<bgdev />free

Вход Регистрация

Проблемите на Резервата
0

0 1 2 3 4 5 6 7 ....9 10 11 12 13 14 15 16
#40418 (ツ) гофи2
Създадено на 04.06.2021, видяно: 851 пъти.
Дон Реба

икономиката при честни управници потъва, а при мафиоти като баце върви нагоре. то и не е много трудно като се замислиш да се сетиш защо е така.

Само дето не е така. Раз-Бойко има пет милиарда, аз имам един лев, средно имаме по два и половина млрд. Еби им майката на числата. Важно е как се чувстваш. А обикновения българин се чувства беден, болен и нещастен.

#40419 (ツ) gat3way
Създадено на 04.06.2021, видяно: 848 пъти.

Гешо е от последователите на идеята да се правиш на улав, това си беше могъщ тренд това десетилетие ама нещо скоростно запада в последно време и не му предсказвам добро бъдеще, естествено обаче може да преживее некакъв катарзис та знае ли човек.

#40424 (ツ) Stilgar
Създадено на 04.06.2021, видяно: 841 пъти.
гофи2
Stilgar

Не щото не ги кефил а щото е корумпиран боклук който заплашва хора с убийство и може би убива.

Не, защото моя човек Сорос им плаща заплатите, а Гешев има неприятния навик да гони неговите хора у нас начело с „капиталиста“.

Не. Защото е Гешев е феноменален боклук който трябва по спешност да бъде премахнат. То даже гоненето му за нищо не става, ни осъди Прокопи и Дянков (съдът в прав текст му каза, че не знае математика за 4ти клас), ни онея дето хакнаха НАП, ни съветниците на президента. Единственото което прави е че рекетира някви бизнеси. И затова сега и ГЕРБ ще повлече със себе си.

#40425 (ツ) gat3way
Създадено на 04.06.2021, видяно: 837 пъти.

На гешо популизма му обаче кефи (тоя има биткойни, оня има стари монети), дори CSI изцепките му с лабораториите за марихуана са яки, кара те да повярваш че онея от магнаурската школа са наистина завършени идиоти, а те все пак не са, но от друга страна знае ли човек.

#40429 (ツ) Дон Реба
Създадено на 05.06.2021, видяно: 820 пъти.
гофи2

Еби им майката на числата. Важно е как се чувстваш. А обикновения българин се чувства беден, болен и нещастен.

вярно е това, затова казвам че икономиката не е важна. ако малко нещо ще те успокои, не е само обикновения българин,а всички.

всъщност икономиката не просто "не е важна", тя е една от сериозните причини хората да се чувстват нещастни. тя е по-скоро вредна отколкото маловажна. още дъглас адамс е напипал жилката

This planet has - or rather had - a problem, which was this: most of the people living on it were unhappy for pretty much of the time. Many solutions were suggested for this problem, but most of these were largely concerned with the movement of small green pieces of paper, which was odd because on the whole it wasn't the small green pieces of paper that were unhappy.

#40431 (ツ) Дон Реба
Създадено на 05.06.2021, видяно: 816 пъти.
гофи2

Значи, ако караш с 90 км/ч. е по-опасно отколкото да си със 130??? Като караш бавно умираш по-малко?! Скоро гледал ли си новини?!? Всяка вечер има, какво мазало е станало на АМ „Тракия“.

ти май освен дето смяташ че статистиката е подправена и не шофираш. ако все пак шофираш и смяташ магистралите за по-опасни от нормалните пътища,значи имаш сериозен проблем с усета за опасност.

#40432 (ツ) гофи2
Последно редактирано на 05.06.2021 от гофи2, видяно: 804 пъти.
Дон Реба
гофи2

Значи, ако караш с 90 км/ч. е по-опасно отколкото да си със 130??? Като караш бавно умираш по-малко?! Скоро гледал ли си новини?!? Всяка вечер има, какво мазало е станало на АМ „Тракия“.

ти май освен дето смяташ че статистиката е подправена и не шофираш. ако все пак шофираш и смяташ магистралите за по-опасни от нормалните пътища,значи имаш сериозен проблем с усета за опасност.

Точно през последните дни (без вчера) навъртях над 1 000 км. Цяла седмица бях на път и обиколих страната. Жена ми ме кара да заобикалям всякакви магистрали и най-вече „Тракия“. Няма ден, в който на тази конкретна магистрала да не стават по няколко произшествия.

Онова за сменената методика на отчитане е абсолютен факт и е проверим. Обаче, след като го написах, прочетох, че разни хора като Чертица вадят статистики за други, европейски държави и всичко е надолу. Което може би значи (не съм проверявал), че не е измислица на НСИ да укриват жертвите, а е спуснато от Евростат.

Обяснението за по-безопасните коли е абсурдно. Единственото, което е направило колите по-безопасни, са ABS и сервото. И двете са измислени и внедрени преди да се освободим от комунистическо иго. За сметка на това двигателите са много по-мощни. Аз пиша за 90 и 130, но защото това са официалните ограничения. Понякога имам чувството, че само аз карам в тях.

#40434 (ツ) Дон Реба
Създадено на 05.06.2021, видяно: 797 пъти.
гофи2

Жена ми ме кара да заобикалям всякакви магистрали и най-вече „Тракия“.

един мъдър турчин е казал "искаш ли да постъпиш мъдро, попитай жена си и направи обратното". тоя мъдър турчин макар и живял отдавна,все едно е гледал право във фалшифицираната статистика на баце, която дава огромен превес на сгазените жени пред сгазените мъже. у жените явно има нещо дето тласка шофьорите да ги газят повече, дори когато шофьорите също са жени.

#40436 (ツ) гофи2
Създадено на 05.06.2021, видяно: 792 пъти.

Доста сексиско изказване. Жена ти знае ли, че говориш така?

#40437 (ツ) Дон Реба
Създадено на 05.06.2021, видяно: 786 пъти.

знае да. тя е наясно че хората се делят на селяни и педали

#40438 (ツ) гофи2
Създадено на 05.06.2021, видяно: 785 пъти.

Доколкото си спомням, беше съдийка. Така ли съди делата си? Да знам, да не влизам в български съд.

#40439 (ツ) Един от многото
Създадено на 05.06.2021, видяно: 783 пъти.

Хм, това "да избягваш българския съд" би трябвало да го знаеш "по default".

Дори няма смисъл да се засяга темата за "съдебната власт в Резервата", то мисленето ни е "скапано от всекъде". На запад, преобладават хора които спазват закона, а изключение са тея дето го нарушават, докато в тея географски дължини (източна Европа) - тея дето спазват закона са изключение.

#40441 (ツ) Дон Реба
Създадено на 05.06.2021, видяно: 781 пъти.
Един от многото

На запад, преобладават хора които спазват закона

хехе тук мисля ще се изненадаш, на запад имат много закони които не са отменяни, но масово не се спазват (например забрана на порнографията). така че формално погледнато и там масово "не спазват закона", спазват се само законите които са приети за "важни". е, че то всъщност и тука е така. просто нашето разбиране за "важни" закони е по-различно от тяхното.

#40471 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 05.06.2021 от Един от многото, видяно: 753 пъти.
Дон Реба
Един от многото

На запад, преобладават хора които спазват закона

хехе тук мисля ще се изненадаш, на запад имат много закони които не са отменяни, но масово не се спазват (например забрана на порнографията). така че формално погледнато и там масово "не спазват закона", спазват се само законите които са приети за "важни". е, че то всъщност и тука е така. просто нашето разбиране за "важни" закони е по-различно от тяхното.

Не говоря само за "спазването на закона", а и за "наказването". Естествено, че има и "изключения" на запад, но тук не са "изключения", а "нормално обществено поведение". Да давам примери?

1. Неправилно пресичане (разходи се из някой голям град, ще го видиш в първите 5 минути от разходката)

2. Нарушения по пътя (и това ще го видиш в първите 5 минути)

3. Обръщане на водомери (много "тарикати" още го правят)

4. Незаконни постройки (по села, гета, курорти е пълно с тях, че и по градовете ги има)

5. Употреба на алкохол на публични места (е тука трябва да се разходиш по дълго, но ще видиш некой пияница с бутилка или некви дето се разхождат с бира в ръка). В САЩ изискват бутилката да не се вижда.

6. Употреба на наркотици навсякъде (разходи се из Борисовата - яко тревомани, из някое по-голямо заведение и дискотека - яко "накозени" хора, ще забележиш поне следите от бело на тоалетната чиния)

7. Укриване на данъци (страшно много хора го правят)

Сега ясно е, че в САЩ в отделните щати си имат различни закони и някои от тея неща са "законни" на едни места, но незаконни на други. Но интересното е, че когато нещо е "незаконно" - хората се "санкционират" и "наказват". Примерно в Сиатъл глобата за "неправилно пресичане" била $50. В Резервата ако почват да "глобяват" и "наказват", "мало и голямо ще пропищи" от законност. Е това е основната причина да сме тая кочина, която сме. И папата да го изберат за премиер, народът е пъти по-калпав от политиците.

#40472 (ツ) gat3way
Създадено на 05.06.2021, видяно: 751 пъти.

Ъ кво бе не можеш ли да пиеш в парка, май само в стара загора има такава забрана.

#40473 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 05.06.2021 от Един от многото, видяно: 750 пъти.

Щатите са му намерили цаката - слагаш си бутилката в непрозрачно пликче и може да си "пиеш от пликчето" (то затова по филмите разнасят бутилки в пликчета).

Сега сигурно има някой щат в което това "не важи", ама в някои явно важи (примерно гледах "полицейска акция" в Чикаго, дето предупредиха некви негри да си сложат бутилката в пликчето).

П.П. А бе явно не са му измислили цаката. Това в Резервата нема как да се случи.

#40499 (ツ) Stilgar
Създадено на 05.06.2021, видяно: 729 пъти.

Точно пък съдебната система в БГ горе-долу работи с изключение на факта, че е бавна и има твърде много жени съдии

#40502 (ツ) Един от многото
Създадено на 05.06.2021, видяно: 725 пъти.

А бе и други изключения има и то много.

Един "голям бос" успешно осъден и лежащ в затвора имаме ли въобще? И не говоря за босовете дето са отишли в затвора "пожелание" за да се предпазят от ресто (като Карамански дето се е криел от ВИС-аджиите в затвора и са му водели курви, или Маргините дето са се крили от Маджо и ген. Луков).

#40516 (ツ) Дон Реба
Създадено на 06.06.2021, видяно: 713 пъти.
Един от многото

1. Неправилно пресичане (разходи се из някой голям град, ще го видиш в първите 5 минути от разходката)

аз също го правя, дори нарочно - пешеходната е на 20 метра, но аз пресичам на немаркирано. правя го защото е по-безопасно. това е точка за резервата, ако бяхме в тъпата канада, щяха да ме глобяват за това че се опитвам да си опазя живота.

#40522 (ツ) bobyb
Създадено на 06.06.2021, видяно: 706 пъти.
Един от многото

Оо Баце използва последните си козове. Отклонил е малко наркотик за да го "хване прокуратурата". Гешев весело припява на това "постижение" на Резервата:

"Нов голям успех на Специализирана прокуратура и ГДБОП в борбата с трафика на наркотици. Задържано е огромно количество. Благодарности на всички колеги и на международните ни партньори."

П.П. Сега сигурно ще го "унищожат". Както казва Марио Пеев - Щайгата "Аз от тоя 'унищожения' наркотик, да знаеш колко съм продал!"

Хм, колко градуса са тея 'наркотици'?

0 1 2 3 4 5 6 7 ....9 10 11 12 13 14 15 16

Проблемите на Резервата
0

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE