<bgdev />free

Вход Регистрация

либертарянска трагедия по есхил в три части
2

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
#37338 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 26.04.2021 от Един от многото, видяно: 829 пъти.
ragus
Един от многото

И ми отговори на един въпрос, кой с "всичкия си" ще се доказва пред един чистач?

Ти си комплексарче. И не можеш да разбереш, че аз не искам да ми се доказваш, а да ДОКАЖЕШ своите собствени твърдение. Нима ти се имаш за сериозен човек, когато петниш нечие име, дали на човек или технология, или компания, но не можеш да докажеш нищо от помията си?

Ето още една точка за Майкрософт. След като купиха Каноникал, Убунту стана по-бързо, по-стабилно и с по-приятен интерфейс.

Кога съм казал, че се имам за "сериозен човек" бе Заха? Аз да не съм некъв "нарцис"?

Даже като писах онея дни, че сериозните хора се пишат само "Developer" в LinkedIn се замислих, "чакай бе, аз ако взема да се напиша така ще ме сбъркат със сериозен човек и ще ми дадат доста работа; ще се оставя титлата 'Шмекер гуру девелопър и АйТи консултант'".

А и нека да "припомним на зрителите", че не аз псувах 5 Outsourcing компании и 5 меринджея в GitHub. Аз храня хора само на forum level и съм достатъчно мъж, за да им кажа имената, не да се крия зад някакви "прякорчета". На 1-2 души не съм им казал имената (от уважение към Курвоазие, иначе и тях бих ги споменал). Аз като цяло не се крия и са ме заплашвали с убийства по Face-a. IT мафията в най-лошия случай да ме съди - нема да ме пречука (доколкото предполагам).

#37339 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 26.04.2021 от Един от многото, видяно: 828 пъти.

А бе накратко казано Заха - много си малък за да се занимаваш с мене.

И не го казвам, щото аз се взимам за голем, а щото ти миеш клозети. Та продължи да си работиш.

Нз Заха, ти си като тея дето "сами се блъскат у трамвая" - аз съм тука за да си правя кефа. Нз с кой си мислиш, че "спориш" или на кого "доказваш" нещо.

#37340 (ツ) Stilgar
Създадено на 26.04.2021, видяно: 828 пъти.
ragus
Един от многото

Skype-a се ползваше преди да го купят. Сега повечето хора ползват Teams и др. А Xamarin-a си е shit и сега.

Да, путките ползват Тиймс, за да танцуват за пари. Тиймс не се ползва от нормални хора, за да се видят с роднините си в чужбина. До колкото си спомням, трябваше да си онлайн, за да си четеш съобщенията в Скайп преди да го оправят от Майкрософт.

Неее, ти много ги оневиняваш за лайното което бяха сътворили. Трябваше ДВЕТЕ страни да са онлайн за да се четат съобщения пратени докато някой е бил offline. И ако си пратиш offline съобщение от един компютър и после отидеш на друг компютър може с човека да си пишете примерно 1 месец и след това когато пуснеш първия компютър той да получи съобщение от преди 1 месец "айде в 6 часа на пощата" като ново! Ей толкова зле беше!

#37341 (ツ) Stilgar
Създадено на 26.04.2021, видяно: 826 пъти.
ragus

Ето още една точка за Майкрософт. След като купиха Каноникал, Убунту стана по-бързо, по-стабилно и с по-приятен интерфейс.

Тоя па и тоя... Майкрософт били купили Каноникал

#37345 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 26.04.2021 от Един от многото, видяно: 858 пъти.
ragus
Един от многото

не аз псувах 5 Outsourcing компании и 5 меринджея в GitHub.

Аз тия дет ги псувах, те си го заслужаваха. Може ли толкоз много некадърници събрани в една малка индустрия, в една малка Балгариа.

Нз, но си давам сметка, че съм "много гаден човек" - други на мое място не биха се ебавали така с психично болен човек, който е стигнал до нивото да мие клозети. Биха го съжалили.

Аз обаче съм възпитан, че "всеки сам си носи отговорност за живота" и за това "не съжалявам" хората (то има много примери в историята за хора дето са били изключително зле, но с мъжки характер и упоритост са си стъпили на краката). Особенно не бих съжалявал, хора които се подиграват с другите, а те самите не са стока.

И как ги оцени, че са "некадърници" Заха? Някои от хората, за които си писал и аз не ги харесвам, но явно шефовете им са преценили, че имат "известни умения". Явно фирмите за които работят "не са фалирали", а някои и са "на печалба". явно тая "малка индустрия" се "развива" въпреки тях (или с тяхна помощ, може би). И след всички тея разсъждения, тея "некадърници" растат кариерийно, а ти "кадърния" миеш клозети.

Казали са го хората отдавна - "на крива ракета, Космоса и е крив"!

#37348 (ツ) Един от многото
Създадено на 26.04.2021, видяно: 855 пъти.
ragus
Един от многото

психично болен човек, който е стигнал до нивото да мие клозети.

Не знам защо си мислиш, че като си програмист си нещо повече от другите. Аз, например, срещнах много го приятни хора във фабриката, в която миех тоалетни, отколкото в Скеил или в Булпрос, или в някои от другите фирми, в които бях в Балгариа.

прочети първите три думи на цитата!

#37350 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 26.04.2021 от Един от многото, видяно: 851 пъти.
ragus

Мислиш ли, че си нещо повече от другите, които работят по фабрики и мият тоалетни само защото можеш да пишеш фермани с глупости и да копи-пействаш мотивационни клипчета от Тубата? Ъ? Недей отговаря. Дишай спокойно. Явно, че няма да получа отговор за Кзамариня.

Къде ме видя да поствам мотивационни клипчета от Тубата? Най-много да съм ти пратил некви да за да почнеш от някъде и да си стъпиш на краката.

Аз чета книги и трупам умения, пари и активи. Не гледам клипчета в Тубата (освен некви глупости - то пък требва да си запълвам работното време, не може само форума).

Между другото трябва да погледнем оптимистично - вече форума още 2-ма форумници дето се хранят с 50 коментара надолу по редичката. Не са само | и Rabin. :-D

П.П. И впрочем не смятам, че IT-тата сме нещо кой знае "повече" предвид, че помагам на сервитьори, HR-и, фризьори и дилърчета да станат IT-та (някои и бая успешни за кратката си кариера). Но смятам, че съм "нещо повече" от хора псуващи половината IT сфера наричайки ги "некадърници" и после заминаващи да мият клозети в Ирландия.

#37353 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 26.04.2021 от Един от многото, видяно: 845 пъти.
ragus
Един от многото

хора псуващи половината IT сфера наричайки ги "некадърници"

Не всички. Само тия дето се занимаваха с мене. Понеже видях работата им отблизо, мога да ти гарантирам, че е така. Но ти искаш да си рицарят на белия кон. Защитавай ги :-D

Напсува и Outsourcing фирмите не само хора с които си работил. Е това не мога да си обясня - кое точно ти дава това ЕГО за да вадиш такива "умозаключения" (освен това, че си ненормален), предвид краткият ти опит в тая сфера. Щото аз също съм минал през 1-2 Outsourcing фирми и съм бил и по срещи със C-Level-и в не малка програма от проекти.

Сега и аз имам някакви отрицателни виждания на места, но предвид, че съм "малък" и не виждам целата картинка се въздържам от "публично мнение". Може да съм писал тука за ташака - ама сме тука за да се псуваме преди, по време и след работа. И за писането на глупости (то 99% от темите тука са за тая цел). А ти как успя за 2 години опит да "научиш тайната на Outsourcing-a", че и да сереш публично в GitHub?

П.П. Офф и аз пък, верно е прав Курвоазие - кво се връщаме в некви неща от преди 5-6 години. Аз съм си оправил живота и мен тея неща не ме бъркат и са ми интересни. Ама верно нема смисъл да ги обсъждаме.

#37354 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 26.04.2021 от Rabin, видяно: 844 пъти.
ragus
Stilgar

Тоя па и тоя... Майкрософт били купили Каноникал

Добре де. Партньори са. Ама дали са равноправни, според тебе. Важното е, че след това нещата се подобриха значително.

Eй, нямате спирка, раздигнахте ме пак да превключа кабелите да ви сипя.

Първо - естонците оправиха проблема със съобщенията много преди да го продадат на М$. Първата работа на М$ беше да спре старите версии дето бачкаха на Линукс. Да почне да бичи постоянни ъпдейти. Да умножи експлозивно обема на програмата, да притика всичко през техните сървъри, да държи живи процеси дори след като спреш скайпа. Всеки път намирам нов интерфейс на Скайпа, почвам наново да уча кое къде е. Само заклет идиократ с Офис 365 и абонаментно Визио може да намери това за нормално.

Убунту не знам кво се е подобрило след като почнаха да пърдят у едно гърне с Били Белезниците. Махнаха hibernate на ОС, махнаха датата на часовника, махнаха двата таскбара - по един на всеки монитор. И кво сложиха - чавка за шпионене. ТЕЛЕМЕТРИЯ вкараха! Ей туй им беше подобрението!

Дето ме е гнус от М$, ами оттогава минах на Дебиан и седя далеч от всички Убунту производни, вкл. Минт и още кви шарении бяха.

Дето мине М$ трева не никне! Дори от Гитхъб сума народ се изнесе като влезе Били, не съм само аз дето ме вбесява мисионерската политика на Белезниците, 20 и нещо години вече!

Като пусна търсене дали М$ шпиони и излизат хиляди линкове... Как да си довериш на тия личния живот? Смеехте ми се дето си бях олепил камерите, после всички почнахте да го правите. Като разбрахте, че смарт телевизорите ви киризят, пък оня албанския вирус дори изнудва за биткойн, инак ще ви разпрати голите снимки!

#37356 (ツ) gat3way
Създадено на 26.04.2021, видяно: 839 пъти.

Хаха как беше онова: "о, дебиан" - каза рабиняка. "оо рабиняка" - каза дебиана.

#37357 (ツ) Един от многото
Създадено на 26.04.2021, видяно: 838 пъти.
ragus

Я, разкажи за феодалите. Как оня станал "пръв сред равни" и си присвоил титлата монарх. И каква е връзката на това с либерализма и либертарианството. Виж това е интересна тема и ти определено имаш доста добри познания по история на средновековна Европа, по-специално Франция.

То това е магията - пишеш нещо непроверено. Повдигаш интереса и пращаш хората "за зелен хайвер". Знам ли кво е ставало в средновековна Европа. То кой знае - "всичко е относително, щото всичко може да се отнесе" е казал Бай Мангал.

#37359 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 26.04.2021 от Rabin, видяно: 834 пъти.
ragus

Аз тия дет ги псувах, те си го заслужаваха. Може ли толкоз много некадърници събрани в една малка индустрия, в една малка Балгариа.

И аз туй разправям и отидох да акам у външен кенеф, само да се махна от тия помии... Не съм рекъл не съм се прибрал у София пак при идиократите.

Ганорникът е колосален, действа обратен подбор. Който не си намери работа при конкуренцията го издигат по йерархията. В резултат имаме каквото виждате. Почнахте един по един да си признавате за скумовините и ганорника, нищо че някой някъде случил на красива гана. Ей тоя маймунарник убива всякакъв вътък за работа, и дави ропчетата в 70% бюрокрация. Аз в ни една от двуцифреното число фирми дет съм бачкал не съм падал под 70 % простотии. Не визирам скатаването, имам предвид бумащината.

По 3 пъти съм писал кво съм работил - един наш таймшийт, един клиентски, и картата за достъп! Кво повече да си говорим...

#37360 (ツ) Един от многото
Създадено на 26.04.2021, видяно: 833 пъти.
Rabin

Убунту не знам кво се е подобрило след като почнаха да пърдят у едно гърне с Били Белезниците. Махнаха hibernate на ОС, махнаха датата на часовника, махнаха двата таскбара - по един на всеки монитор. И кво сложиха - чавка за шпионене. ТЕЛЕМЕТРИЯ вкараха! Ей туй им беше подобрението!

Е "берат" си лични данни - какво лошо. Все пак мангал им е CEO-то. Туй не е кражба.

#37361 (ツ) Rabin
Създадено на 26.04.2021, видяно: 830 пъти.
Един от многото
Rabin

Убунту не знам кво се е подобрило след като почнаха да пърдят у едно гърне с Били Белезниците. Махнаха hibernate на ОС, махнаха датата на часовника, махнаха двата таскбара - по един на всеки монитор. И кво сложиха - чавка за шпионене. ТЕЛЕМЕТРИЯ вкараха! Ей туй им беше подобрението!

Е "берат" си лични данни - какво лошо. Все пак мангал им е CEO-то. Туй не е кражба.

Ем Захата ме вбеси, че подобрили Убунту. Кура ми Янко подобрили, все по-неудобен става, но за сметка на това значителен % от ъпдейтите е свързан с телеметрията. Обърнете внимание някой път, знам, че е голям обем.

#37363 (ツ) gat3way
Създадено на 26.04.2021, видяно: 828 пъти.

Добре ве рабине, гледам и двамата със захата се отървахте от ганарника бълващ некачествен софтуер, кое ви спира сега да бълвате качествен такъв - ей го пича мие кенефи, а па ти се занимаваш със земеделие и смяна на масла.

#37364 (ツ) Courvoisier
Създадено на 26.04.2021, видяно: 827 пъти.
Rabin

Eй, нямате спирка, раздигнахте ме пак да превключа кабелите да ви сипя.

Вземи от квантсервиза един монитор, не е много пара. С това вкарване и изкарване ще разтракаш дупката. Вкарване, изкарване, вкарване, изкарване, вкарване, изкарване, вкарване, изкарване... Да, дупка е, но не е путка да държи на ебане.

#37366 (ツ) Rabin
Създадено на 26.04.2021, видяно: 954 пъти.
ragus
Rabin

И аз туй разправям и отидох да акам у външен кенеф, са о да се махна от тия помии.

Е, защо не си направиш вътрешен? Аз мислех, че живееш във високотехнологична къща.

Имам си вътрешен, зимата как мислиш се пика нощем, къпането да не говорим...

Вънка се ака по - безгрижно, пиша ги тия неща щот маймуните се тригърват първосигнално.

Добре ве рабине, гледам и двамата със захата се отървахте от ганарника бълващ некачествен софтуер, кое ви спира сега да бълвате качествен такъв - ей го пича мие кенефи, а па ти се занимаваш със земеделие и смяна на масла.

Земеделието е щото идиократираха и храната. Смяна на масло е най-малкото, много по-сериозни ремонти правя. Ако имах подемник може би да се хващах да сменям основни агрегати.

Няма как, нямам бюджет като дедо философ, дето без него не може у гъза си да бръкне сам!

#37368 (ツ) Един от многото
Създадено на 26.04.2021, видяно: 953 пъти.
Rabin

Ганорникът е колосален, действа обратен подбор. Който не си намери работа при конкуренцията го издигат по йерархията. В резултат имаме каквото виждате. Почнахте един по един да си признавате за скумовините и ганорника, нищо че някой някъде случил на красива гана. Ей тоя маймунарник убива всякакъв вътък за работа, и дави ропчетата в 70% бюрокрация. Аз в ни една от двуцифреното число фирми дет съм бачкал не съм падал под 70 % простотии. Не визирам скатаването, имам предвид бумащината.

Сетих се за тая сценка от Apocalypse Now. И аз съм виждал ужаси на бюрокрацията и мен също ме "прониза диамант в каската" (чакай, че почвам да звуча като Захата).

Разбрах, че бюрокрацията е една "перфектна система" - клиентите доволни, шефовете доволни, ние скатаваме, трупаме кинти и инвестираме и си живеем живота. И спрех да споря за глупости.

Нема повече да ме видиш да споря за "добри практики" освен ако не ми се наложи да поддържам системата след 2 години, но предвид, че вече съм с job-hopper mentality, нема как това да се случи. :-D

#37369 (ツ) Rabin
Създадено на 26.04.2021, видяно: 953 пъти.
ragus
Rabin

значителен % от ъпдейтите е свързан с телеметрията

Не знам защо толкова хора се плашат от тая телметрия. Аз нямам какво да крия и ми е все тая, че събират данни за порното, което гледам.

Нямаш ли личен живот значи не си личност. Неслучайно у казармата ни правиха еднакви. В старите казарми дори няма врати по кенефите, тъй са проектирани. Сплотявало колектива.

#37372 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 26.04.2021 от Rabin, видяно: 943 пъти.
ragus

Абе, Рабине, то това твойто си е некъф фанатизъм, като ти чета поста. Сигур е доста болезнено по цел ден да цъкаш нещо дето мразиш от душа.

Ми няма лични данни, просто е решението, ни на дебиана, ни на изчадието. Едното търкаля клипчета по тубата, от дебиана пиша. Слаба машина е, подарена дето ме бъзикат тукашните бюджетници. Неудобството е, че превключвам, просто М$ ОС не става да псуваш ушевите оттам. Не е чак толкоз зле.

20 кинта е HDMI превключвател, ама като обадиха 10 кинта транспорт от Румъния и се отказах. Гана ме оптимизира да стана клошар, при толкоз страници изисквани я и сертификати.

Между другото - Скайп е криптиран за мене и тебе, ама за ушевия не е. Още Боко като беше кмет се разбуча, че иска достъп да може да ни слуша по скайпа. М$ му разрешиха.

Оттогава спрях да го ползвам интензивно. Дето се ограничавам кво лафя по телефона, ами вече и скайпа има уши при ушевите. Тия дето имат 2 сгради, едната колкото Пирогов.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

либертарянска трагедия по есхил в три части
2

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE