<bgdev />free

Вход Регистрация

Колко често ви се карат на работа?
0

0 1
#46705 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 15.10.2021 от Един от многото, видяно: 728 пъти.

Ей преди малко имах един call с колега и клиенти-немци и колегата ми тръгна да ги пита некви въпроси за детайли по проекта (ама яко детайли дето може да ги обсъждаме 5 часа без да стигнем до финала) и тея се изнервиха, че им губим времето, та имаше размяна на хранеж между двете страни (аз повечето време си цъках некви други неща и отвреме навреме участвах като арбитър).

И в крайна сметка се разбра, че искат да им покажем нещо, дето после ще ни кажат да преправим поне 3 пъти + анулираха една промяна дето аз я правих 1-2 седмици (отне ми 2 часа да я направя, но това ми беше работата за 1-2 седмици).

Та да питам - колко често ви се карат на работа и на какви теми?

Колегата ми правилно искаше да разясни детайлите и да ни спести повторна работа (макар да ми се струва, че е по-мързелив и от мен), но явно не е наясно с корпоративната политика. Казах му, че явно са ни взели за "code monkeys" и искат да въртим там некъв геврек и да дупчиме софтуера, пък каквото стане (явно всички симулираме работа):

My picture

Колегата ми напомни за Захата - и той горкият и заблуденият спореше за некви "добри практики", а не разбираше, че не "добрата работа" е крайната цел, а "да се вземат едни кинти".

Ако на Захата му беха анулирали 1-2 седмици работа сигурно щеше да получи "черепно-мозъчно-нервозна криза на гръбначния мозък" (сигурно така е изперкал първоначално), а аз сега ще пия една биричка, ще се разходя до мола и ще благодаря отново на Господ, че съм в Outsourcing сферата. 😀

#46706 (ツ) gat3way
Създадено на 15.10.2021, видяно: 725 пъти.

Значи аз без никога не съм бачкал за аутсорсинг сферата през цялото време се чувствам точно по този начин, голяма мистерия.

#46707 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 722 пъти.

Ее аз съм бачкал единствено в сфери "Услуги" (т.е. доработваме съществуващ софтуер за клиента) и "Outsourcing" (продават ме някъде като елитна ковра за всекви видове гаври и извращения), та за това съдя по тях - нз как е по-другите сфери, но може да е същото. 🙂

#46709 (ツ) Дон Реба
Създадено на 15.10.2021, видяно: 718 пъти.

е кво като се преправи,нали ще ги дерете, то ако клиентите могат да ти го дефинират всичко до буква,че да пуснат един ВБ и да си го нацъкат сами

#46710 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 713 пъти.

Е да - и на мен това ми е мисълта. Като ми тече заплатата - да ни карат да преправяме, колкото искат.

Колегата ми обаче нещо се е "идеализирал" и иска да го напишем тоя софтуер, и явно не разбира, че колкото повече ги натиска, толкова повече те си го връщат на нас, и изкарват нас мързеливи - което си е така (а "клиента винаги е прав", особенно когато ръси една торба с пари). Тая система е идеално измислена и смазана да работи бавно и полека и всеки да си симулира работата... нема нужда да се насилва с "добри практики", "оптимизация на процесите" и т.н.

#46712 (ツ) gat3way
Създадено на 15.10.2021, видяно: 712 пъти.

Значи добре е поне един да има дето да може възторжено да говори за добрите практики, това е ценно умение определено, аз не бих го съжалявал тоя пич определено, това е изкуство което трудно се овладява като хората това ей така натурално да ти иде без да се насилваш нещо.

#46713 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 705 пъти.

Ее, едно е да им говориш за добри практики, друго е да се опитваш да ги enforce-ваш, като ти кажат НЕ. А и като говориш нали трябва да си знаеш публиката - дали е "оо това звучи яко" или "аре правим го".

Аз ги видях немците, че са "оо това звучи яко" - пуснах им един имейл с некви архитектури с чертички и добри практики, Cloud Architect-a ми каза "оо това звучи яко дай другата седмица да го обсъдим на среща", обсъдихме го и той каза "оо дай да включим и Гошко/Gunter следващата седмица" и следващата седмица каза "оо дай да включим и Асенчо/Adolf по-следващата седмица" и така успешно загубихме 2-3 седмици и всички доволни и щасливи. 🙂

My picture

А сега колегата иска всичко бързо и качествено - еми не става.

#46725 (ツ) gat3way
Създадено на 15.10.2021, видяно: 686 пъти.

Заха, авторе, абе защо тея мърлячи така безчинстват докато ти сам единствен превиваш гръб давайки неплатен овъртайм уикендите. В името на световния прогрес, общото благо и чувството че правилните неща се случват правилно в правилния свят.

#46727 (ツ) Един от многото
Последно редактирано на 15.10.2021 от Един от многото, видяно: 677 пъти.
Aerys Targaryen
Един от многото

Колегата ми напомни за Захата - и той горкият и заблуденият спореше за некви "добри практики", а не разбираше, че не "добрата работа" е крайната цел, а "да се вземат едни кинти".

Ако на Захата му беха анулирали 1-2 седмици работа сигурно щеше да получи "черепно-мозъчно-нервозна криза на гръбначния мозък

Крайната цел трябва винаги да е работата да се свърши както трябва. Това включва и коденето да е такова, че да може следващите програмисти да могат да го разширяват и поддържат без да споменават майките ви на всеки ред код. Някои хора се опитват да ви покажат, че мърлявата работа създава резервати. Накрая им писва от дебилщини, взимат си куфарите и отиват на местата, където мнозинството хора имат разум.

Когато се работи по Аджаил да ти анулират работата е съвсем естествено. Захата никога не се е дразнел от това. Дразнел се е от това, когато работи с малоумници излъгали клиенти, че работят по Аджаил на проект с фиксирано време и спецификация. И после Захата, понеже не е мърляч като останалите и иска да свърши работа, работи през уикенда, защото по-средата на проекта е станало ясно, че освен тийм лийда и Захата другите програмисти в проекта не могат да завъртят един цикъл. Захата тогава беше джуниър, а другите мидъли 😀 😀 😀 Мениджмънта ви не струва пет стинки. Казах ви го и книга ви написах да се видите колко сте смешни. И пак нищо не научихте. Мърлячи.

Заха, ама нали това ти казвам - клиентите ни са немци (уж "мнозинство хора с разум" в "нормална държава"), а те настояват да се бачка "калпаво". И с американци съм работил - същата работа. Тая система е перфектна - ти си "кривата ракета у Космоса". За това "Космоса ти е крив".

Ей сега се разходих из Софията с едно такси и един бакшиш ми взе повече бонус кинти. Сетих се как една моя меринджейка щеше да се заяде веднага, ама си имам приказка с бакшишите и предвид, че за тая седмица не съм изписал и 100 реда код, сърце не ми дава да се заям за некви 5 лв. Пък и си поговорихме с човека - вика ми "сина ми бачка у Англия, взима 'ебати парите' - 2000 - 3000 £, като доставя пратки с камион" и аз го гледам със съчувстие човека. 😁 А аз си седя и се барам за повече от тея пари, и пиша в долнопробни форуми.

Истината е, че системата (матрицата) е перфектна - всички сме преебали системата и краднеме, та и от мене да гепят по 5-10 лв. не се сърдя. Трябва да има баланс в природата. Ти това така и не можа да го разбереш.

В твоя случай е трябвало да постъпиш като Middle колегите ти програмисти дето са се барали, когато проектът е изоставал, а ти сам си се наденъл да те мандръсат меринджеите и накрая си пропищял и полудял от безчинствата и безчестията им. Кой сега чисти клозети и кой е мърлячът? 🙂

#46731 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 672 пъти.
Aerys Targaryen

Работата трябва да бъде свършена. Лелката на гишето в некое държавно учреждение е със същото мислене. А, защо да бързам или да потърся начин да оптимизирам нещата. И една опашка от петдесет човека чака вече часове. На никой не му дреме за нищо тук.

Ей Заха, помня как си беше сложил за профилна фраза една фраза на Жан дьо Лабрюйер, която ти сам не зачиташ:

"Животът е трагедия за тези, които чувстват, и комедия за онези, които мислят."

Ти явно си от "чувстващите", щото ако беше "мислещ" нямаше да си "трагичен герой", а "комичен". Ти си "трагичен" за себе си, но си "комичен" за нас. 😁

Аз постоянно се забавлявам от поредната глупост в Света, па макар и донесла нещастия. Като мислиш рационално се смееш често.

Но споменавам твойта фраза, щото вземи да прочетеш моята профилна фраза:

"Ако работата имаше край, още дядо ти да я е свършил."

Та ти бачкай в очакване работата "да се свърши" - нема да го доживееш. 🙂

#46735 (ツ) gat3way
Създадено на 15.10.2021, видяно: 669 пъти.

Така е, винаги има нужда от такива хора които да вкарат малко революционен дух в процеса, донякъде с отношение към нещата но най-вече с къртовски овъртайм при първа възможност. Това че е джуниър и всички останали шефчета и скатавки са яко некадърни мърлячи е чиста случайност. Както е случайност и облъчването при постъпване на работа че се занимават с особено важни за планетата проекти хмм.

#46736 (ツ) Виденов
Създадено на 15.10.2021, видяно: 667 пъти.
Дон Реба

е кво като се преправи,нали ще ги дерете, то ако клиентите могат да ти го дефинират всичко до буква,че да пуснат един ВБ и да си го нацъкат сами

Описа цялата икономика в едно изречение :)

#46740 (ツ) Виденов
Последно редактирано на 15.10.2021 от Виденов, видяно: 667 пъти.

А какво мислите за новите служители, които вземат повече от вас и нищо не правят, а вие сте от 5-10 години стабилен трудовак в организацията?

#46745 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 659 пъти.
Aerys Targaryen

Виж сега Един тъп, ще трябва да ти обяснявам всичко като на бавно развиващ се. Да почне отзад-напред. Не можеш да слагаш равенство между мърляч и чистач, нито между Дания и България. Мърляч си ти, който мърляч всичко, а аз съм чистач, който трябва да чисти лайната на такива като тебе, за да може света да е по- приятно място за живеене за всички.

По другия въпрос, това мислене, с което ти много се гордееш както повечето резерватници, е разпространено предимно в резерватите. В цивилозавана държава, който мами се наказва. Когато един човек достигне някакво ниво на цивилизованост, сам разбира, че тая философия "прееби другарче" не води до нищо добро за обществото като цяло. Да, ти може и да си добре. Ти като цяло си егоцентричен егоист и за теб има значение само гушата да ти е пълна. Типичен "патреот". 😁

Заха, ама ти верно си живееш в един "идеален свят" познат от часовете по Физика, както казва gat3way.

По първата ти точка - изписал съм бая повече софтуер от теб използвам от поне 10 000 души (по над 25 проекта съм участвал, все толкоз потребител ще съберат) и си бачкат и клиентите са доволни. Сега не знам ти какво си "чистил", ама не 1 или 2 клиента те изгониха. И не знам какво можеш да ми "почистиш" на мен (освен оная работа), щото ти от половината неща, които правя, грам идея си нямаш.

И чети малко книжки като си толкоз начетен - как на запад да няма измами. Малее, това като го прочетох припаднах. Че нали на запад са измислени повечето схеми. Или ти какво си мислиш - гениите на Държавна Сигурност и мутрите-борчета са ги измислили? 😁

Чети за щатския Long-Term Capital Management фонд пълен с нобелови лауреати и доктори на науките - фалирал е и е завлекъл инвеститорите си с милиарди. Мениджърът му не е наказан с нищо. После основава още 1 фонд, който при имотната криза 2008 пак фалира, пак без последствия за мениджъра. После основава 3-ти фонд, който засега не е фалирал, но и да фалира, дали нещо ще стане.

Само у американските екшъни "доброто побеждава" - в реалния живот има редица фактори, които определят, кой ще победи. Спри да бъдещ "пубертет" на 40 години и се осъзнай малко. 🙂

#46747 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 653 пъти.
Aerys Targaryen
Един от многото

Аз постоянно се забавлявам от поредната глупост в Света, па макар и донесла нещастия.

Да, ти си с тежки мозъчни увреждания, то е ясно. Вземи поживей малко да се оправиш. Пусни на макя си полата, излез изпуши едно наргиле, наеби нещо (женско тоя път). Може и да се оправиш после. Трупането на пари и облъчването с "как да станеш най-..." клипчета в тубата, те е повредило. Ти не си човек. Човекът има емоции. Роботите и психопатите не изпитват емоции.

Личи си, че ти си се отдал на емоциите вече - не можеш да ме обориш логически и почваш със срането. 😁

Мене не ме мисли - хем си ходя по коври, хем си пуша и наргилета, хем оставям работата на мотивирани жунки-идиоти като теб и си въртя инвестиционните схеми. А това, че живея в нас скоро може да се реши - днеска чета, че ни очаква имотен балон, та може да си взема апартаментче и по-скоро от очакваното.

И аз имам чувства, но гледам и да мисля от време на време - ти си едно мекотело, без мозък. Проявяваш типичната селска завист и простотия, която за жалост може да се види у бая българи. 😟

#46749 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 650 пъти.
Виденов

А какво мислите за новите служители, които вземат повече от вас и нищо не правят, а вие сте от 5-10 години стабилен трудовак в организацията?

Дълбоко ги уважавам. Старая с да изкореня порока "Завист" от себе си (както казва Чарли Мънгър "завистта е най-безполезният от пороците - дори не ти носи удоволствие"). Тъй че ако някой нов е успял да се уреди на повече пари - евала.

Уважавам и job hopper-ите. Някога и аз си мислех, че трябва да сме "лоялни към фирмата", да "се свърши работата" и т.н., ама човек има 1 живот и трябва да сложи себе си като "приоритет", нема друг начин. Иначе шефове, меринджеи и всички други почват да те мандръсат и въртят на шиш докато не пропищиш и не отидеш да бършеш клозети в Ирландия.

#46750 (ツ) |
Създадено на 15.10.2021, видяно: 672 пъти.

Не се сещам някога да са ми се карали на работа. Но като знам какви експерти са резерватници и как дават мнение за щяло и нещяло, и особено за нещяло, не се учудвам, че немците са си изтървали нервите. :)

#46753 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 667 пъти.

Точно - колегата ми тръгна да им дава акъл, а те не са го питали. Даже точно и ясно казаха "какво точно искат", но той реши да добави "още" и стигнахме до караница. 😒

#46755 (ツ) |
Създадено на 15.10.2021, видяно: 664 пъти.
Един от многото

Точно - колегата ми тръгна да им дава акъл, а те не са го питали. Даже точно и ясно казаха "какво точно искат", но той реши да добави "още" и стигнахме до караница. 😒

Резерватници са експерти по всичко, освен това, което им е работа. Там почти винаги са неразбрали, не чули, и т.н.

#46757 (ツ) Един от многото
Създадено на 15.10.2021, видяно: 673 пъти.
Aerys Targaryen

Стига си давал Щатите за пример. Ние живеем в Европа. Чете ли как в Норвегия полицаите ходят без оръжие, а в Швеция, ако си забравиш телефона някъде, няма опасност да ти го откраднат. Това е цивилизация. Е и там има мърша, но мнозинството са достатъчно цивилизовани, за да проумеят, че обществото се гради на правото, но не на правото на по-големият тарикат както е в банановите републики. Казах ти, излез от твоя измислен свят, спри да си мечтаеш, че си финансова акула от Уолстрийт и спри да се правиш на такъв.

Заха, не почвай със Швеция, че ей сега ще дойде Евлампи и ще ти обясни как в Швеция ще те изнасилят, докато пресичаш светофара. 😀

И спри да цитираш "идеализми" от 3-те книги дето си изчел и 5-те клипчета дето си изгледал - виж какво става в реалния свят.

Трябва да пиша едно домашно по немски, иначе мога да ти докажа и за Европа, колко е "цивилизована", ама ми е интересно - ако го докажа, дали пък нема да кажеш "Стига си давал Европа за пример. Ние сме бананова република."

0 1

Колко често ви се карат на работа?
0

AsmBB v2.9 (check-in: 36c85c790bbb4625); SQLite v3.31.1 (check-in: 3bfa9cc97da10598);
©2016..2020 John Found; Licensed under EUPL. Powered by Assembly language Created with Fresh IDE