все по-съмнителна. разбира се все някакви пари имаш нужда. но и от все някакви обувки имаш нужда, съвременния човек обаче е по-скоро като ония кифли (всеки познава поне една) обсебени от купуването на обувките и заринати с тях. всеки който види жилището на такава се чуди "добре де, тая как живее толкова нагъчкана натясно заради едни глупави обувки, не вижда ли че сама си сговнява живота". тя разбира се "не вижда", но самия критикар не вижда и той че е в същата ситуация - живее на 60-100 квадрата, докато дядо му е живял в двуетажна къща, башка 5-6 пристройки за плевня, курник, кочина, хамбар + 3-4 декара двор. и тук само говорим за "стандарт", още не сме стигнали до дълбоки води като войната между "удоволствие" и "удовлетворение" , която повечето хора водят без да знаят и която в края на краищата губят. урбанизацията всъщност е първата крачка по дългия път "You'll own nothing and you'll be happy"

Като "бех малък" кълвях на пропагандата, че "трябва да сме добри ора бачкащи за малко пари". Сега кълва на пропагандата "за да сме добри ора и да направим нещо за човека си требе кинта" (ясно е, че и да направя кинта - "човекът" ще ми е "първия приоритет", ама е хубава пропагандата).

А сега за консуматорското мислене - мани, прав си. И проф. Иво Христов разправяше, че "България е страната с коли за 50k паркирани пред панелки." Даже ми разправяха за некъв пич, дето нема къде да живее (сврял се в неква квартирка), но има кола за 200k. Ама какво да ти кажа:

My picture

Ей помня едно време се смеехме на хамериканците и си викахме "Баси балъците - немат си нищо. Кола на кредит, къща на кредит, жена на кредит." па станахме като тях. Аз май съм единствения човек дето познавам (не е сигурно колко) дето нема един кредит. И не възнамерявам да проимам (отпадна ми идеята за "имоти с ипотечка").

Но в "играта" има правило "Едно е колко кинта взимаш, второ е колко спестяваш и трето е колко и как инвестираш!". Има хора дето взимат значително повече от мене, ама сметам, че ги бия в 2 и 3.

А и си прав - гледам да си държа стандарта според жилището. Т.е. живея в апартаментче - нема да се правя на Пабло Ескобар. 😃

#56211 (ツ) Един от многото
Създадено на 16.01.2022, видяно: 606 пъти.

@Brian - да ти дам една идея. Сигурно си я имал вече, и в момента "На краставичар краставици продавам." ама все пак да я спомена.

Познавах един freelancer дето бачкаше за чужбина и правеше 7-10k (толкоз му беше таванът, ама реално сигурно правеше по-малко че яко го мързеше), ама се беше изхитрил и зарибяваше жунки и сеньори да ги продава за $20-25 на час freelance, срещу 20% от тея пари (във freelance пазара често се влиза на $6 на час, та си е далаверка). Бех му пратил Захата едно време, да го зарибява, ама не се взеха.

Та тоя върти едно 20 freelance коври и им щипе 20% от $20 на час. Т.е. $80 на час му падат от небето. Направил си е mini-Outsourcing и си бачка. Беше решил ресторантче да отваря - дано не го е отворил, че тоя COVID му е убил плановете.

Аз затова се усъмних да не ме pimp-ваш, като тоя lancer. Но ако не си я пробвал тая схема - пробвай, ако имаш време и възможност. Има игра. 🙂

#56212 (ツ) Stilgar
Създадено на 16.01.2022, видяно: 606 пъти.
Brian
Stilgar

Споко пичове, Кристинчето Лагард работи да вдигне тоя таван от 12К до 5-6 години ще го удвои :)

Щом казваш, хубаво. Само да ви светна, че като ти кихат в зелено има много шаш и паника покрай курса. При вас Ганите го обират това, което всъщност е якото на да си ропче без амбиции. Преди 5 години въртях гюбеци на 1.90-1.92, 2020-та се насрах при 1.65, началото на 2021-ва опръсках и тоалетната след като видях 1.58. И баш на най-най-ниското дъно обмених ама много, много сериозна сума. После се върна на 1.65, стана после 1.70 и т.н.

Пфу... като почнат да ти плащат в крипто тогава ще говориш :)

#56213 (ツ) Дон Реба
Създадено на 16.01.2022, видяно: 599 пъти.
Brian

Щом казваш, хубаво. Само да ви светна, че като ти кихат в зелено има много шаш и паника покрай курса.

аз това го надживях още във варна, тогава шефа плащаше тлъсти премии за всеки приключен договор, но ги плащаше в долари, разбира се под масата (както е редно). аз директно ги наливах в доларова сметка, да не се занимавам с обръщания и тн, наличните пари от заплатата ми бяха предостатъчни, премиите нямах нужда да ги харча. първата година добре, долара расте, расте, стигна 2.2, и ние продължаваме да вземаме премии, голямачаст ги получихме точно в пика. после се сурна надолу, падна на 1.6 или нещо такова, и помня вървим с колегата към шкембеджийницата (оная на кръстовището битоля/цар освободител) и аз смятам колко пари съм загубил от падането на курса,стигнах до извода че щяха да са достатъчни за шкембето което ще изям до края на живота ми. свих рамене и това е, от дет дошло там и отишло, няма какво да го мисля

#56214 (ツ) Delegate
Последно редактирано на 16.01.2022 от Delegate, видяно: 596 пъти.

А сега, както се очаква голямата инфлация, какви мерки ще вземете да не ви се стопят спестяванията? Или важните неща в живота са други и да седнем да се занимаваме с глупави инфлации и обезценявания е присъщо на бедните духом.

0 1 2 3 4 ....6 7 8 9 10 ....15 16 17 18 19 ....22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

На 12-ти тоя месец, в 12 ч. пред Народно Събрание!
0

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE