<bgdev />free

Вход Регистрация

Езикът на тялото
0

#55378 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 05.01.2022 от Един от многото, видяно: 883 пъти.

Почти дочетох ей тая книжка (учудвам се, че я намирам на сайта на НБУ - подозирам, че аз съм единственият им студент дето я е прочел) и просто сега като гледам интервюта, podcast-ове и др. разговори с хора, все едно чета разговорите със субтитри.

Примерно, гледах туй интервю на Миролюба Бенатова с Кирил Петков и гледам следното:

- Миролюба се усмихва със свита усмивка - жените често го прилагат и означава "проява на любезност/учтивост, но скрито несъгласие". Много мъже го бъркат за "интерес". (искрената усмивка е със зъби)

- Поставила е масата си пред себе си и си държи листата в скута (показва "бариера" с другия човек, "несъгласие")

- На няколко пъти си мръдна краката назад (показва подсъзнаетлно желание да "напусне студиото", да "излезе от ситуацията", отново "несъгласие")

- Задава въпроси с отворени длани (символ на "истина", на "отворено отношение")

- А Кирчо е бутнал масичката/преградата (показва "отвореност")

- Седнал е широко разкрачен (показва "доминантност", "контрол над ситуацията")

- Държи се за краката (това не помня какво значеше, но предполагам, че го прави за да не жестикулира с ръце, които биха го издали, че менти)

- По-късно в интервюто, явно Кирчо се напрегна и седна в 4-ка като си държеше единия крак с ръце (4-ката символизира "съзтезателно отношение/несъгласие/готовност за спор", а със "заключени ръце", още по-силна проява на "състезателност и спор")

Почнаха да спорят и Кирчо се опита да прекъсне Люба с вдигната ръка с длан надолу (прилага се от много "бизнесмени", а и Адолф Хитлер и символизира "доминантност")

За лаици изглежда, като Кирчо да е позитивен, отворен ("светъл човек"), и че Миролюба не му дава да се изкаже, но Миролюба много точно почна да го задълбава за това, кои са му хората, защо имат връзки с корпупционни сделки и т.н., а той обърна на темата за киселото мляко. Както казваше един депутат:

My picture

Яжте кисело мляко и не задавайте трудни въпроси.

По-забавното е като хората лъжат, че или кашлят, или преглъщат или се пипат по устата, очите (главата като цяло).

В туй интервю, некъв Untermensh либерал интервюира Копейкин, и двамата са в затворени позиции на тялото (спорят, макар за лаиците да изглежда, че си лафят приятно), пускат си подмятания (Копейкин подметна за водещия "Примерно ако аз бех, прост, необразован сигурно щях да си помисля това...").

Като Копейкин каза "Любовта ми е историята", "Аз съм доктор по етнография" и още неколко такива фрази, се бара по устата (т.е. лъже или не си вярва, че "обича историята", и че "разбира от етнография").

😁 А най-забавното е е туй интервю на Карбоски с братя Галеви, и предвид, че "братята" лъжеха на поразия, не спряха да се барат по главата.

Единия брат каза "Братя Галеви държим на морала." и другия брат си избърса главата с ръце. Същият вика "Аз за Пламен Галев мога да кажа, че е лидер. И мога да разчитам на него.", а Пламен се бара за носа (т.е. "Можеш, можеш да разчиташ брат." 😅 Сигурно си делят парите по братски - "2 за мене, 1 за тебе").

Четете я тая книга и ще четете хората със субтитри. Тоя език е по-добър от немския.

#55382 (ツ) Евлампи
Създадено на 05.01.2022, видяно: 878 пъти.

Стремежът към surefire рецепти издава innate weakness :)

#55383 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 05.01.2022 от Един от многото, видяно: 876 пъти.

Е да - тоя Untermensch от Comedy Club-a верно има innate weakness.

Ама трябва да го научат момчето - много сковано води подкасти. Затворен език на тялото, а и седнал срещу събеседника си (символизиращо "опозиция"). Правилно е да седне до него (най-добре от дясната му страна). Примерно в интервюто с Наката, водещия ги чаткаше нещата. А при Untermensch-a, който и да му е събеседник, и да не иска - ще усети, че ония се въздържа и му опонира и ще почнат да спорят, че и да си пускат подмятания. Ако се беха срещнали с Копейкин извън студиото, залагам, че щеше да стане мелето.

#55387 (ツ) Дон Реба
Създадено на 06.01.2022, видяно: 852 пъти.

сега да не спреш да гласуваш за ДБ , все пак фундамента на умкнокрасивитета е рационализма, докато антипода му - биготерията - е базирана на "не слушай какво ти казват, а как го казват"

#55389 (ツ) Дон Реба
Създадено на 06.01.2022, видяно: 849 пъти.

все пак, въпреки че тия неща с езика на тялото в голямата си част са верни (помня как в гимназията умишлено си налагах да седя с разтворени крака, но не защото съм чел книжки по мачовщина) , все пак също са рационализъм (но едно ниво по-добър), и като така срещу натурален бигот нямаш шанс

#55414 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 06.01.2022 от Един от многото, видяно: 823 пъти.

Хм, не знаех, че това е основата на биготерията, но точно си мислех да спомена, че по рационален път достигнах до мисълта, че е "по-рационално да си бигот" (поне в индивидуален план, от гледна точка на народи - не знам).

А това с отворените крака и аз го прилагам, не толкоз щото е мачовщина, а щото алтернативата му (да седнеш в 4-ка) винаги съм го намирал за "гейско" (мъж да си кръстосва краката, като Кирчо), а то пък значело "готовност за спор/съревноваване/съперничество"... ти да видиш. 🙄 И все пак си е гейско.

Но за мен проблемът на "езика на тялото" е точно, че в много случаи не е рационален и верно срещу истински бигот немаш шанс, но то и хората по последни изследвания в 95% от случаите действат емоционално и подсъзнателно (нз как Рабина очаква, че няма да ни пасят овчарите и ще си запази козичката и ДНК-то).

Примерно, не рационално е да седиш с отворени крака и ръце зад гърба, като охрана на чалготека, нищо че отворените крака символизират "мачовщина", а ръцете зад гърба "увереност/не ми пука/отворен съм за предизвикателства", щото "рационално" могат да те сритат в ташаците и да те намушкат с нож в корема.

Трябва да проверя охраната на президента на САЩ дали и те седят като "пазач на чалготека" или са ги понаучили (ще ми е интересно и охраните на биготските държави - БГ, Русия и др. как са ги инструктирали).

Също не рационално в "езика на тялото" е, че те издава здраво "какво чувстваш и мислиш" и истинският бигот би се въздържал от такъв език и от жестикулации. Примерно Баце се е научил да го замаскирва и да показва предимно "позицитивен език на тялото" - отворени длани (искреност), изправена стойка (увереност) и др. Сигурно се хваща по "микросигнали" (често мигане, въртене на очите и др.), че лъже, но е по-трудно. Ама той си е стар партиен кадър и сигурно са го инструктирали. Но много лъжци можеш да ги хванеш само по жестикулирането.

#55424 (ツ) bobyb
Създадено на 06.01.2022, видяно: 806 пъти.
Дон Реба

все пак, въпреки че тия неща с езика на тялото в голямата си част са верни (помня как в гимназията умишлено си налагах да седя с разтворени крака, но не защото съм чел книжки по мачовщина) , все пак също са рационализъм (но едно ниво по-добър), и като така срещу натурален бигот нямаш шанс

Ако умишлено си го налагаш не става. Мачовщината трябва да ти идва отвътре. Или с впечатляваща физика или да си достатъчно луд.

#55440 (ツ) Дон Реба
Създадено на 06.01.2022, видяно: 790 пъти.

да, нали това казах и аз

#55442 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 06.01.2022 от Един от многото, видяно: 781 пъти.
bobyb
Дон Реба

все пак, въпреки че тия неща с езика на тялото в голямата си част са верни (помня как в гимназията умишлено си налагах да седя с разтворени крака, но не защото съм чел книжки по мачовщина) , все пак също са рационализъм (но едно ниво по-добър), и като така срещу натурален бигот нямаш шанс

Ако умишлено си го налагаш не става. Мачовщината трябва да ти идва отвътре. Или с впечатляваща физика или да си достатъчно луд.

Аз след 4 burnout-a (сега тече 5-тия) май успях да стана достатъчно луд.

Ходя си с бърза крачка по пътя и не ми пука, некви по-високи, по-големи първоначално се надуват, а после ми мърдат от пътя. Балъци, пръдльовци сме ние българите - като видим, че някой е тръгнал на некъде гледаме да му застанем на пътя, вместо да проявим уважение и да му направим път, както правят на запад (е там прекалиха - правят път и на мангасарлъка).

Тука се надуваме, ама сме въздух под налягане - нема къде да отидеш да те застреля някой. 😅 Най-много да те пребият с бухалки, или да те наръгат някъде. А в Щатето си правят CS мачове всека Събота (сигурно имат и междуградски турнири) и се frag-ват често.

Ей ся ходих на зъболекърка, и си седя в метрото като непукист, некви мацки (и бабки) почнаха да се навъртат край мен, поради езика на тялото (и разни други теореми), и гледам некъв Untermensch по тениска зимата се облегнал, и показва "мачовски език на тялото" и някои му реагират, а аз си седя уверено и не ми пука, и тоя тръгна да се хваща за ръкохватката (а си се беше облегнал и не беше "логично" - просто емоционално се опитва да "увладее ситуацията").

Charlie Munger казва, че нещата трябва да се анализират от 2 гледни точки - "логична" и "подсъзнателна/емоционална". Аз досега гледах да анализирам нещата логично и яко хора ми изглеждаха пълни тъпаци, но сега виждам, че просто реагират емоционално на много неща. Което е тъпо, и в дългосрочен план съсипва животи (ставаш като Захата).

Аз бих искал да стана киборг - ама не и с американски части, че ще ми вземат ДНК-то както казва Рабина. 😃

П.П. Тренирам яко напоследък - та освен да съм луд, да имам и физика. И тая година ще запиша бокс (каратето е за гейчета), та яко да ги бия, пък и мен да ме понабият у главата, та да мога да водя 1 в 1 разговори със Захата. Нема ядове - главата ми е като тиква, у 24 часа ще стане каляска. 😃

#55443 (ツ) Rabin
Създадено на 06.01.2022, видяно: 780 пъти.
Един от многото

Аз бих искал да стана киборг - ама не и с американски части, че ще ми вземат ДНК-то както казва Рабина. 😃

Не помня да съм приказвал такива неща, гледам да следя проверени източници. Ама като нищо ще ни подпукат с вируси дето мачкат само определени раси. Тия боклуци слагат Хитлер в малкия си джоб, той поне е трепал законно.

#55446 (ツ) Един от многото
Създадено на 06.01.2022, видяно: 778 пъти.
Rabin
Един от многото

Аз бих искал да стана киборг - ама не и с американски части, че ще ми вземат ДНК-то както казва Рабина. 😃

Не помня да съм приказвал такива неща, гледам да следя проверени източници. Ама като нищо ще ни подпукат с вируси дето мачкат само определени раси. Тия боклуци слагат Хитлер в малкия си джоб, той поне е трепал законно.

Между другото, това че мангасарлъка у Африка нещо не страда от Коронавирус си е баш конспирация, че вирусът трепе "бели хора". То и Китай "мистериозно" се справи нещо с него. Само "белите държави", нещо умираме.

#55447 (ツ) Rabin
Създадено на 06.01.2022, видяно: 774 пъти.
Един от многото
Rabin
Един от многото

Аз бих искал да стана киборг - ама не и с американски части, че ще ми вземат ДНК-то както казва Рабина. 😃

Не помня да съм приказвал такива неща, гледам да следя проверени източници. Ама като нищо ще ни подпукат с вируси дето мачкат само определени раси. Тия боклуци слагат Хитлер в малкия си джоб, той поне е трепал законно.

Между другото, това че мангасарлъка у Африка нещо не страда от Коронавирус си е баш конспирация, че вирусът трепе "бели хора". То и Китай "мистериозно" се справи нещо с него. Само "белите държави", нещо умираме.

Откривателят на СПИН каза дека е много вероятно тоя вирус да е синтетичен. Откривателят на PCR го баняха от тубата, гейбука, туитъура и от къде ли не.

Далечният господар каза да мрете, кво там значат някви си нобелови лауреати!

#55449 (ツ) Един от многото
Създадено на 06.01.2022, видяно: 770 пъти.
Rabin
Един от многото
Rabin
Един от многото

Аз бих искал да стана киборг - ама не и с американски части, че ще ми вземат ДНК-то както казва Рабина. 😃

Не помня да съм приказвал такива неща, гледам да следя проверени източници. Ама като нищо ще ни подпукат с вируси дето мачкат само определени раси. Тия боклуци слагат Хитлер в малкия си джоб, той поне е трепал законно.

Между другото, това че мангасарлъка у Африка нещо не страда от Коронавирус си е баш конспирация, че вирусът трепе "бели хора". То и Китай "мистериозно" се справи нещо с него. Само "белите държави", нещо умираме.

Откривателят на СПИН каза дека е много вероятно тоя вирус да е синтетичен. Откривателят на PCR го баняха от тубата, гейбука, туитъура и от къде ли не.

Далечният господар каза да мрете, кво там значат някви си нобелови лауреати!

Аа може - което значи, че ние биготите дето не се ваксахме, сме доста защитени. И вместо да "караме вируса по-леко" и да си умиргаме, може и да откяриме до некоя друга година.

Но почвам да виждам нещата от гледната точка на Ребата - прав е. Биготерията има доста висок еволюционен и логичен смисъл. Не е "демократична", и не смятам, че е "най-доброто" в дългосрочен план, но май би запазила българите като "народ" (или вече "сбирщина"), докато "демокрацията" май ще ни изтреби.

#55454 (ツ) Rabin
Създадено на 06.01.2022, видяно: 757 пъти.
Един от многото

Аа може - което значи, че ние биготите дето не се ваксахме, сме доста защитени. И вместо да "караме вируса по-леко" и да си умиргаме, може и да откяриме до некоя друга година.

Но почвам да виждам нещата от гледната точка на Ребата - прав е. Биготерията има доста висок еволюционен и логичен смисъл. Не е "демократична", и не смятам, че е "най-доброто" в дългосрочен план, но май би запазила българите като "народ" (или вече "сбирщина"), докато "демокрацията" май ще ни изтреби.

Кво е биготерия?

#55456 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 06.01.2022 от Един от многото, видяно: 752 пъти.

Хах, Ребата каза, че е тоя "с брадата и мустаците по meme-овете":

My picture

Некъв дето си държи на вярванията и "научните изследвания" не му влияят. Ама Ребата трябва да даде определение.

#55458 (ツ) synergie
Последно редактирано на 06.01.2022 от synergie, видяно: 750 пъти.
Rabin
Един от многото

Аа може - което значи, че ние биготите дето не се ваксахме, сме доста защитени. И вместо да "караме вируса по-леко" и да си умиргаме, може и да откяриме до некоя друга година.

Но почвам да виждам нещата от гледната точка на Ребата - прав е. Биготерията има доста висок еволюционен и логичен смисъл. Не е "демократична", и не смятам, че е "най-доброто" в дългосрочен план, но май би запазила българите като "народ" (или вече "сбирщина"), докато "демокрацията" май ще ни изтреби.

Кво е биготерия?

Има речници за целта

#55459 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 06.01.2022 от Един от многото, видяно: 748 пъти.
synergie
Rabin
Един от многото

Аа може - което значи, че ние биготите дето не се ваксахме, сме доста защитени. И вместо да "караме вируса по-леко" и да си умиргаме, може и да откяриме до некоя друга година.

Но почвам да виждам нещата от гледната точка на Ребата - прав е. Биготерията има доста висок еволюционен и логичен смисъл. Не е "демократична", и не смятам, че е "най-доброто" в дългосрочен план, но май би запазила българите като "народ" (или вече "сбирщина"), докато "демокрацията" май ще ни изтреби.

Кво е биготерия?

Има речници за целта

😂

П.П. Ребата е прав - и да се правиш на "бигот" с "мачовски body ленгуидж", ако не си такъв - не стават нещата. Цитат от по-горната книга:

Scientists proved the 'fake it till you make it' concept using tests on birds. In many bird species, the more dominant a bird is, the darker its plumage will be. Darker coloured birds are first in line for food and mates. Researchers took a number of lighter, weaker birds and dyed their plumage dark so that these birds would be 'lying' to the other birds that they were dominant.

But the result was that the 'liar' birds were attacked by the real dominant birds because the 'liars' were still displaying weak and submissive body language.

In the next tests the weaker birds, both male and female, were not only dyed but also injected with testosterone hormones to make them act dominantly. This time the 'liars' succeeded as they began strutting around acting in confident, superior ways, which completely fooled the real dominant birds.

This demonstrates that you need to cast yourself into a believable role in an interview and mentally practise in advance how you will behave if you want others to take you seriously.

#55485 (ツ) Дон Реба
Създадено на 07.01.2022, видяно: 708 пъти.
Rabin
Един от многото

Аа може - което значи, че ние биготите дето не се ваксахме, сме доста защитени. И вместо да "караме вируса по-леко" и да си умиргаме, може и да откяриме до некоя друга година.

Но почвам да виждам нещата от гледната точка на Ребата - прав е. Биготерията има доста висок еволюционен и логичен смисъл. Не е "демократична", и не смятам, че е "най-доброто" в дългосрочен план, но май би запазила българите като "народ" (или вече "сбирщина"), докато "демокрацията" май ще ни изтреби.

Кво е биготерия?

аз лично го ползвам като антипод на "правилно мислене", но това си е моя измишльотина,ако пуснеш търсене излизат само резултати от нашияфорум, и няколко руски текста, в които е използвано като "фанатизъм". изначално май в английския точно това значи "фанатик", но в днешна америка се ползва като нарицателно от либерастите към човек който отхвърля пропагандата научните аргументи и здравия разум, и си държи на примитивния мироглед.

#55491 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 07.01.2022 от Rabin, видяно: 698 пъти.
Дон Реба

аз лично го ползвам като антипод на "правилно мислене", но това си е моя измишльотина,ако пуснеш търсене излизат само резултати от нашияфорум, и няколко руски текста, в които е използвано като "фанатизъм". изначално май в английския точно това значи "фанатик", но в днешна америка се ползва като нарицателно от либерастите към човек който отхвърля пропагандата научните аргументи и здравия разум, и си държи на примитивния мироглед.

17 години ми наливат, че науката се гради на доказателства. Урсула ми приказва за ВЯРА в науката, в същото време банват нобелови лауреати, именно докато им използват PCR тестовете дето измислиха, за да тероризират и избиват народа.

Такава брутална цензура и по комунизма няма, ползват разпознаване на реч и ботове, дето самИ се инфектират по ключова дума, произнесена, не написана.

Как да им вярваш на такива боклуци?

Езикът на тялото
0

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE