<bgdev />free

Вход Регистрация

Нямаше ме 1 месец в нета и се чувствам по-щастлив и здрав
0

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
#101083 (ツ) niggaboy
Създадено на 19.03.2024, видяно: 115 пъти.
palavrov
niggaboy

Аз съм много състрадателен, или поне бях, въпреки, че бях седераст на 20. Защо сега улевявам докато 40 ми чука на вратата?

Цялата тая доктрина - учих много, е даже съм учил официално за програмист, и какво от това?

После давай фирми, стартъпи, путкомайни - всичко се оказа едно преливане от пусто в празно. Направиш някой леф, поугоиш си гъзеца и това ли е смисъла на живота?

Явно съм идеалист по рождение и сега са чувствам като rebel wihtout a cause. Ясно ми е, че какъвто и строй да дойде, която и партия да дойде аз съм прекалено дребен за да променя нещо. Ясно ми е, че нокой няма да ме помни като умра. Но много ми се иска някак си хората да живеят по-добре. И ми се видяха по-добре и по-човечни като бях чаве. Та за кой да фъргаме, павларов, ей го идат избори по последна информация?

Е, общо взето си минал по същия път и ти. Все едно е за кого ще фъргаш. Ще спечели този за когото медиите кудкудякат от сутрин до вечер. Младостта винаги е идилия защото е безгрижна и някой друг се е грижил за теб докато станеш безсмъртен т.е. от 15 до 25-30 и ако минеш през този етап ще се кротнеш и ще започнеш да се самосъжаляваш. Няма как да всички да живеят добре. Такава ни е човешката природа. Да мислим за децата си, за роднините си, приятелите и т.н. а другите да го духат. Това ни е инстинкт заложен на толкова примитивно ниво, че почти никой не му обръща внимание а просто го приема за даденост. И като се видим в малко власт или притежание ще се постараем да го запазим за себе си и да го оставим в наследство. Това създава йерархия. Демокрацията и справедливостта не се вързват с йерархията. Всички си мислят, че равноправно означава да получат нещо в повече от това което имат в момента. Да знаеш някой който смята, че е равноправно да си раздаде имуществото без обществото да го мисли за побъркан? Гледай ги и политиците ни в какво са се превърнали - крадат като за последно все едно това откраднатото ще успеят да го изядат и да го изпият приживе? Даже Генчо се облизва да му падне някаква лесна лапаница, толкова голяма, че да не успее да я опука по курви. То той малко ме съмнява, че и малка да е пак няма а успее а я опука - с тези комплекси дето избива с толкова приказки какъв ебач е, като нищо може в действителност вече да не му става, язък, младо момче. Та на темата - колко човека знаеш да са построили училище? Да са дали стипендии на чужди деца да ги изучат? А допреди стотина години е имало такива - основно под турско. Сега няма. Да не се минат. За когото и да гласуваш нищо съществено няма да се промени. Сбъркан е модела и докато не се оправи нищо няма да се промени. В тази книжка е описано доста добре това което се случва днес - още преди 150 години. Ако искаш да си щастлив - прави деца, носи отговорност. Кат станеш на 60 няма да си самотен. Ей виж го Рабина вече почва да изтрещява, като него ли искаш да станеш? Набий им на децата в главите това което си научил. Ама хубаво го набий, че да го разберат. И се радвай на живота.

Усещам, че сме от една порода, обаче ти си по-напред чисто житейски, долу-горе май ни е 10 години разликата. А и имаш семейство, което би те подтиквало да вземаш по-различни от мен решения за основни проблеми (само Рабина не разбира това, той си живее в негова паралелна вселена). Понеже съм заседнал на компа сега ще отговоря културно в цитати :

Все едно е за кого ще фъргаш.

Години наред мислих същото, обаче по едно време си казах - не става така. Все едно, все едно и все ГЕРБ и накрая ДБ/ПП вземаха властта. 21-ва се политизирах силно, предполагам е свързано с процеса на чичасване. Ребата беше казал, че рано или късно трябва да си избереш в кой окоп ще си. И май е прав. Бях "норми", но нещо на нормитата не им се получава играта, все ни събуват гащите.

Младостта винаги е идилия защото е безгрижна и някой друг се е грижил за теб докато станеш безсмъртен т.е. от 15 до 25-30

Не беше при мен така, годините ми до 20 бяха най-мизерните, видях повече отколкото можех да понеса и си нося последствията. Точно там ми се родиха идеите "като няма справедливост, ще трябва да си направим".

Няма как да всички да живеят добре.

А може би все още не е открит начин? Това е като има ли Бог, няма ли.

Да мислим за децата си, за роднините си, приятелите и т.н. а другите да го духат.

Е този инстинкт при мен е повреден - мисля за близките си, но мисля и за другите. Разбираш ли чуек, аз съм отгледан с мисълта : "а как това е справедливо за другите". Това с какво се лекува?

Да знаеш някой който смята, че е равноправно да си раздаде имуществото без обществото да го мисли за побъркан?

Явно аз съм побъркан, сериозно ти казвам, мога и с 2 и 200. Все ми е тая стига да не живея сред общество от паразити с основна цел кой кого как да преебе.

Даже Генчо се облизва да му падне някаква лесна лапаница, толкова голяма, че да не успее да я опука по курви.

Генчо е всичко, което не е наред с обществото ни, той е продукт на гнилия капитализъм, западният култ към "аза", светият глист. Затова го храня винаги с много хъс и злоба.

Та на темата - колко човека знаеш да са построили училище? Да са дали стипендии на чужди деца да ги изучат?

Няма, йок. Аз се старая да дарявам тук и там, нали ме подиграва Генчу за това. Аз мисля, че трябва да даваш за да ти дадът. Но може би съм тъпа православна гъба :)

Сбъркан е модела и докато не се оправи нищо няма да се промени.

Съгласен, само главния архитект може да го оправи, ние нищо не можем да направим - вкарани са ни прекалено много депендънсита, ядене, въздух, подслон, ебане и се избиваме за да си ги набавим. Изначално сме с грешен дизайн.

Ей виж го Рабина вече почва да изтрещява, като него ли искаш да станеш?

Това ми е най-големия страх, че ще стана "Рабин на Витошка". Но въпреки многото ми опити не намирам подходяща женска, все някъде се засират нещата. Може би просто няма да го бъде.

#101084 (ツ) niggaboy
Създадено на 19.03.2024, видяно: 114 пъти.
Stilgar
niggaboy
Stilgar

За Лихтенщайн и т. н.

Добре, значи принципа на либертарианците е винаги I'm gonna make my own new object() with blackjack and hookers всеки път, когато не им изнася. Супер имагинерна работа чуек, направо детската градина.

Ще си платиш за доктор, ама отде поликлиника? Ще си платиш за образование, ама отде даскало? С вашите принципи всеки ще си има по една поликлиника и даскало колкото външен кенеф лично финансирани от него. Вие сте логическо отрицание на Съединението прави силата.

Ми пак не си разбрал, принципът на либертарианците е, че никой няма право да използва (физическа) агресия за да принуди друг да направи нещо. Примерно да плаща данъци. За целта трябва да можеш да се отпишеш без последствия, без да ти вземат къщата и нивата. И тогава нещата стават по-хубави щото царят се държи като цар, а не като тиранин. Е гледай, в Лихтенщайн никой не се отписва пък може като се отпише да се запише в Швейцария. Сега първо всякакви неща са били имагинерни преди да станат неимагинерни, кой би предположил преди 2000 години, че абсолютната монархия ще е почти изчезнала и че повечето страни ще се управляват от някви избрани с гласуване и то даже щели да гласуват и жените? Имагинерно ама ей го на. Второ, както казах - съществува. Ходил съм да го видя, там е.

Също ми е чудно ти в кой свят живееш. Частни болници има дори днес, при положение че има държавни просто щото са зле и въпреки че ще платят повече хората все пак ги посещават. В България, не в Лихтенщайн. Ако няма държавни просто ще има още повече частни. Няма нужда всеки да си има по 1 болница, какво сега да не би всеки да си има по 1 интернет доставчик? Същото и с даскалото не само че в момента има частни ами преди 150 години в османската империя хората сами са се организирали да си направят даскало на частно вместо да чакат държавата да им направи.

никой няма право да използва (физическа) агресия за да принуди друг да направи нещо

Тука се позасмях, викаш човеците като цяло са non-violent и това някак се случва от самосебе си? И ако реша да вкарам две бухалки на Генчу и да му взема 100-те хиляди лева доживотни спестявания останалите либертарианци как ще реагирате? Има ли съд и затвор при либертарианците?

Сега първо всякакви неща са били имагинерни преди да станат неимагинерни

Тъй, тъй, позитивното мислене води до материализация, за справка книгата/филма The Secret :)

Също ми е чудно ти в кой свят живееш. Частни болници има дори днес, при положение че има държавни просто щото са зле и въпреки че ще платят повече хората все пак ги посещават

Т.е. реално либертарианците ще се обединят и като едни амиши ще си направят частна болница. Окей, ясно. Тези от вас, които обаче не я харесват ще трябва да си направят тяхна with blackjack and hookers, понеже няма да има държавна алтернатива. Апропо, либертарианците малко ми намирисват, че могат да съществуват и като амишите - изцяло изолирани от държавата, но в територията й.

#101085 (ツ) niggaboy
Създадено на 19.03.2024, видяно: 114 пъти.
palavrov

Свободната воля е хубаво нещо докато не ти зашият два шамара.

Ей затова викам против запада и Украйна. Не съм русофил, не съм и путинист, обаче Путин в момента вкарва тея два задължителни шамара.

#101091 (ツ) Дон Реба
Създадено на 20.03.2024, видяно: 104 пъти.
niggaboy

въпреки, че бях седераст на 20. Защо сега улевявам докато 40 ми чука на вратата?

не си олевял споко, да си седераст не е дясно.

#101092 (ツ) Дон Реба
Последно редактирано на 20.03.2024 от Дон Реба, видяно: 103 пъти.
Stilgar

Ето, видя ли, съществува. Това е абсолютно достатъчно за да се опровергае тезата че не може да съществува.

ами то и СССР съществуваше, дори разви експанзията към космоса, какво от това? и за разлика от лихтенщайн СССР съществуваше истински, без да е част от по-голям организъм който го пази. аз и друг път съм казвал че гледам на европа като на японската империя, даймиотата са автономни, дори воюват помежду си, но не са независими а само автономни поданици на империята. европа е била доста подобно нещо, само дето няма император. в тая среда могат да съществуват всякакви нежизнеспособни елементи, защото са част от по-голям организъм. 20 човека могат да се разберат да са "либертарианци" в няква комуна и това по нищо няма да се отличава от лихтенщайн

#101093 (ツ) bobyb
Създадено на 20.03.2024, видяно: 103 пъти.
palavrov
niggaboy

Аз съм много състрадателен, или поне бях, въпреки, че бях седераст на 20. Защо сега улевявам докато 40 ми чука на вратата?

Цялата тая доктрина - учих много, е даже съм учил официално за програмист, и какво от това?

После давай фирми, стартъпи, путкомайни - всичко се оказа едно преливане от пусто в празно. Направиш някой леф, поугоиш си гъзеца и това ли е смисъла на живота?

Явно съм идеалист по рождение и сега са чувствам като rebel wihtout a cause. Ясно ми е, че какъвто и строй да дойде, която и партия да дойде аз съм прекалено дребен за да променя нещо. Ясно ми е, че нокой няма да ме помни като умра. Но много ми се иска някак си хората да живеят по-добре. И ми се видяха по-добре и по-човечни като бях чаве. Та за кой да фъргаме, павларов, ей го идат избори по последна информация?

Е, общо взето си минал по същия път и ти. Все едно е за кого ще фъргаш. Ще спечели този за когото медиите кудкудякат от сутрин до вечер. Младостта винаги е идилия защото е безгрижна и някой друг се е грижил за теб докато станеш безсмъртен т.е. от 15 до 25-30 и ако минеш през този етап ще се кротнеш и ще започнеш да се самосъжаляваш. Няма как да всички да живеят добре. Такава ни е човешката природа. Да мислим за децата си, за роднините си, приятелите и т.н. а другите да го духат. Това ни е инстинкт заложен на толкова примитивно ниво, че почти никой не му обръща внимание а просто го приема за даденост. И като се видим в малко власт или притежание ще се постараем да го запазим за себе си и да го оставим в наследство. Това създава йерархия. Демокрацията и справедливостта не се вързват с йерархията. Всички си мислят, че равноправно означава да получат нещо в повече от това което имат в момента. Да знаеш някой който смята, че е равноправно да си раздаде имуществото без обществото да го мисли за побъркан? Гледай ги и политиците ни в какво са се превърнали - крадат като за последно все едно това откраднатото ще успеят да го изядат и да го изпият приживе? Даже Генчо се облизва да му падне някаква лесна лапаница, толкова голяма, че да не успее да я опука по курви. То той малко ме съмнява, че и малка да е пак няма а успее а я опука - с тези комплекси дето избива с толкова приказки какъв ебач е, като нищо може в действителност вече да не му става, язък, младо момче. Та на темата - колко човека знаеш да са построили училище? Да са дали стипендии на чужди деца да ги изучат? А допреди стотина години е имало такива - основно под турско. Сега няма. Да не се минат. За когото и да гласуваш нищо съществено няма да се промени. Сбъркан е модела и докато не се оправи нищо няма да се промени. В тази книжка е описано доста добре това което се случва днес - още преди 150 години. Ако искаш да си щастлив - прави деца, носи отговорност. Кат станеш на 60 няма да си самотен. Ей виж го Рабина вече почва да изтрещява, като него ли искаш да станеш? Набий им на децата в главите това което си научил. Ама хубаво го набий, че да го разберат. И се радвай на живота.

Те по турско са си правили училища, защото държавата няма да им ги направи. Нещо като либертарианския рай на Стилгар.

#101098 (ツ) Stilgar
Създадено на 20.03.2024, видяно: 100 пъти.
niggaboy

никой няма право да използва (физическа) агресия за да принуди друг да направи нещо

Тука се позасмях, викаш човеците като цяло са non-violent и това някак се случва от самосебе си? И ако реша да вкарам две бухалки на Генчу и да му взема 100-те хиляди лева доживотни спестявания останалите либертарианци как ще реагирате? Има ли съд и затвор при либертарианците?

Разбира се че ще има, но също така освен съдът и затвора Генчу ще може да те застреля със законния си калашник още като прескочиш оградата на имота му.

niggaboy

Също ми е чудно ти в кой свят живееш. Частни болници има дори днес, при положение че има държавни просто щото са зле и въпреки че ще платят повече хората все пак ги посещават

Т.е. реално либертарианците ще се обединят и като едни амиши ще си направят частна болница. Окей, ясно. Тези от вас, които обаче не я харесват ще трябва да си направят тяхна with blackjack and hookers, понеже няма да има държавна алтернатива. Апропо, либертарианците малко ми намирисват, че могат да съществуват и като амишите - изцяло изолирани от държавата, но в територията й.

Значи принципно някои ще се обединят като амиши в което няма нищо лошо, но повечето ще се обединят като капиталисти. Всичките частни болници в София и Пловдив не съм забелязал да се управляват от амиши. Не знам какъв е тоя стокхолмски синдром дето те кара да не виждаш очевидния факт, че съществуват много частни неща дори в образованието и здравеопазването, а да не говорим че има области с буквално 0 държавни неща. И някак си хората на частно са се обединили и са ги направили и няма държавна алтернатива, но пък има 100 частни. Между другото когато държавата се намеси алтернативите стават по-малко така че който не му харесва ще има повече алтернативи отколкото ако имаше държавна такава. Съществуването на дори 1 частна означава тотален и абсолютен провал на държавата, ако се справяше само малко по-зле от частника нямаше да съществува нито една частна алтернатива - https://en.wikipedia.org/wiki/Crowding_out_(economics)

#101101 (ツ) Дон Реба
Създадено на 20.03.2024, видяно: 96 пъти.

амишите по отношение на насилието не го допускат дори при самозащите, което е една идея по-мъдро от либертарианската позиция. разделянето на насилието на "агресия" и "защита" е загубена кауза. разни папагали обичат да повтарят как истината е посредата, но в повечето случаи не е, истината е в някой край, средата е истина само когато се две отделни "истини" влизат в конфликт. аз смятам че насилието и агресията е нещо нормално и неизбежно, но ако някак си стане чудо и се изгради общество в което агресия няма, то ще е като на амишите, а не няква утопия със "законен калашник" и тн.

#101102 (ツ) Rabin
Последно редактирано на 20.03.2024 от Rabin, видяно: 92 пъти.
Евлампи
Rabin

Не искам деца

Киселко е грозденцето, а :)

Бай гол свирец, допускам да си девствен, като те гледам колко си смотан.

Най-голямото пилене в живота е от женските га искат дете. Само че "обществото" е решило, че студентският живот задължително тряя да включва лекции, упражнения и учене през деня, и фърляне на кюмюр на гарата през нощта. Е не, мерси. Ни щъ. После попадах все на моми пълни боклуци по характер. Чак на частопрома ми се бъркаше, без да ме пита.

Това не е цивилизация, това е тъпа сган, дето си реве за сетния чук. Е гледай тукашните боклуци. Ходят с метални тръби до дома му, он ходи на фитнес, лендзи се на мене.

Кво да му дам на туй дете? Живот в ганорник, 70% данъци, 40+ години гърбене, после в кофите? Това ви предстои.

#101103 (ツ) Rabin
Създадено на 20.03.2024, видяно: 92 пъти.
Дон Реба

амишите по отношение на насилието не го допускат дори при самозащите, което е една идея по-мъдро от либертарианската позиция. разделянето на насилието на "агресия" и "защита" е загубена кауза. разни папагали обичат да повтарят как истината е посредата, но в повечето случаи не е, истината е в някой край, средата е истина само когато се две отделни "истини" влизат в конфликт. аз смятам че насилието и агресията е нещо нормално и неизбежно, но ако някак си стане чудо и се изгради общество в което агресия няма, то ще е като на амишите, а не няква утопия със "законен калашник" и тн.

И данък търкане на зъби, баба ти го е плащала, най-нормалното нещо, маматидебапростатафостата!

#101104 (ツ) Дон Реба
Създадено на 20.03.2024, видяно: 90 пъти.

рабине, да цитирам грузинеца "заткнись сука когда мужики разговаривают"

#101105 (ツ) Rabin
Създадено на 20.03.2024, видяно: 89 пъти.
Дон Реба

рабине, да цитирам грузинеца "заткнись сука когда мужики разговаривают"

Дедотията у Туче прави по - смислени разговори. Никви мужики не сте, остарял си преждевременно, вероятно натоварването със С++ ти е изпило мозъжийницата.

Те Професора ви го каза - няма ляво няма дясно, Вацев вика либертарианство и евроатлантизъм е гумен кокал.

Само най-тъпите вярвате в тия учени думички. Докато римските сенатори се любували на красота и презадоволеност, варварите нахлули без съпротива, и ги изклали.

Съвсем реален шанс има да умреш от нож в гърлото, в тъмна доба. Ще се молиш за чука.

Деба бройлерите!

#101107 (ツ) palavrov
Създадено на 20.03.2024, видяно: 85 пъти.
Stilgar
palavrov

Стилгаре, ти нали знаеш, че историята не познава демокрация задържала се повече от няколко стотин години (с изключение на една)? Всички досега или са се изродили обратно до монархия/империя или са били пометени от от не демократичните си съседи. Свободната воля е хубаво нещо докато не ти зашият два шамара. Познай какво се случва след седмица глад и бой? Ще ти кажа - човека става животно. Беше го казал някой от съветските дисиденти заточен в Гулаг. Да се надяваме, че няма да се наложи да си нападаме комшиите за храна за децата си. Защото ако се наложи няма да е останало нищо либертарианско в теб.

И аз като теб съм бил в Лихтенщайн - нищо особено. Австрия по ме кефи - по точно Тирол. Бил съм и в най старата демокрация - пълна с МОЛ-ове.

Ето, видя ли, съществува. Това е абсолютно достатъчно за да се опровергае тезата че не може да съществува.

И демокрациите съществуват, а едно време ще ти се смеят ако им обясниш такова нещо. Дори да идеш в едновремешните демокрации пак ще ти се смеят като разберат концепцията за представителна демокрация и като им кажеш, че всеки може да гласува.

Колкото Лихтенщайн е пример за успял глобален либертарианизъм, толкова и Сан Марино е пример за хилядолетна демокрация. Махали. Останали да съществуват в периферията на събитията и безинтересни за завладяване от съседите им. Ако това ти е доказателството, че някаква ялова идея всъщност работи какво да кажем за остатъка от света където не работи?

Като споменаваш правото за гласуване - нали знаеш едно време кой е имал право да гласува? Гражданина! А робът не е имал право. Защо? Защото гражданина носи отговорност за действията си а за роба отговорността я носи господарят му т.е. някой гражданин. Същото е и правото на жените да гласуват - особено там където тежестта на всеки глас се измерва с количеството на притежаваната земя т.е. аристокрацията. И ако не си се усетил точно тук е заровено кучето - феодализма също е демокрация, само, че не се гласува на калпак ами на кв. метър ... като си постигнал повече и гласът ти тежи повече ... то и в момента е така - който владее повече медии на практика контролира повече вот. Т.е. въртим сучем - все стигаме до това, че силата определя правото, което пък решава бъдещето. А ти си тръгнал да скачаш срещу му с доказано импотентни и неработещи концепции.

#101108 (ツ) palavrov
Създадено на 20.03.2024, видяно: 81 пъти.
niggaboy

Няма как да всички да живеят добре.

А може би все още не е открит начин? Това е като има ли Бог, няма ли.

Бог е инструмент за заробване и контрол. Един цитат от едно от детските анимационни филмчета които пусках на детето:

"Дори и най окаяното същество, се чувства по добре, като види по окаяно от себе си"

т.е. по вектора качество на живот винаги ще има има по добре или по зле спрямо там където си. Това е все едно да живееш в свят в който няма посоки, няма напред назад, наляво надясно, нагоре надолу. Уравновиловката е човеко ненавистна. Не бива да я има. Напротив. За да има прогрес, трябва да има голямо неравенство - това мотивира прецаканите да се борят за нещо по хубаво. Както видя в мишия рай - живота е борба. Затова се майтапя, че благоденствието е най големият житейски парадокс - цял живот го гоним и като го постигнем то ни убива. И да те светна кое е най голямото щастие - правнуци.

niggaboy

Да мислим за децата си, за роднините си, приятелите и т.н. а другите да го духат.

Е този инстинкт при мен е повреден - мисля за близките си, но мисля и за другите. Разбираш ли чуек, аз съм отгледан с мисълта : "а как това е справедливо за другите". Това с какво се лекува?

С деца. С отговорности. С цинизъм - той си идва сам с годините и разочарованията. Смени си концепцията от "а как това е справедливо за другите" на "не прави на другите това което не искаш да ти правят на теб".

niggaboy

Сбъркан е модела и докато не се оправи нищо няма да се промени.

Съгласен, само главния архитект може да го оправи, ние нищо не можем да направим - вкарани са ни прекалено много депендънсита, ядене, въздух, подслон, ебане и се избиваме за да си ги набавим. Изначално сме с грешен дизайн.

Всъщност можем. Достатъчно е да ни има и да не се подхлъзваме в посока самоунищожаване било то с изпедерастяване, било то със загуба на уменията за оцеляване. Другото е въпрос на време и итерации.

#101112 (ツ) Дон Реба
Създадено на 20.03.2024, видяно: 72 пъти.
niggaboy

А може би все още не е открит начин? Това е като има ли Бог, няма ли.

има "открити" поне два начина, и двата са описани в романи. единия е в "прекрасния нов свят", а другия е в трилогията "небесните господари". и двата обаче разчитат на значителна хардуерна намеса в човешката природа. "прекрасния нов свят" е доста по оптимистичен, защото поне съдбата на хората е в ръцете на други хора, мъдри и много способни. соросятата се опитват да реализират и двата, па който стане. ако толкова не може да преглътнеш хората да не живеят добре, соросящината и евроатлантизма е правилния избор. и двата начина да речем са условно принципно възможни, особено тоя в "господарите". ако соросятата не се бяха осрали още на сегашното ниво (което е доста преди да стигнем дори на подстъпите към утопията), можеше да им се даде шанс, но те изтърваха юздите и сега имаме нещо като машината за хранене на работници в "модерни времена".

ако не ти се четат целите книги, всяка индоктринираща книга има поне един разговор в който същината е набита в компресиран вид.

прекрасния нов свят

господарите

#101113 (ツ) palavrov
Създадено на 20.03.2024, видяно: 70 пъти.
Дон Реба
niggaboy

А може би все още не е открит начин? Това е като има ли Бог, няма ли.

има "открити" поне два начина, и двата са описани в романи. единия е в "прекрасния нов свят", а другия е в трилогията "небесните господари". и двата обаче разчитат на значителна хардуерна намеса в човешката природа. "прекрасния нов свят" е доста по оптимистичен, защото поне съдбата на хората е в ръцете на други хора, мъдри и много способни. соросятата се опитват да реализират и двата, па който стане. ако толкова не може да преглътнеш хората да не живеят добре, соросящината и евроатлантизма е правилния избор. и двата начина да речем са условно принципно възможни, особено тоя в "господарите". ако соросятата не се бяха осрали още на сегашното ниво (което е доста преди да стигнем дори на подстъпите към утопията), можеше да им се даде шанс, но те изтърваха юздите и сега имаме нещо като машината за хранене на работници в "модерни времена".

ако не ти се четат целите книги, всяка индоктринираща книга има поне един разговор в който същината е набита в компресиран вид.

прекрасния нов свят

господарите

Малка но мъдра или силна група, която да ръководи всички в правилна посока е още една форма на елитаризъм или йерархия. Вари го, печи го, не може да се избяга. Борбата на всички се свежда до - стани да седна. Няма лошо - важното е, че има борба.

#101118 (ツ) Дон Реба
Създадено на 20.03.2024, видяно: 63 пъти.

кой ти говори за равенство, ти мирното благоденствие първо докарай, то дори това не може

#101121 (ツ) niggaboy
Последно редактирано на 20.03.2024 от niggaboy, видяно: 58 пъти.
Дон Реба
niggaboy

въпреки, че бях седераст на 20. Защо сега улевявам докато 40 ми чука на вратата?

не си олевял споко, да си седераст не е дясно.

Възможно е да съм South Park Republican

Parker and Stone are often speculated to be libertarians

Като не е ясно кой какъв е - пиши го либертарианец.

#101122 (ツ) niggaboy
Създадено на 20.03.2024, видяно: 58 пъти.
Stilgar

Разбира се че ще има, но също така освен съдът и затвора Генчу ще може да те застреля със законния си калашник още като прескочиш оградата на имота му.

Т.е. силовите ви правила са като в дивия запад, интересно. То и в Тексас може така в момента, но ще трябва да се доказваш, че не си го застрлял преди да е прескочил оградата

Stilgar

Значи принципно някои ще се обединят като амиши в което няма нищо лошо, но повечето ще се обединят като капиталисти. Всичките частни болници в София и Пловдив не съм забелязал да се управляват от амиши. Не знам какъв е тоя стокхолмски синдром дето те кара да не виждаш очевидния факт, че съществуват много частни неща дори в образованието и здравеопазването, а да не говорим че има области с буквално 0 държавни неща. И някак си хората на частно са се обединили и са ги направили и няма държавна алтернатива, но пък има 100 частни. Между другото когато държавата се намеси алтернативите стават по-малко така че който не му харесва ще има повече алтернативи отколкото ако имаше държавна такава. Съществуването на дори 1 частна означава тотален и абсолютен провал на държавата, ако се справяше само малко по-зле от частника нямаше да съществува нито една частна алтернатива - https://en.wikipedia.org/wiki/Crowding_out_(economics)

Добре, тая романтика кога очакваш да придобие някакво реално измерение в България? Либертарианците за коя партия фъргат докато не се отцепят от държавата?

#101123 (ツ) niggaboy
Създадено на 20.03.2024, видяно: 58 пъти.
palavrov

Бог е инструмент за заробване и контрол. Един цитат от едно от детските анимационни филмчета които пусках на детето:

"Дори и най окаяното същество, се чувства по добре, като види по окаяно от себе си"

т.е. по вектора качество на живот винаги ще има има по добре или по зле спрямо там където си. Това е все едно да живееш в свят в който няма посоки, няма напред назад, наляво надясно, нагоре надолу. Уравновиловката е човеко ненавистна. Не бива да я има. Напротив. За да има прогрес, трябва да има голямо неравенство - това мотивира прецаканите да се борят за нещо по хубаво. Както видя в мишия рай - живота е борба. Затова се майтапя, че благоденствието е най големият житейски парадокс - цял живот го гоним и като го постигнем то ни убива. И да те светна кое е най голямото щастие - правнуци.

Т.е. и ти като Мъск - трябва да има яко конкуренция иначе няма човешки прогрес. Ми не съм съгласен. Точно това бих искал да изчезне, ако не изчезне, то сме просто глисти на лайно, сбирщина маймуни.

Предполагам си атеист, какво става ако пътуваш в самолет, който ще се разбие след 5 минути?

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Нямаше ме 1 месец в нета и се чувствам по-щастлив и здрав
0

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE