<bgdev />free

Вход Регистрация

Честита Трета Световна
7

0 1 2 3 4 ....259 260 261 262 263 ....521 522 523 524 525 ....552 553 554 555 556 ....580 581 582 583 584
#100403 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 16.03.2024 от Един от многото, видяно: 264 пъти.
niggaboy
Един от многото

soidere - те ти нова снимка за форума.

My picture

Само да приключа работа, понеже РАБОТЯ, а не съм БЕЗРАБОТЕН като ЕВГЕЙНИЙ и ще помпам AI-а с вход на имиджи. Благодаря ти много! Откога чакам нови снимки 😘

Изчисти го това огледало ве!!! Това сперма ли е, кво е. Сигурно пак си си лъскал бастуна докато си гледаш "бицепсите" в огледалото. "Бахти ръките чуек, бахти ръките...".

И още нещо - в Овча Путка ТЕЦ нямате ли да го ева. Не ми прилича на резервен бойлер. Също душ кабините събират страшен мухъл, това е най-отвратителното нещо за баня. Чувал съм, че от мухъл се ставало мухльо, ама... nevermind.

По-лошо, петната може да са от паста за зъби. Требва да поизмия тук там, но на мен не ми пречи особенно.

А и най-много да доведа по некоя друга ковра, а те не влизат в банята и не са придирчиви и без тва.

Човек - над година съм в тоя апартамент, а още не съм канил хора на гости (освен курви за секс), ама май и нема да каня скоро. Вече не правя купони кат едно време дет съм избухвал в дискотеките и около мене е мангалския оркестър, а и не пия също почти.

Ся съм се отдал на четене, тренировки, безработица и лесни пари. В края на годината ще излизам от безработицата с некое ново контрактче, ама ся - докторантурката да добутам.

Специално си земах апартамент без ТЕЦ, та да не се вкарвам в излишни "парно разходи". Топлим се с печка - ефективно и евтино е. Имам и климатик, ама трябва да го сменям, че дига шум, а и е монтиран по начин дето капе на съседите (не че ми пука особенно).

Един авер ме отвори за климатик за 2-5 бона дето отоплява цяло жилище, ама изсушавал въздуха, та май ще си остана на печки. 🤔 А бойлерчето си е екстра - ново е, че стария (наследен) бойлер проби и трябваше да се сменя. А тоя си го държа включен постоянно и си имам топла вода.

Екстра е - а и глей. Туй апартаментче го взех за 54k€ (аре 60 с всички разходи и първия ремонт) + с наема (6k лв.) си направих нов ремонт + си накупих некви неща.

Сега мога да го продам за:

154 000 EUR (и моя е на 6-ти и горе долу изглежда тъй).

Бахти надутите цени им еба макята - требва да си идиот за да дадеш такива пари... чакам да почнат да ни ебат имигрантите та да паднат малко цените до нещо по-реално...

П.П. А глей къв лукс получаваш за 110k€ (квадрат за 1700€ квадрата). 😎 Далаверка си е!

#100404 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 16.03.2024 от Един от многото, видяно: 259 пъти.
palavrov
niggaboy
palavrov

Осъзнато ли не баш ние сме се надупили вече ... ипотечка, почивки, нова кола ... т.е. приличен стандарт на живот който те е впримчил и няма отказване от него - съответно си готов да преглътнеш неща които при други обстоятелства не би ги преглътнал.

Чуек, откровено ти казвам - аз съм от спестителите. Живея в собствено жилище (на 50м от витошка, Евгейний, не като теб на 50м от циганската махала), но не карам кола. Почивам на балканите, не съм пригоден за екзотични дестиниции. Съответно понеже съм калпав инвеститор съм нещо като антипода на олигофрените от forum.investor.bg, а именно кеша мухляса. Мисля, че загубите ми от инфлацията са повече от доживотните спестявания на Евгейний.

Да държиш прекалено много кеш си е набутка, имаш средно 3-4% инфлация като е ниска, да не говорим, че от ковида досега май е между 50 и 100% т.е. ако не ти се инвестира в рискови инвестиции дори където имаш над 10% възвръщаемост дори да купуваш злато или имоти е по добре отколкото да ти се стопяват парите заради печатниците на долари и евра. При нас е лесно, успявахме да изхарчим почти всичко по разточителни двумесечно почивки лятото. Като ни заключи ковида спестихме доста пари и набързо купихме един приличен апартамент в хубав квартал в Брюксел - около нас са предимно имото на посолства и дипломати - и то с фискирана лихва от 1.3% т.е. в момента инфлацията работи за мен. И пак ще трябва да инвестирам в нещо, че взе да се събира кешовица ... ама ще хвана Ребата да дава акъли като се видим лятото да му дегустираме бирите :)

Шми обясниш ли кат на лаик дет "никога не е инвестирал" как "инфлацията ти яде парите", щото много често го чувам тоя лаф от некви папагали, па некак си не мога да си го представя.

Значи 1$ става 70c ли? 😏

Или ще кажеш:

"Не бе тъпак - покупателната способност на 1$ намалява!"

Един дълбоко уважаван човек от мен, вече покойник е написал следното за инфлацията:

My picture

Т.е. има "инфлационни" (т.е. надути) стоки. И съжелявам пич, ама ако ще и да имаш 100% възвращаемост в инвестициите и ги дадеш за тоя луксозен апартамент си ИДИОТ и нема да ти е виновна инфлацията, че ти е "изяла парите"... 😏

Той и друго нещо е казал - ама обясни го тва на взискателните български пички:

My picture

Ако се навиеш на женския акъл да си земеш луксозен Гето апартамент в Лозенец за 335k€ трябва да смениш жената или тя да те смени щото си ТЪП!

Той и Илчовски тука си обяснява - да не купуваш инфлационни стоки, дето местните схемаджии и спекуланти надуват яко цените, ама народеца е ПРОС ТАРИКАТ и купува... 😏

#100405 (ツ) Един от многото
Създадено на 16.03.2024, видяно: 256 пъти.

За това и предпочитам еврейките - въпреки, че не са най-красивите... имат финансова култура и много ще те хранят, ако тръгнеш да купуваш надути имоти.

Аа връщам си думите назад - Top 30 Jewish Actresses (Натали Портман, Скарлет Йохансон, Дженифър Конъли, Кат Денингс). 😏

#100406 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 16.03.2024 от Един от многото, видяно: 252 пъти.
soidere

Абе, не е ли бедняшко да носиш шушляково яке, или ти защото си шушляк ти е позволено?

Умът ви не побира "гето модата".

Имам кожено яке за 400 лв. или повече беше, но си ходя с туй яке, щото е по Гето.

Трябва да ходиш по-бедняшки за да се впишеш в квартала, и за да си OG.

Тва е кат модата със "скъсаните дънки", ако не разбираш - нема как да разбереш.

Само като излизам от квартала нося по-нормални дрехи. На лекции ходя и с костюмче, но ме е срам - предпочитам да си ходя като гето OG! 😎 Нема за какво да впечатлявам студентки - ходя си по коври!

#100412 (ツ) Дон Реба
Създадено на 16.03.2024, видяно: 245 пъти.
Един от многото

Т.е. има "инфлационни" (т.е. надути) стоки.

единьо, тоя мъдрец е живял и разсъждавал по времената когато не печатаха долари с тирове и не емитираха дълг със скорост 20% на година. между другото америка има още един период със сериозна инфлация - веднага след премахване на златния стандарт. тогава инфлацията е била от чисто недоверие "ей сега ще се разпищолят и ще ни удавят в хартия". но не са се разпищолили и инфлацията изчезва. сега е точно обратното - разпищолили са се, но поради десетилетията надеждност хората още имат доверие. а големите играчи които нямат доверие, продават бавно, за да не предизвикат паника.

#100414 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 16.03.2024 от Един от многото, видяно: 242 пъти.
Дон Реба
Един от многото

Т.е. има "инфлационни" (т.е. надути) стоки.

единьо, тоя мъдрец е живял и разсъждавал по времената когато не печатаха долари с тирове и не емитираха дълг със скорост 20% на година. между другото америка има още един период със сериозна инфлация - веднага след премахване на златния стандарт. тогава инфлацията е била от чисто недоверие "ей сега ще се разпищолят и ще ни удавят в хартия". но не са се разпищолили и инфлацията изчезва. сега е точно обратното - разпищолили са се, но поради десетилетията надеждност хората още имат доверие. а големите играчи които нямат доверие, продават бавно, за да не предизвикат паника.

Прав си Реба - то и Бъфет и Мънгър не са случайни. Дедото на Бъфет май беше некъв главен съдия в града, па и двамата имат айдукатски опит и са знаели кои фирми в съдебни дела, ще ги спечелят и са си накупили техни акции. А бе - тарикатчета.

Но и за инфлацията си прав - аз за туй си продадох ETF-ите, нищо че S&P500 ОЩЕ расте. Щото хамериканците са се надценили.

Въпреки, че предизвикаха сериозна криза в ЕС и ЕС им станаха клиентела (за газ и др.) та хамериканската икономиката ще се стабилизира според мен. Но осъзнах, че това че хамериканците са тарикати, не значи, че аз съм тарикат за туй че инвестирам в техни акции - кат нищо могат да ми гепят парите (правейки едно зануляване на S&P500) и да го духам.

Май Ганя си е правоверно еврейче - ще си бутам парите в злата и емоти. Нещо което ръка да види и око да пипне.

Но най-накрая помъдрях и разбрах какво е имал предвид Насимката в следната ситуация:

Насимката бил на среща с инвеститорчета дето го питали:

"Господин Талеб - оптимисти ли сте за развитието на пазара?" - попитали инвеститорите

"Да, S&P500 ще расте, има благоприятни тенденции за пазара!" - отговорил Насим

"А как ще обясните пазарните си позиции. Все пак сте short-нали S&P500?" - попитали инвеститорите

"Ами просто растежа на S&P500 е бавен, докато падането на индекса е бързо, тъй че въпреки, че тенденцията е благоприятна. Short-вайки S&P500 аз мога да загубя пари бавно, но щом индекса се срине мога да съм на голяма печалба." - отговорил Насим

Тва верно е стратегийка по-хитра от Dolars Cost Average. 😎

П.П. Stilgar-e ако искаш - включи се да обясниш как точно бачка short-ването, щото не съм го правил, а и не ми се чете...

#100417 (ツ) Дон Реба
Създадено на 16.03.2024, видяно: 236 пъти.
Един от многото

Май Ганя си е правоверно еврейче - ще си бутам парите в злата и емоти.

ако искаш купувай антибиотици или нафта или патрони, инфлацията засяга всичко. в краткосрочен план нещо може да е надценено, имотите в момента вероятно са, и златото дори, но в дългосрочен това е без значение. аз не купувам имоти първо защото искат грижа и второ защото е тромава процедура.

#100418 (ツ) Дон Реба
Създадено на 16.03.2024, видяно: 230 пъти.

хахахахахаха това кърти, 16 годишна гимназистка пуснала в тикток клипче агитиращо за афд, нещо от типа "смърфовете и германия имат нещо общо - сини са", и директора на училището викнал полиция хахахахаха

#100419 (ツ) Един от многото
Създадено на 16.03.2024, видяно: 224 пъти.
Един от многото
palavrov
Един от многото

soidere - те ти нова снимка за форума.

My picture

Мислих да махам брадата, ама брадаря ме уеди да си направя катинарче.

Нищо не разбираш, това е твоя човек:

Mr. Inbetween

И сериала го бива!

Mr. Inbetween - екстра.

Кат се върна днеска от тренировката ще го пробвам.

Немам време за нови сериалчета за жалост.

Иначе може да мязам и на тоя пич.

My link

In the name of Kane! Peace through Power! Down with GDI! Кой не скача е червен!

#100444 (ツ) palavrov
Създадено на 16.03.2024, видяно: 195 пъти.
#100445 (ツ) niggaboy
Създадено на 16.03.2024, видяно: 190 пъти.
#100446 (ツ) niggaboy
Създадено на 16.03.2024, видяно: 187 пъти.
Един от многото
Един от многото
palavrov
Един от многото

soidere - те ти нова снимка за форума.

My picture

Мислих да махам брадата, ама брадаря ме уеди да си направя катинарче.

Нищо не разбираш, това е твоя човек:

Mr. Inbetween

И сериала го бива!

Mr. Inbetween - екстра.

Кат се върна днеска от тренировката ще го пробвам.

Немам време за нови сериалчета за жалост.

Иначе може да мязам и на тоя пич.

My link

In the name of Kane! Peace through Power! Down with GDI! Кой не скача е червен!

My picture

#100502 (ツ) palavrov
Създадено на 16.03.2024, видяно: 159 пъти.
niggaboy
palavrov

Experience: my dog underwent gender reassignment surgery

Е са тва е хемафродитски случай, не го преписвай на джендърите.

Ти да не мислиш, че съм го чел :-D

Просто народа толкова изтрещя, че вече нищо не ме учудва … Содом и Гомор ряпа да ядат …

#100537 (ツ) niggaboy
Последно редактирано на 17.03.2024 от niggaboy, видяно: 141 пъти.

Руснаците да си водят бележки, ето така се прави мазна пропаганда. Пращаш тетката да показва бтр-и и украинска икономика, да е ясно къде са всичките 70 милиарда от сращ и 30-те милиарда от европейския :

Ако не знаех, че украинците са световни шампиони по корупция, бих изкълвал тая пропаганда барабар с кокалите като един истински рабиняк.

#100540 (ツ) Baj_boeb
Създадено на 17.03.2024, видяно: 136 пъти.
niggaboy

Руснаците да си водят бележки, ето така се прави мазна пропаганда. Пращаш тетката да показва бтр-и и украинска икономика, да е ясно къде са всичките 70 милиарда от сращ и 30-те милиарда от европейския :

Ако не знаех, че украинците са световни шампиони по корупция, бих изкълвал тая пропаганда барабар с кокалите като един истински рабиняк.

СМЪРТ ЗА АМЕРИКА

СМЪРТ ЗА АМЕРИКА

СМЪРТ ЗА АМЕРИКА

СМЪРТ ЗА АМЕРИКА

СМЪРТ ЗА АМЕРИКА

#100587 (ツ) bobyb
Последно редактирано на 17.03.2024 от bobyb, видяно: 115 пъти.
niggaboy

Руснаците да си водят бележки, ето така се прави мазна пропаганда. Пращаш тетката да показва бтр-и и украинска икономика, да е ясно къде са всичките 70 милиарда от сращ и 30-те милиарда от европейския :

Ако не знаех, че украинците са световни шампиони по корупция, бих изкълвал тая пропаганда барабар с кокалите като един истински рабиняк.

Е и? Сенатор Греъм си го каза директно в това филмче - инвестираме за унищожението на руZZия, без да губим нито един войник, страхотна сделка.

#100593 (ツ) niggaboy
Създадено на 17.03.2024, видяно: 102 пъти.

Бобито и той хитър, трепе руснаци с американски данъци.

#100597 (ツ) bobyb
Създадено на 17.03.2024, видяно: 98 пъти.
niggaboy

Бобито и той хитър, трепе руснаци с американски данъци.

Ставаме двама. :-D

#100696 (ツ) Дон Реба
Създадено на 18.03.2024, видяно: 74 пъти.
#100699 (ツ) palavrov
Създадено на 18.03.2024, видяно: 58 пъти.
0 1 2 3 4 ....259 260 261 262 263 ....521 522 523 524 525 ....552 553 554 555 556 ....580 581 582 583 584

Честита Трета Световна
7

AsmBB v3.0 (check-in: a316dab8b98d07d9); SQLite v3.42.0 (check-in: 831d0fb2836b71c9);
©2016..2023 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE